10 filme despre povești de supraviețuire

10 filme despre povești de supraviețuire. Te motivează să depăşeşti orice obstacol!


127 de ore

127 de ore (2010)


Atunci când vorbim despre filme cu poveşti individuale de supravieţuire, 127 Hours este cu siguranţă paradigma de referinţă. Povestea (adevărată) a alpinistului care a supravieţuit unei experienţe extreme a reuşit să creeze un nou subgen cinematografic.
O poveste motivaţională - o celebrare a curajului, posibil şi a masculinităţii - pentru că decizia rapidă şi bravura protagonistului sunt cele care îi vor salva viaţa.
127 Hours prezintă cazul real al alpinistului american Aron Ralston (jucat de James Franco), care - blocat între versanţii unui canion din Utah - se vede nevoit, după cinci zile de agonizantă izolare, să-şi taie braţul pentru a se elibera şi a supravieţui.
Camera se strecoară, urmând protagonistul în labirintul pietros şi strâmt.

Agresive vizual sunt secvenţele în care personajul jucat de James Franco se eliberează; Boyle nu cruţă privitorul, ci arată ţesuturi sfâşiate, oase, sânge, practic tot procesul eliberării/automutilării. James Franco redă o paletă destul de largă de stări şi trăiri, de la nonşalanţa uşor teribilistă a aventurierului care pleacă de unul singur să facă un traseu extrem de dificil, până la vulnerabilitate, disperare, halucinaţie şi - în final - euforia salvării.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod