Călătorie în viitor: Cum arată în interior trenurile japoneze de noapte care îi cuceresc pe turiști

Trenurile japoneze de noapte sunt impresionante. Pasagerii au la dispoziție toate dotările necesare, inclusiv dușuri


Trenurile pleacă zilnic din capitală la ora 22:00 și ajung la destinație a doua zi dimineață, la 7:27 (în Takamatsu), respectiv 9:58 (în Izumoshi). Rezervările făcute din timp te pot ajuta să economisești o sumă importantă, echivalentul tarifului pentru o noapte la hotel.

Vagoanele trenurilor Sunrise Seto/Izumo nu au locuri obișnuite. În schimb, sunt dotate cu cabine private și o zonă deschisă, denumită "nobi nobi", care îți oferă spațiu să stai întins pe podeaua cu mochetă.



În funcție de tipul compartimentului, deținătorii cardului Japan Rail Pass trebuie să plătească un supliment de 153 de dolari pentru o cușetă, dar de regulă pot călători în spațiul comun "nobi nobi" fără să achite vreo taxă suplimentară.

Zonele comune includ un duș pe care pasagerii îl pot folosi timp de șase minute, cumpărând o fisă. Numărul de fise disponibile este, însă, limitat, așa că e bine să le cumperi din timp. Printre facilități se mai numără toalete, automate cu diverse produse și spații lounge.

Pe lângă cele două trenuri de noapte, alte companii de căi ferate din Japonia încearcă să atragă clienți oferindu-le condiții de lux pentru a dormi în timpul călătoriei.
Aceste garnituri oferă cușete de cinci stele cu șemineu, vagoane restaurant și vagoane cu pereți transparenți care asigură vedere panoramică și meniuri gătite de chefi cu stele Michelin. O călătorie cu un asemenea tren poate costa, însă, chiar și 10.000 de dolari!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod