Andreea Runceanu te învață cum să accepți înaintarea în vârstă!

Împlinirea a 30 de ani poate reprezenta, pentru mulți dintre noi, un prag psihologic dificil. La fel și înaintarea în vârstă spre pragul următor, de 40 de ani. Apar temeri și nemulțumiri legate de carieră, de situația materială sau cea familială, de cele mai multe ori cauzate de presiunea societății în care trăim.  Andreea Runceanu, lifecoach și autoarea seriei de seminarii “Fericirea în cuplu”, ne sfătuiește cum anume să gândim și să acționăm astfel încât să nu ajungem să ne învinovățim pe nedrept pentru toate nemulțumirile care nu ne dau pace în această perioadă.

Andreea Runceanu a împlinit luni 36 de ani și a marcat aniversarea printr-o deplasare, alături de familie și prieteni, într-unul din cele mai frumoase locuri din România. Escapada, departe de stresul cotidian al Bucureștiului, și timpul de calitate petrecut alături de cei dragi i-au confirmat, încă o dată, în ce constă frumusetea vieții și cum poți ajunge cu adevărat fericit și mulțumit de tine.


Am decis ca anul acesta să îmi petrec ziua alături de întreaga mea familie: copii, soț, frate și soția lui, părinți și socri. Nu am mai dat o petrecere în București, ci am ales sa mergem pentru trei zile la munte, la Întorsura Buzăului, la barajul Siriu, unde am stat la o cabană de lemn în mijlocul naturii, într-o zonă nepopulată, superbă. Am fost la Rezervația de zimbri, la Cascada Urlătoarea, la Vulcanii Noroioși, am făcut drumetii și ne-am bucurat din plin de natură. A fost cea mai frumoasă aniversare de până acum.  Să fii lângă familia ta, cu oamenii care te iubesc și pe care îi iubesti cel mai mult din lume, într-un loc superb, fără semnal la telefon, fără vreun program de care e musai să te tii. M-am bucurat ca un copil, iar întreaga experiență mi-a confirmat, încă o dată, ce înseamnă, de fapt, fericirea și ce inseamnă să fii un om împlinit.   Văd în jurul meu oameni care, în momentul în care depășesc vârsta de 30 de ani, încep să se autoironizeze cu tristețe și să spună "am îmbătrânit", sau să creadă că e prea târziu să atingă lucrurile la care visează.
Ori intră în panică spunând "trebuie să fac un copil", "trebuie să am mai multe decât am", "trebuie să arăt cu 10 ani mai tânară", trebuie, trebuie... Omitem însă exact ce este cel mai important: să fim recunoscători pentru ceea ce suntem, și nu doar să căutăm să avem mai mult, să ne bucuram de drumul nostru unic în viață și să nu ne mai comparăm tot timpul cu ceilalți.  Dacă am pune stop fiecare la toată goana asta a noastră după "mai bine" și ne-am gândi cu tot sufletul și toată mintea la ce înseamnă, de fapt, "mai bine" pentru noi înșine, și nu pentru ce zice societatea că este bine, am trage în cele mai multe cazuri concluzia că am putea trăi "mai bine" și doar dacă am deschide ochii mai bine și am vedea ce este frumos în viața noastră.
Și, din momentul acela, ne-ar fi mult mai ușor să ne atingem și visele pe care le avem.  În ziua în care am împlinit 36 de ani am conștientizat încă o dată ce este important: bucură-te așa cum se bucură copii de lucrurile simple, iubește și lasă-te iubit și dă-ți timp din când în când sa faci liniște în interiorul tău și apoi să te întrebi : "ce mă face pe mine de fapt fericit?
", spune Andreea Runceanu.

Andreea Runceanu este specialist NLP (Programare neuro-lingvistica) si life coach in urma absolvirii scolii internationale Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie. Sesiunea actuală de seminarii de specialitate se numețte “Fericirea în cuplu”, în cadrul căreia explică tehnicile, testate și aplicate, prin care partenerii își vor putea schimba radical atitudinea și mentalitatea, reușind să depășească orice problemă aparută în cuplu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod