Dr. Oz: Ce să mănânci ca să previi bolile grave?

2. Cum să previi creşterea nivelului de colesterol rău?


Dieta are un rol esenţial când vine vorba despre tensiunea mărită. Printre factorii de risc pentru această afecţiune se numără grăsimile saturate şi sarea rafinată, susţine specialistul. Ca să eviţi această problemă este recomandat să consumi proteine din carne de pui, peşte, leguminoase, tofu şi să mănânci ocazional carnea de porc şi de vită.

3. Cum să previi hipertensiunea arterială?


Această problemă are un impact negativ asupra inimii şi vaselor sanguine, lucru care favorizează apariţia bolilor cardiovasculare. Un consum ridicat de sare determină creşterea tensiunii arteriale, avertizează specialistul.

Limitează consumul de sare, optează pentru cea marină şi foloseşte-te şi de ierburile aromatice pentru a conferi gust mâncărurilor pe care le prepari.

4. Cum să previi osteoporoza?


Ca să previi riscul de fracturi trebuie să incluzi în dietă alimente bogate în calciu şi vitamina D. Potrivit specialistului, o cantitate însemnată de calciu găseşti în sardine, iar somonul şi tonul asigură vitamina D. De asemenea, fructele şi legumele (broccoli, cartofi dulci, spanac) constituie o sursă bună de calciu, magneziu şi potasiu.

5. Cum să previi cancerul?


Potrivit specialistului, există o mulţime de alimente care au un efect anticancerigen. În mod special, el precizează cerealele integrale care previn apariţia cancerului la colon care este din ce în ce mai frecvent întâlnit. Popcornul făcut în casă este o gustare sărată recomandată în locul chipsurilor şi a altor gustări din comerţ. Quinoa este o cereală pe care Dr. Oz o recomandă pentru masa de seară. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod