Lovitură de Palat: Unde se ascunde soţia şeicului din Dubai după ce a fugit cu copiii şi cu banii

Ultima postare a Prințesei Haya pe rețelele de socializare a fost o imagine în care apare cu tatăl ei, Regele Hussein al Iordaniei


Este al doilea episod de acest gen cu care șeicul din Dubai se confruntă, după ce una dintre fiicele lui, Prințesa Latifa, în vârstă de 33 de ani, a fugit anul trecut din Dubai. Ea a fost depistată pe un iaht în Oceanul Indian și a fost adusă înapoi la Dubai de oamenii șeicului. I-a fost retras pașaportul și în prezent se află în închisoare.

Înainte de a fugi, Latifa a făcut o serie de înregistrări video în care spunea că viața sa a fost o rușine și că a fost ținută doi ani în închisoare și torturată după o tentativă anterioară de a fugi.



Mai mulți militanți pentru drepturile civile cer eliberarea prințesei, acuzând că aceasta este drogată și ținută captivă pentru a nu-l pune pe tatăl ei într-o situație jenantă. Autoritățile din Emirate au catalogat acuzațiile drept ficțiune, susținând că prințesa este vulnerabilă la exploatare și că ea a fost răpită, scrie The Guardian.

După mai multe apeluri făcute de Națiunile Unite și după declanșarea unei campanii pentru eliberarea ei, premierul Irlandei, Mary Robinson, a fost invitată de Prințesa Haya să o întâlnească pe Latifa.

Prințesa Haya, care a studiat la Oxford, nu a mai fost văzută în public din 20 mai, iar postările pe rețelele de socializare care abundau de imagini din activitățile ei caritabile au încetat din luna februarie.

Șarada a devenit și mai interesantă după ce pe un cont de Instagram al șeicului a apărut un poem scris de el în care vorbește de trădare.
"Ai trădat cel mai important lucru" și "Ți-am oferit încredere și spațiu... cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o a fost să minți", sunt câteva dintre referirile care nu-i promit un viitor liniștit prințesei. Potrivit Daily Mail, nu există, însă, confirmarea că Maktoum a publicat poemul pe rețeaua de socializare.

Prințesa Haya este cunoscută pentru implicarea sa în activități caritabile și în proiecte umanitare. Ea este mesager al Păcii pentru ONU și Ambasador al Bunăvoinței. În viitor, însă, ea ar putea fi un mesager al libertății femeilor din lumea arabă sau pur și simplu o femeie care a decis să riște și să trăiască în anonimat decât în minciună.
În fond, la ce bun să ai ditamai averea dacă tu, ca femeie, devii ostatică și n-ai voie să gândești, să crezi și să simți ce dorești? Știm bine că încă se mai găsesc destule femei dispuse să-și vândă libertatea pentru bani, dar alegerea pe care a făcut-o Haya îți spune că viața de prințesă nu-i întotdeauna ca în povești.


Foto: Hepta, Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod