Rețete consistente fără carne: 7 alternative gustoase

Credeai că va trebui să alegi rețete plictisitoare dacă vrei să ocolești carnea? Descoperă ce alternative pentru carne poți folosi în fiecare preparat pentru a obține un gust deosebit.
Renunțarea la carne nu este un proces simplu, iar dacă vei apela la preparate cu un gust neutru vei fi mult mai tentat să revii la meniul de dinainte. Pentru a-ți menține motivația este nevoie să devii creativ și să redescoperi savoarea altor ingrediente, care sunt la fel de consistente și conțin multe vitamine. Indiferent dacă vrei să devii vegetarian sau doar să mănânci mai ușor pentru un anumit interval de timp, este esențial să testezi soluțiile propuse de nutriționiști pentru a savura fiecare masă.

 
Iată ce alternative poți folosi data viitoare când gătești:

 
1. Tempeh

A început să fie consumat în Indonezia cu multe secole în urmă și este un produs obținut prin fermentarea boabelor de soia și a cerealelor. Poate fi folosit foarte ușor la sandvișuri, în locul feliilor de friptură sau ca umplutură pentru gyros.
Vei avea nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu textura și aroma specifică, dar vei vedea că este foarte consistent și ține apetitul sub control timp de câteva ore.

 
2. Vinete

Potrivit specialiștilor, feliile de vânătă rumenite la cuptor sau transformate în șnițele crocante devin alternative irezistibile pentru friptura de pui. De asemenea, poți prepara tocănițe la care vei folosi cuburi de vânătă în loc de carne. Vor deveni foarte fragede, adăugând o aromă specială preparatului.

 
3. Ciuperci

Dacă le condimentezi bine și le gătești până când devin foarte fragede, ciupercile se vor transforma în aliatul tău în cadrul planului de eliminare temporară sau definitivă a cărnii. În special ciupercile shiitake sunt foarte apreciate de vegetarieni, așa că merită să le încerci și tu.
De exemplu, dacă le tai felii subțiri și le amesteci cu ulei de măsline extravirgin, sare și piper și le rumenești la tigaie timp de 45 de minute vor avea un gust foarte asemănător cu baconul. Încearcă și nu vei regreta.

 
4. Ouă

Sunt opțiunea cea mai rapidă pentru a crește rapid conținutul de proteine al unei mese fără să folosești carnea. Pentru o cină rapidă este suficient să amesteci tăieței ramen cu ouă bătute și sos sriracha. De asemenea, poți pune ouă în supe sau ciorbe, precum și în orice sos.

 
5. Nuci

Se potrivesc atât la rețetele care implică gătirea ingredientelor, cât și în cadrul bucătăriei fără coacere. Nucile caju sunt ideale pentru tocănițe sau curry, iar fisticul, nucile braziliene și semințele de floarea soarelui se potrivesc la supe, ciorbe, creme sau glazuri raw.
Semințele de mac și susan sunt ideale pentru a forma cruste crocante, iar gustul intens pe care îl vei simți te va face să uiți cât timp a trecut de când nu ai mâncat o friptură.

 
6. Tofu

Este opțiunea clasică pentru a elimina carnea din farfuria ta, dar necesită condimente și rumenirea la grătar ori la cuptor pentru a avea un gust bun înainte de a-l include în diferite preparate. Specialiștii îți recomandă să înceci să-i creezi o crustă consistentă de condimente sau să-l prăjești lângă legume variate pentru a-i da o savoare deosebită. Numai după aceea poți folosi tofu la salate, lângă cartofi prăjiți, la paste sau în supe și ciorbe.

 
7. Seitan

Poate fi preparat la fel ca și carnea de pui sau de vită, deși nu seamănă deloc la aspect cu ele. Are o textură mai consistentă decât tofu și îl poți prepara chiar tu din grâu.
De fiecare dată când vei găti cu seitan bucătăria ta se va umple de un miros plăcut, care amintește de savoarea vinului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod