alimente

Mâncare sănătoasă cu buget redus

Trăim vremuri dificile, iar din cauza nesiguranței economice și a creșterii prețurilor la alimente, o alimentație sănătoasă pare că devine o provocare.
Mulți consideră că alimentele nutritive sunt scumpe și optează în schimb pentru produse foarte procesate care sunt mai puțin nutritive și de multe ori pline de sare, zahăr și grăsimi. În calitate de nutriționist și trainer, știu că alimentația sănătoasă este posibilă chiar și cu un buget redus. Învățând cum să faceți alegeri delicioase și nutritive, puteți crea mese hrănitoare și sățioase, deopotrivă.

Planificați în avans


Planificarea este o componentă cheie a respectării unui buget pentru cumpărături.
Faceți o listă săptămânală acordând prioritate alimentelor bogate în nutrienți, cum ar fi legumele și fructele proaspete sau congelate, proteine slabe și cerealele integrale. Încercați să evitați produsele procesate și mâncărurile ambalate, care pot fi scumpe în raport cu valoarea lor nutritivă; în schimb, cumpărați ingrediente pentru gustări sănătoase și preparați porții individuale în avans, pe care să le savurați pe parcursul săptămânii.

Includeți leguminoase


Fasolea, lintea și alte leguminoase nu sunt doar accesibile; proteinele și fibrele pe care le conțin vă oferă sațietate, dar și minerale importante, precum fier și zinc.
Leguminoasele uscate sunt chiar mai ieftine decât cele la conservă și pot fi cumpărate în cantități mari/ vrac din multe magazine alimentare. Extindeți utilizarea acestora și economisiți timp gătindu-le și adăugându-le ulterior la supe, tocănițe și salate pe tot parcursul săptămânii. Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod