Gluten

7 alimente despre care  nu știai că au gluten

7 alimente despre care nu știai că au gluten

Ocolești pastele, pâinea albă, produsele de patiserie sau covrigeii, dar simptomele neplăcute persistă? Există alimente despre care nu știai că au gluten și le-ai putea consuma zilnic.
Dieta pentru endometrioză: ce te ajută și ce preparate să eviți

Dieta pentru endometrioză: ce te ajută și ce preparate să eviți

Dacă ai fost diagnosticată cu endometrioză este indicat să reduci consumul de alimente care favorizează inflamațiile sau care ridică nivelul de estrogen pentru că îți vor agrava simptomele. Descoperă cum ar trebui să-ți constitui meniul pentru a te simți mai bine. 21 Iun 2019
Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr, cafea, lactate și gluten pentru o lună

Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr, cafea, lactate și gluten pentru o lună

Lachlan Brown a călătorit timp de șase luni și a urmat o dietă bazată pe cartofi prăjiți, sucuri și bere, iar obiceiurile sale nesănătoase au avut un impact semnificativ asupra stării sale generale de sănătate. Însă iată ce se întâmplă dacă renunți la zahăr, cafea, lactate... 19 Iun 2019
4 metode pentru a elimina gândirea în ceață asociată cu afecțiunile glandei tiroide

4 metode pentru a elimina gândirea în ceață asociată cu afecțiunile glandei tiroide

Te simți tot timpul obosit și ai mintea în ceață? În loc să-ți închipui că este vorba doar despre stres sau epuizare, mai bine adoptă o strategie utilă pentru a-ți reveni.
8 alimente care cresc riscul de depresie

8 alimente care cresc riscul de depresie

Cu toții putem avea perioade în care ne simțim abătuți, apatici sau lipsiți de energie, dar în momentul în care această stare se transformă în depresie poate afecta orice relație și performanțele. Meniul zilnic poate reduce sau agrava problema.
Scleroza multiplă: 4 alimente pe care să le eviți

Scleroza multiplă: 4 alimente pe care să le eviți

Un meniu sănătos, cu multe vitamine și minerale, este esențial pentru a reduce gravitatea simptomelor asociate cu scleroza multiplă. Modificarea dietei are un rol central pentru un plus de energie și reducerea efectelor secundare.
Cum îți dai seama că ai o sensibilitate la gluten

Cum îți dai seama că ai o sensibilitate la gluten

Glutenul este un amestec de două proteine regăsite în grâu, orz, secară și alte cereale. Glutenul este considerat oarecum periculos, deoarece poate provoca daune semnificative în organism.
9 alimente pe care să nu le mănânci după 40 de ani

9 alimente pe care să nu le mănânci după 40 de ani

Un meniu constituit din alimente nesănătoase are efecte din ce în ce mai nocive pe măsură ce înaintezi în vârstă. Descoperă ce trebuie să elimini din dietă pentru a fi mereu sănătos.
6 alimente pe care le adoră celiacii

6 alimente pe care le adoră celiacii

Dieta celiacă nu este fadă sau cu un gust ciudat, ci conține ingrediente versatile care îi dau la fel de multă savoare ca și cele aflate pe „lista neagră”. Descoperă ce alimente preferă celiacii.
Făina de spelta – Beneficii pentru sănătate

Făina de spelta – Beneficii pentru sănătate

Cu o aromă asemănătoare cu a nucilor, făina de spelta te poate ajuta să obții un plus de nutrienți și un gust diferit. Află ce beneficii are consumul frecvent.
8 mituri despre gluten în care oamenii încă mai cred

8 mituri despre gluten în care oamenii încă mai cred

Glutenul este un termen general, folosit pentru a denumi proteinele care se găsesc în grâu, secară, orz și în unele boabe. Descoperă mituri despre gluten pe care e bine să le uiţi!
Cum să transformi orice rețetă în una fără gluten

Cum să transformi orice rețetă în una fără gluten

Credeai că trebuie să te resemnezi să consumi mult orez pentru că vrei să ocolești glutenul? Ai la dispoziție multe alternative pentru o dietă fără gluten.
7 alimente care pot declanșa psoriazisul

7 alimente care pot declanșa psoriazisul

Schimbările în dietă sau eliminarea anumitor alimente te pot ajuta să lupți eficient cu psoriazisul. Află cum trebuie să procedezi.
Intoleranța la gluten: simptome și tratament

Intoleranța la gluten: simptome și tratament

Mai mult de 55 de boli sunt corelate cu glutenul, proteina găsită în grâu, secară și orz. Se estimează că 99% dintre persoanele care au intoleranța la gluten prezentă în viața lor sau boala celiacă nu sunt diagnosticate niciodată. Te numeri printre acestea? Iată la ce simptome ar...
Alimente despre care nu știai că au gluten

Alimente despre care nu știai că au gluten

Fie că este vorba de o sensibilitate sau alergie la gluten, alimentele pe care le consumi reprezintă un punct important în afecțiunea pe care o ai sau alegerea alimentară pe care ai făcut-o.
Ce se întâmplă când renunți la gluten?

Ce se întâmplă când renunți la gluten?

Glutenul este o proteină care se regăsește în cereale (grâu, secară și orz). Este cunoscut pentru faptul că oferă o textură lipicioasă aluatului și îl ajută să crească.
Ce este făina de cocos și ce poți găti cu ea

Ce este făina de cocos și ce poți găti cu ea

Făina de cocos devine din ce în ce mai populară, pe măsură ce îi sunt descoperite beneficiile aduse sănătății.
8 simptome cauzate de intoleranţa la gluten pe care multă lume le ignoră

8 simptome cauzate de intoleranţa la gluten pe care multă lume le ignoră

Glutenul din anumite cereale poate să cauzeze adevărate probleme persoanelor care suferă de boala celiacă. Descoperă câteva simptome neobişnuite, cauzate de intoleranţa la gluten.
Dietă: Intoleranţa la gluten este o afecţiune reală. Cum te afectează

Dietă: Intoleranţa la gluten este o afecţiune reală. Cum te afectează

Afecțiunile neurologice, bolile autoimune, infertilitatea sau retardul de creștere sunt din ce în ce mai des asociate cu consumul de gluten.
Sănătate: 5 secrete despre făina albă rafinată care te vor îngrozi

Sănătate: 5 secrete despre făina albă rafinată care te vor îngrozi

Pe lângă faptul că nu are niciun nutrient, se pare că are adaosuri de diverse substanţe care sunt recunoscute pentru efectul lor nociv.
Descoperă-ţi sensibilitatea la gluten! 5 semnale transmise de corp

Descoperă-ţi sensibilitatea la gluten! 5 semnale transmise de corp

Este o proteină care se găseşte în grâu, secară, orz, dar se poate ascunde şi în produse precum brânza cu mucegai, sosul de soia, cafea, bere sau orice produs de panificaţie.
Pagina:
12