Dr. Oz: Ce să mănânci ca să previi bolile grave?

Verdeţurile te apără de diabet, deoarece au un conţinut bogat în fibre care încetinesc eliberarea zahărului din alimentele pe care le consumi.
Nu există o pilulă minune care să ne apere de orice probleme medicale care apar pe măsură ce înaintăm în vârstă. De aceea, cel mai bun lucru pe care îl putem face este acela de a face alegeri alimentare bune în speranţa că organismul va avea nutrienţii necesari ca să funcţioneze corect.

Celebrul Dr. Oz ne învaţă ce trebuie să mâncăm ca să prevenim apariţia unor anumite boli. Iată care sunt sfaturi specialistului:


1. Cum să previi diabetul?


Introducând mai multe legume în alimentaţia ta zilnică, deoarece acestea asigură fibre care au rolul de a încetini eliberarea zahărului din alimentele pe care le consumăm. Specialistul recomandă toate verdeţurile care nu trebuie să lipsească din meniul zilnic: spanac, rucola, pătrunjel, busuioc, mărar, valeriană, salată, ceapa verde, germeni de broccoli/lucernă/varză, iarbă de grâu.



Diabetul a atins cote alarmante şi în România, astfel că 1,25 de milioane de români suferă în prezent de diabet zaharat, conform datelor oferite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. La nivel mondial ne confruntăm cu 284 de milioane de persoane care suferă de diabet, estimându-se că până în 2030 numărul acestora va creşte la 438 de milioane.  

„Diabetul este o suferinţă complexă şi greu de îngrijit, mai ales prin prisma multiplelor complicaţii pe care le determină.
Este una dintre principalele cauze de orbire, insuficienţă renală, amputare de membre inferioare, boli cardiovasculare şi cerebrovasculare. Spre exemplu, 80% dintre diabetici mor din cauza complicaţiilor cardiovasculare. De aceea, este fundamentală prevenirea şi depistarea precoce a diabetului, precum şi promovarea unui management clinic pluridisciplinar, care să vizeze nu doar controlul glicemic, cât şi cel tensional, ponderal şi al funcţiei plachetare”,
a declarat Prof. Dr Nicoale Hâncu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod