urs

Ascuns în imperiul alb: Poți să vezi ursul polar din această imagine?

Un urs polar este aproape imposibil de observat de la distanță în albul orbitor al zăpezii. Tu poți să-l vezi?

Teritoriul Nunavut, din cel mai nordic punct al Canadei, include cea mai mare parte din insulele arctice ale acestei țări. Mai multe imagini superbe, publicate de cotidianul britanic Daily Mail, arată cât de bine se pot camufla urșii polari în arealul lor natural, dar și modul în care reducerea suprafeței gheței și creșterea nivelului mării amenință aceste animale.



Florian Ledoux, în vârstă de 28 de ani, a făcut fotografiile aeriene în această vară. Pe fondul creșterii temperaturii, insulele de gheață au început să se micșoreze, iar apa începe să se înghită tot mai multe refugii, astfel că urșii polari au început să-și caute alt loc în care să stea.

Fotograful i-a surprins în timp ce treceau de pe o banchiză pe alta. Privite de sus, aceste mamifere sunt aproape imposibil de depistat, blana lor albă contopindu-se cu albul gheții.



Urșii polari urcă pe insulele de gheață pentru a putea vâna, însă, din cauza topirii gheții, ei nu-și mai pot procura la fel de ușor hrana. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii avertizează că populația de urși polari va scădea din cauza topirii insulelor de gheață, pe fondul schimbării climei.

În cadrele aeriene apare un urs polar care trece de pe o insulă de gheață pe alta.

De la înălțimea respectivă, acesta este foarte greu de observat, dar cu răbdare și atenție sporită poate fi văzut.



Dacă nu reușești să-l observi, fotografia din pagina următoare îți arată unde se află.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod