Casa cu design din anii '70 care a cucerit internetul: Ai senzația că te-ai întors în timp!

Decorată în purpuriu și cu elemente de design retro, această casă e ca o mașină a timpului: simți că te-ai întors în anii '70. Imaginile din interiorul locuinței au devenit virale.
Nu ți-ai dorit vreodată, văzând un film, de pildă, să ai puterea de a te întoarce înapoi în timp? Să trăiești sau să retrăiești o perioadă când totul era mai simplu, când vecinii se îmbrăcau cu mai mult stil, oamenii se respectau mai mult, iar designul de interior avea ceva unic și nu era produs în masă?

Ei bine, doi profesori care au părăsit sistemul de educație pentru a deveni antreprenori, Alysha și Nate Jackson, trăiesc acest sentiment după ce au cumpărat o casă care arată ca o capsulă a timpului - cum pui piciorul înăuntru, simți că ai ajuns în anii '70!

Bun venit în cea de-a doua casă a familiei Jackson! Cu o suprafață de 230 de metri pătrați, această locuință are ceva special din moment ce se bucură de un succes uriaș peste tot: pe Instagram, pe Facebook, pe YouTube, în presă, pe internet, efectiv oriunde! Imaginile din interior sunt uimitoare, iar spiritul autentic al anilor '70 contribuie din plin la popularitatea acestei case.

Emblema casei retro: mocheta-aia-purpurie


Poate părea ciudat, dar piesa de rezistență a casei retro nu este nici tipul construcției, nici amplasamentul sau designul, și nici o dotare anume, ci o o mochetă purpurie.

Vă vine sau nu să credeți, toată lumea, dar absolut toată lumea, remarcă acest detaliu în pozele soților Jackson: mocheta-aia-violet e "demențială" și de la ea pleacă tot conceptul. Are un aer retro, este și practică și arată fabulos în casa unei familii tineri cu copii.



"Casa înseamnă mult mai mult decât mocheta. Recunosc, și mie mi-a luat ochii prima oară și e cu siguranță un motiv pentru care a făcut senzație pe internet. Dar când o vom înlocui, casa asta tot va fi specială, va fi unică, va fi ea însăși. Uitați-vă la liniile ei arhitectonice, la scară, la mobilier! Toți acești piloni de bază ai casei vor rămâne", a scris cuplul pe Instagram.

Cum a început totul


Construită în 1975, în Fort Wayne, Indiana, Statele Unite, casa a atras atenția în decembrie pe grupurile de imobiliare de pe Facebook grație mochetei purpurii.

Deși aveau o casă în Florida, soții Jackson n-au rezistat și au cumpărat-o. "Nate a zis <<Hei, chiar îmi place casa asta, vrei s-o cumpărăm?>>. M-am uitat la ea și i-am spus că da", a povestit Alysha pentru Curbed.

Adepți ai curentului F.I.R.E. (independeți financiri și pensionați timpuriu), soții Jackson sunt experți îm autonomia financiară și privesc această achiziție ca pe o investiție în viitor. În plus, amândoi au rude în Indiana, așa că o vor folosi ca pe o a doua casă. Ideea lor a fost simplă: să închirieze casa din Orlando, prin Airbnb, când stau în Fortt Wayne și invers - când plecau înapoi în Florida să închirieze casa retro. Astfel își pot susține financiar stilul de viață și pot călători în voie cu cei doi copii, Eva și Elias, fără să fie prizonierii unor locuri de muncă.



La două zile după ce au văzut că era de vânzare, cei doi au cumpărat-o cu 161.000 de dolari.

Din păcate, casa nu era la fel de grozavă ca în poze: mocheta era cam uzată și avea și un miros neplăcut, învechit. Au curățat-o, dar au decis că trebuie înlocuită. Alysha și Nate plănuiesc să facă și o prispă și să mai facă niște lucrări de renovare.

"Marmoleul" va înlocui mocheta


Soții Jackson plănuiesc să înlocuiască mocheta emblematică cu un linoleu care imită marmura, un material în spiritul deceniului șapte, prietenos cu mediul, extrem de durabil și cu un aspect impresionant. Foarte potrivit când ai doi copii mici, acest "marmoleu", cum i se mai spune, rezistă la trafic intens și la agresiunile cățelului care sigur se va mări. În aceste condiții, mocheta va fi depășită, dar soții Jackson promit că schimbarea va fi pe placul tuturor admiratorilor.

Citește și: Ce frumoși sunt Alpii! 32 de imagini de pe culmile Germaniei


În orice caz, ei promit că vor transforma casa într-o insulă a anilor '70.

Deocamdată, cuplul trăiește ca în deceniul șapte al secolului trecut: Nate are mustață și poartă o cămașă vintage cu model înflorat și pantaloni largi, iar Alysha are părul ca în era flower-power și poartă pantaloni evazați. Iar cei 40.800 de admiratori care îi urmăresc pe Instagram sunt captivați de această casă și de ideile lor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod