Mituri despre pâine, desfiinţate: De ce nu este recomandat s-o eviți

Pâinea este un aliment esenţial pentru dieta oamenilor, însă este considerată un inamic pentru cei care doresc să slăbească. De cele mai multe ori, cei care ţin o dietă consideră că pâinea îngraşă, iar glutenul folosit la produsele de panificaţie nu are nici el o "reputaţie" prea bună, scrie ziarul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Femeile aleg să creadă toate miturile existente privind consumul de pâine, astfel că, potrivit unor studii, 43 la sută dintre cei care încearcă să slăbească elimină pâinea din alimentaţie, 20 la sută se simt vinovaţi dacă mănâncă pâine, în timp ce jumătate dintre femei se declară confuze în legătură cu noile produse bio de panificaţie, scrie ziarul britanic.

Pâinea integrală conţine fibre, vitaminele B, magneziu şi fierSharon Natoli, nutriţionist
Un studiu comandat de o brutărie celebră din Australia - Bakers Delight - încearcă să demonteze aceste mituri.

Potrivit acestui studiu, părinţii încearcă să reducă pâinea din alimentaţia copiilor, convinse fiind că pâinea îngraşă.

"Multe femei nu ştiu care sunt beneficiile consumului de făină integrală sau a altor tipuri de pâine sănătoasă, iar de multe ori o dietă fără gluten poate fi mai mult dăunătoare.
Rezultatele studiului reflectă o scădere a cunoştinţelor oamenilor privind posibilităţile existente în ceea ce priveşte consumul de pâine. Dacă se consumă pâinea corectă, aceasta poate contribui la sănătatea tractului digestiv, la creşterea energiei şi la sănătatea organismului, în general"
, a declarat Sharon Natoli, nutriţionist şi expert în sănătate la Institutul de Nutriţie din Australia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod