Sucul de roșii reduce colesterolul, elimină toxinele și previne acneea

Chiar dacă nu are o denumire exotică și nici nu este foarte greu de găsit, sucul de roșii este un ingredient de bază pentru un organism puternic, un ten neted și o digestie optimă.
Combinația dintre vitaminele A, K, B1, B2, B3, B5, B6 și mineralele utile cum sunt magneziul, cuprul, fierul și fosforul din sucul de roșii asigură beneficii importante pentru frumusețe și sănătate. În loc să iei foarte multe suplimente, mai bine îndreaptă-te spre un pahar de suc de roșii pentru a elimina imperfecțiunile și a avea multă energie.

 
Iată ce avantaje vei obține dacă transformi sucul de roșii în băutura ta preferată:

 
1. Crește imunitatea și protejează ochii

Sucul de roșii este o sursă foarte bună pentru vitaminele A și C, care sunt nutrienții esențiali pentru fortificarea sistemului imunitar, ameliorarea vederii și prevenirea afecțiunilor oculare. Aceste două vitamine contribuie și la fortificarea dinților și a sistemului osos.

 
2. Ține colesterolul sub control

Consumul frecvent de suc de roșii asigură prevenirea colesterolului crescut și îi reduce nivelul în cazul în care deja ai depășit valoarea normală. Favorizează eliminarea colesterolului „rău” de tip LDL din organism.
De asemenea, conține niacină sau vitamina B3, care stabilizează nivelul colesterolului.

 
3. Favorizează atingerea greutății ideale

Un alt beneficiu important al sucului de roșii este faptul că accelerează slăbirea. Menține un nivel optim de hidratare, iar conținutul redus de sodiu previne retenția de apă și reduce apetitul sau senzația de oboseală. Creează o rezervă esențială de nutrienți și calorii, care mențin procesele metabolice chiar și în contextul unor diete drastice pentru eliminarea kilogramelor în plus.

 
4. Stimulează digestia

Constipația este una dintre problemele cel mai des întâlnite în rândul persoanelor de vârsta a treia. În loc să iei laxative mai bine bea un pahar de suc de roșii pe stomacul gol pentru a elimina acest inconvenient.
Fibrele din sucul de roșii protejează ficatul, reglează digestia, previn crampele și acumularea gazelor intestinale.

 
5. Descompune homocisteina

Datorită conținutului ridicat de vitamina B6 sucul de roșii poate susține în mod eficient capacitatea organismului de a descompune homocisteina în molecule inofensive. Homocisteina este un compus care poate deteriora structura vaselor de sânge, cauzând boli cardiace.

 
6. Detoxifică organismul

Sucul de roșii conține clor și sulf, accelerând procesul de eliminare a toxinelor din organism. Rinichii și ficatul sunt organele care neutralizează substanțele nocive din corp, iar doza de clor și sulf din această băutură naturală le protejează de infecții. Pentru a realiza o detoxifiere completă a organismului nu este nevoie decât să bei un pahar de suc de roșii în fiecare dimineață.

 
7. Tratează acneea și reglează producția de sebum

Acest suc este util și în lupta împotriva acneei. Neutralizează decolorarea pielii cauzată de cicatricile lăsate de coșuri, previne apariția leziunilor și accelerează vindecarea celor existente.
De asemenea, reduce dimensiunea porilor și stopează luciul inestetic cauzat de producția excesivă de sebum.

 
8. Energizează tot organismul

Sucul consistent este o sursă excelentă de antioxidanți, care elimină radicalii liberi din organism. În acest mod un simplu pahar de suc de roșii te ajută să-ți menții aspectul tânăr, să previi ridurile și să ai mereu multă energie. Renunță la cafea în favoarea acestei băuturi și nu vei avea nimic de regretat.

 
9. Tratează părul deteriorat și intensifică strălucirea șuvițelor

Vitaminele și fierul din componența sucului de roșii adaugă vitalitate, volum și strălucire părului. De asemenea, tratează eficient mătreața și elimină senzația de arsură sau de mâncărime de la nivelul scalpului. Nu trebuie decât să aplici suc de roșii pe tot scalpul și pe lungimea părului după ce te-ai clătit de șampon, să-l lași să acționeze 4-5 minute, apoi să-l clătești cu apă rece, la fel ca pe un balsam.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod