Imaginile anului: O maimuță repară o mașină - VIDEO

Scenariul din „Planeta maimuțelor“ nu mai pare atât de departe de realitate: o maimuță a fost filmată în timp ce repară mașina stăpânului ei.

O primată foarte curioasă de felul ei, Twitch este un capucin foarte deștept. Stăpânul său, Darrell Reid, în vârstă de 57 de ani, din Electra, Texas, l-a adoptat în 2008, pe când era pui și avea doar câteva săptămâni.

Acum Twitch are 10 ani și este pasionat de mecanică. "A stat tot timpul pe lângă mine și se uita când reparam tot felul de lucruri, a fost fascinat. De când era pui, i-a plăcut să se joace cu scule și cu piese", a povestit bărbatul care lucrează în domeniul petrolier.

Reid și familia sa participă în fiecare săptămână la curse auto și are mereu ceva de meșterit la mașină.

"Twitch încearcă să pună șuruburile la loc și adoră să facă parte din echipă", a explicat el.

Iar pentru a dovedi că maimuțica e pasionată de mecanică, bărbatul a postat pe YouTube o înregistrare video în care aceasta își demonstrează abilitățile. Cu un scutec pe el, Twitch ia un șurub și încearcă mai întâi să-și dea seama unde trebuie pus, apoi îl compară cu altul și se străduiește să înțeleagă ce trebuie să facă.

Poate că e mult spus că Twitch se pricepe să repare o mașină, dar în mod sigur îi place să stea în garaj și să "meșterească" liniștit, așa cum îl vede pe stăpânul lui.

În plus, e un companion excelent și o sursă de amuzament. Maimuța, care se plimbă liberă în jurul casei, a devenit o celebritate locală. "Nu-i ceva obișnuit să ai o maimuță și oamenii îl adoră pe Twitch. Are o personalitate deosebită și îmi place că-l am pe lângă casă", a spus Darrell Reid.

Bărbatul mai are un capucin, o femelă de 11 ani, pe care o cheamă Dinky și care este partenera lui Twitch.

Dar asta nu e tot: când nu meșterește ceva la mașină, Twitch se uită la reality show-urile lui preferate.
"Îi place să se uite la <<Dr Phil>> și la <<Judge Judy>>. E figură mare, nu-mi pot imagina viața fără el", a mărturisit stăpânul simpaticului Twitch.

Amuzantă, jucăușă și deosebit de inteligentă, maimuța capucin se numără printre cele mai căutate primate ca animal de companie. Provine din America Centrală și America de Sud și a devenit populară după ce câteva exemplare au apărut în filme precum "Pirații din Caraibe" și "O noapte la muzeu".

22 August 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod