Detoxifierea de toamna

Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru cura de detoxifiere si, in paralel, pentru cura de vitamine si minerale care sa te faca sa intri in iarna in forma si plina de vitalitate.
Toamna este cel mai potrivit anotimp pentru cura de detoxifiere si, in paralel, pentru cura de vitamine si minerale care sa te faca sa intri in iarna in forma si plina de vitalitate. In plus, bogatia de legume si fructe te imbie, iar ritmul mai domol al toamnei (gata cu peterecerile si noptile pierdute), lasa loc pentru mai multe ore de odihna.

Prelungeste vara


Organismul este programat sa se "curete" singur, primavara si toamna, spune Mila Buchmann, specialist in nutritie si fondatoarea principiului nutritie-vitalitate. "Secretul este sa asiguri organismului tau posibilitatea de a sintetiza vitamina D, ceea ce se traduce prin miscare in aer liber si lumina naturala, un somn sanatos, asociat cu o cura purificatoare si revitalizanta de toamna, pentru a conserva efectele soarelui de vara", recomanda Mila Buchmann.

La inceputul toamnei, organismul nostru intra incet in relanti, iar matabolismul isi reduce viteza.
Daca la aceasta asociem stresul, generator de radicali liberi si o alimentatie dezechilibrata cu prea putine minerale si vitamine, atunci sansele sa te ingrasi si sa inmagazinezi toxinele este maxim. In plus,  toxinele vor ramane "in gazda" la tine in organism - in sange, in piele - pana la primavara.

O noua vitalitate


Detoxifierea este la moda. Diferite metode promit eliminarea rapida a toxinelor. Realitatea este diferita. Procesul este unul care trebuie sa functioneze din interior in exterior. Cu alte cuvine sauna, impachetarile, dietele severe sunt doar paleative sau ineficiente daca nu sunt sustinute de un regim alimentar adecvat.
"Uitam deseori ca principala sursa de toxine asimilate este alimentatia, iar cateva reflexe simple, vor facilita digestia si te vor ajuta sa fii mereu in forma. Este ca si cum ai beneficia de o cura de detoxifiere permanenta. Beneficiile sunt evidente: vitalitate si un sistem imunitar puternic" spune Mila Buchmann.

Alimentele si regulile


Mila Buchmann sustine ca aceasta cura de detoxifiere de toamna trebuie sa dureze intre trei si patru saptamani, repartizate uniform pe parcursul celor trei luni de toamna calendaristica. Exista trei principii de baza:

1.
consumul in orice cantitate si fara rezerve al fructelor si legumelor de sezon - cu precizarea ca in categorie trebuie sa intre toate acelea care ajung la maturitate in intervalul septembrie-noiembrie, crude sau putin fierte pentru a proteja principiile nutritive. Aici intra strugurii, prunele, merele, perele, gutuile, nucile verzi, dovleacul si castanele si urmatoarele legume: varza, conopida si broccoli, telina, vinete, fasolea si verdeturile, asa numita cultura a doua  - spanacul, ceapa verde, ridichile, loboda si salata de toamna.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dixipoxi pe 11 Sep 2010, 00:15
    Referitor la detoxifiere

    Acest lucru se poate realiza cu gelul de aloe vera avind importante proprietati in detoxifiere ,are efecte benefice asupra sanatatii si frumusetii pielii ,metinindu-i aspectul tinar mai mult timp pentru mai multe detalii nu ezitati sa pune-ti intrebari de unde puteti sa le procurati la adresa de e-mail constanta.ivan781@gmail.com

    0
    0

  • ana pe 5 Sep 2010, 23:35
    diete

    nu cred in pastilele de slabit, cea mai sanatoasa metoda este sa faci miscare si sa mananci sanatos

    0
    0

  • ela pe 30 Mar 2010, 20:14
    ecofit

    am slabit cu ecofit rapid9kg,este si natural si romanesc...eu eram contra pastilelor de slabit,am avut multe rude care au patit-o cu chinazariile,insa pe mine m-a atras faptul ca ecofit e romanesc facut de laboratoarele medica si ca e natural

    0
    0

  • alina pe 27 Feb 2010, 20:48
    si eu

    Buna lore si eu am slabit cu ecofit12 kg,este un produs extraordinar,produs de cei de la laboratoarele medica.Au produse bune ei.

    0
    0

  • lore pe 27 Feb 2010, 10:49
    buna

    am reusit sa slabesc cu pastilele si picaturile Ecofit.Picaturile m-au ajutat sa nu mai am pofta de mancare iar pastilele pur si simplu mi-au topit kg.Le-am cumparat de pe www.ecofit.ro

    0
    0

  • alexandra pe 10 Nov 2009, 12:51
    buna

    Eu am slabit cu angel slim,8 kg in 6 saptamani.Daca doriti produsul: http://angelslim.bloghit.ro/ Da rezultate f bune.

    0
    0

  • Scrisori personalizate de la M pe 27 Oct 2009, 21:09
    Detoxifiere cu fructe

    O alta metoda de detoxifiere este o cura cu fructe de 3-4 zile.

    1
    0

  • daniela pe 24 Oct 2009, 23:01
    imi plac cerealele

    sunt foarte bune cerealele nestle le ador dar nu mai vreau a ma mai ingras ma urasc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod