Uleiul de măsline - Ce beneficii are pentru sănătate

Aromat și savuros, uleiul de măsline schimbă imediat gustul salatelor, pastelor sau al peștelui. Descoperă beneficiile pe care le obții dacă îl consumi des.
Dieta mediteraneană are numeroase efecte benefice atât pentru imunitate, cât și pentru remodelarea siluetei. În cadrul acestui meniu, uleiul de măsline ocupă un rol important și ar putea fi secretul longevității, corelat cu un organism puternic și o siluetă armonioasă.
În afară de aroma specială, acest ulei adaugă proprietăți nutritive aparte fiecărei mese care îl include, te ajută să reduci pofta de mâncare și să-ți reconturezi silueta fără să calculezi tot timpul câte calorii ai consumat.

 
Iată care sunt beneficiile consumului de ulei de măsline:

 
1. Protecția inimii

Uleiul de măsline conține grăsimi mononesaturate, care reduc nivelul de colesterol LDL (colesterolul „rău”) și previn depunerea grăsimilor pe pereții arterelor. De asemenea, grăsimile sănătoase din componența uleiului de măsline previn formarea cheagurilor de sânge și protejează inima, reducând riscul de accidente vasculare cerebrale.
Înlocuiește untul sau margarina cu ulei de măsline și îți vei proteja inima, fără să faci sacrificii la capitolul gust. Uleiul de măsline are un gust foarte bun și dacă este consumat doar cu pâine, așa că nu ezita să-l folosești în locul celorlalte grăsimi.

 
2. Neutralizarea radicalilor liberi

Uleiul de măsline coține vitamina E, carotenoizi și compuși fenolici. Această combinație de antioxidanți acționează rapid împotriva radicalilor liberi și previne lezarea vaselor de sânge și apariția cancerului.

 
3. Normalizarea tensiunii arteriale

În afară de grăsimi mononesaturate, uleiul de măsline conține și acizi grași de tip Omega-3, care contribuie la prevenirea hipertensiunii arteriale. Consumă în fiecare zi acest ulei pentru a preveni fluctuațiile tensiunii sau amețelile. Un meniu echilibrat este prima soluție pentru a te simți mai bine.

 
4. Prevenirea depresiei

Potrivit studiilor de specialitate, consumul de ulei de măsline nu aduce doar beneficii de ordin fizic, ci contribuie și la echilibrul la nivel emoțional. Cercetătorii au concluzionat că un consum zilnic de 1 lingură de ulei de măsline reduce gravitatea simptomelor specifice anxietății sau depresiei.
Grăsimile sănătoase nu sunt utile doar pentru a obține silueta pe care ți-o dorești, ci te ajută și să fii mai optimistă și ai o imagine pozitivă despre tine. Stresul, emoțiile sau îngrijorarea te pot afecta și uneori ai impresia că nu ai cum să rezolvi toate problemele care apar. Înainte de a te panica, modifică-ți dieta și vei constata că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât par. Combinația adecvată de nutrienți din uleiul de măsline te va ajuta să găsești noi soluții în orice situație și să ai mai multă încredere în forțele tale.

 
5. Reducerea riscului de osteoporoză

Uleiul de măsline are un rol important și în menținerea densității osoase. Consumul zilnic de ulei de măsline la salate sau paste îmbunătățește capacitatea organismului de a prelua calciul din alimentație, contribuind astfel la reducerea riscului de fracturi și prevenind declanșarea osteoporozei. 

 
6. Prevenirea bolii Alzheimer

În componența uleiului de măsline se regăsește antioxidantul numit oleocantal, care are un rol esențial în prevenirea leziunilor cerebrale, stimularea memoriei și a capacității de concentrare până la vârste înaintate. Astfel, un meniu care include ulei de măsline contribuie decisiv la prevenirea bolii Alzheimer.

 
7. Reducerea inflamațiilor

Potrivit specialiștilor, uleiul extravirgin de măsline are un efect similar cu medicamentele utilizate pentru reducerea inflamațiilor. Astfel, este foarte util în dieta persoanelor care suferă de artrită, dar și în cazul afecțiunilor dermatologice.
O lingură de ulei de măsline are același efect asupra procesului inflamator ca și o pastilă de 200mg de ibuprofen. 
Dacă ai probleme cu acneea și cicatricile, consumă cel puțin o dată pe zi ulei de măsline și vei diminua gravitatea leziunilor, precum și semnele lăsate de acnee, care nu sunt deloc ușor de acoperit cu ajutorul machiajului. Uleiul de măsline are un efect calmant asupra pielii și dacă suferi de psoriazis, rozacee sau dermatită atopică. Reface echilibrul pielii și o protejează împotriva schimbărilor de temperatură.
 
Nu ezita să utilizezi ulei de măsline în rețetele tale favorite. Vei adăuga un gust deosebit, iar tu și cei dragi veți fi protejați de îmbolnăviri și veți avea mai multă energie în fiecare zi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod