Vorba dulce calm aduce... la birou

Chiar si atunci cand toate par a merge struna la serviciu, apare cate ceva ce face lucrurile sa mearga mai putin bine.
Chiar si atunci cand toate par a merge struna la serviciu, apare cate ceva ce face lucrurile sa mearga mai putin bine. Sunt acei colegi suparati, acei sefi care ordona si acele certuri marunte in care se ridica vocea. Tu nu esti cu siguranta unul dintre acei care ii deranjeaza pe ceilalti, dar ai putea sa-i ajuti si pe cei diferiti de tine sa fie mai calmi, mai blanzi, mai buni. Si sa vorbeasca, nu sa tipe.

Cam ce ar fi de facut?
 
1. De obicei exista doua tabere: sunt cei care tipa si se manifesta vizibil deranjant si sunt cei mereu calmi, indiferent de situatie.
Cauta-ti aliati din tabara celor calmi, ia o gura de Nestea Ceai Verde cu capsuni si Aloe Vera si inarmeaza-te cu rabdare. De indata ce sunteti mai multi, puteti cumpara o pusculita. Scopul este clar, cel care va ridica vocea va pune o anumita suma de bani in pusculita. Si poate va fi mai multa liniste asa, dar daca nu...

2. Poti incerca sa le dai bomboane celor care nu tipa in jurul tau. In acest mod, le multumesti pentru calmul pe care il raspandesc la birou.

3. Joaca-te cu desktopul celor galagiosi.
In pauza poti sa creezi in Paint o imagine pentru desktop, cu un text sugestiv: "Daca nu mai vorbesti rastit, o sa fii mai putin stresat", "Daca vorbesti frumos cu colegii, seful a zis ca-ti da o marire". Macar atragi atentia ca este deranjant ce fac ei.


4. Cu siguranta cei care ridica vocea sunt stresati si au nevoie de un loc unde sa se relaxeze. Ia un scaun si pune-l in fata unui perete. Taie dintr-o revista sau dintr-un calendar o imagine frumoasa cu un loc in care se poate evada, scrie langa imagine Loc de relaxare! Oamenii vor intelege ca este prea mult stres in aer si cu putin noroc se vor aseza acolo in loc sa tipe la toata lumea.


5. O alta varianta este sa le dai sa bea ceai. Si cel mai bun in cazul oamenilor stresati la birou este Nestea Ceai Verde cu capsuni si Aloe Vera. Antioxidantii din ceaiul verde ii ajuta sa se mentina sanatosi, sa aiba o stare generala de bine si le protejeaza organismul in mod natural.  Orice sursa de stres in minus este sanatate pentru organismul tau.Incearca sa scapi de stresul de la serviciu si vei zambi mai mult.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 17 Ian 2012, 12:58
    Prefer Lipton

    Beneficiile ceaiului verde sunt nenumarate, iar cel mai bine e sa il consumam sub forna de infuzii. Eu cand nu am posibilitatea imi iau Lipton ice tea Green care mi se pare cel mai bun si mai natural :)

    0
    0

  • eva88 pe 20 Apr 2011, 16:50
    bun

    Eu am icercat sa beau ceai cand am fost asa mainervos si m-am linistit.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod