A scăpat de anorexie cu ajutorul Instagram. Totul a pornit de la o poză

O tânără care ajunsese să cântărească doar 44 de kilograme povesteşte cum a inspirat-o o poză de pe Instagram să-şi recâştige încrederea şi greutatea.

Silvia Fascians, o tânără în vârstă de 22 de ani din Padua, Italia, ajunsese la un pas de moarte. Avea o greutate de numai 44 de kilograme şi continua să slăbească. Era anorexică şi ştia asta, dar afecţiunea părea să fi pus stăpânire pe ea când, spre norocul său, ceva simplu şi minunat s-a întâmplat

Silvia a văzut pe Instagram fotografia unei fete care arăta foarte bine şi a realizat imediat cât de mult a fost afectat corpul său. Atunci a decis să facă orice pentru a-şi reveni.

Deşi anorexia este o tulburare de ordin mental, foarte dificil de învins fără ajutor medical de specialitate, tânăra italiancă a luat această provocare pe cont propriu şi şi-a propus să revină în formă. Ea postează în fiecare zi imagini şi înregistrări video în care apare în timp ce face exerciţii sau în care îşi prezintă dieta echilibrată, scirie cotidianul britanic Daily Mail.

Contul de Instagram al tinerei, @building_muscles, are peste 15.000 de urmăritori, iar înregistrările sale video se bucură de succes şi pe YouTube.

Într-un montaj foto postat pe Instagram, Silvia arată cum s-a schimbat silueta ei. Din 2010 până în 2013, corpul tinerei a devenit tot mai slab, în timp ce oasele şoldurilor ies în evidenţă. Alte două imagini, realizate în acest an, o arată într-o formă mai bună, cu braţe şi picioare tonifiate, bine lucrate.

Silvia a povestit că a început să se confrunte cu tulburări de alimentaţie de la 18 ani, după ce a renunţat să mai facă parte dintr-o echipă de baschet şi a rupt legătura cu fostele colege.

"Din momentul în care m-am rupt de coechipierele mele, cu care eram ca nişte surori, nimic n-a mai fost ca înainte. Asta m-a făcut să mă simt abandonată şi fără niciun rost. Restricţiile din alimentaţie păreau să aibă sens. Gândurile despre înfometare începuseră să pună stăpânire pe mine"
, a povestit tânăra. "Totul a culminat cu moartea bunicului meu, m-am simţit din nou părăsită, singură. Atunci am alunecat în cel mai negru coşmar. În decembrie a murit şi bunica, iar în sufletul meu s-a aşternut întunericul", a continuat ea.

Silvia s-a izolat şi mai mult şi a început să fie bântuită de gândul sinuciderii. Ceea ce începuse cu reducerea porţiilor de mâncare a făcut-o să renunţe la mâncare. Devenise obsedată de mâncare şi apela la tot felul de trucuri pentru a evita să mai înghită ceva.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Iunie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod