Cum să slăbești rapid: 3 pași simpli, dovediți științific

Sunt mulți oameni care vor să scape de kilogramele în plus, dar puțini care știu cum. Un studiu recent a arătat că 46% dintre bărbați și 57% dintre femei își doresc să slăbească.
Dacă nu știi sigur de unde să începi, există trei principii de bază pe care le poți include în stilul tău de viață pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iată care sunt:

Consumă mai puțin zahăr și mai puține alimente bogate în amidon (carbohidrați)


Cel mai important lucru pe care îl poți face ca să începi cu dreptul regimul de slăbit este să reduci consumul de zahăr și carbohidrați. Un alt lucru esențial pe care trebuie să-l știi este acela că insulina este principalul hormon responsabil pentru stocarea grăsimii în corp. Atunci când nivelul insulinei scade, sunt șanse mai mari ca organismul să ardă grăsimile stocate în corp, în locul carbohidraților.

Mai mult, atunci când scade nivelul insulinei, rinichii contribuie la eliminarea excesului de sodiu și apă din corp, ceea ce reduce efectul de balonare și retenție de apă.
Făcând acest pas sunt șanse mari să slăbești până la patru kilograme în prima săptămână, în funcție de greutatea ta inițială.

Citește și: O tânără a slăbit 60 de kilograme urmând aceste 5 reguli simple

Alimentele bogate în amidon pe care să le eviți sunt: pâinea și pastele făinoase, cartofii, porumbul, mazărea, orezul. Poți consuma în cantități mici pâine integrală, cereale integrale sau ovăz.

Mănâncă proteine, legume și grăsimi sănătoase


Fiecare masă a ta trebuie să includă o sursă de proteine, o porție de legume cu puțini carbohidrați și o sursă de grăsimi sănătoase. Vei reuși astfel să atingi nivelul recomandat de 20-25 de grame de carbohidrați pe zi.
Nu uita că proteinele sunt esențiale pentru a slăbi pentru că stimulează metabolismul cu până la 100 de calorii pe zi.

Surse de proteine sunt: ouă, carne - vită, pui, miel, porc; pește și fructe de mare: somon, păstrăv, creveți, midii. 
Printre legumele cu un conținut redus de carbohidrați se numără: broccoli, conopidă, spanac, kale, varză de Bruxelles, varză, salată verde, castraveți, țelină etc.
Surse de grăsimi sănătoase sunt: ulei de măsline, ulei de cocos, avocado, nuci și semințe, de preferat crude și nesărate.

O dietă bazată pe aceste trei categorii de nutrienți îți va oferi o senzație de sațietate pe termen lung și te va ajuta să ții sub control poftele alimentare.
Studiile au arătat că dietele bogate în proteine reduc gândurile despre mâncare cu până la 60%. Și este cât se poate de logic: dacă nu îți este tot timpul foame, nu te mai gândești atât de des la mâncare.

Ridică greutăți de trei ori pe săptămână


Nu este obligatoriu să faci exerciții ca să slăbești, având în vedere că totul depinde de ce și cât mănânci. Cu toate acestea, este recomandat să faci mișcare dacă vrei să vezi rezultatele cât mai repede, să câștigi masă musculară și să-ți tonifiezi pielea. Un antrenament simplu de urmat este compus din încălzire, exerciții de greutăți, apoi exerciții de stretching. Poți face aceste exerciții oriunde, acasă sau la sala de fitness.

Ridicarea greutăților îți permite să arzi calorii și în același timp previne încetinirea metabolismului.
Dacă exercițiile cu greutăți nu sunt pe placul tău, încearcă activități cardio simple precum alergatul, mersul sau înotul. Chiar și o activitate fizică moderată te va ajuta să-ți stimulezi metabolismul și să accelerezi procesul de slăbit. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 31 Aug 2020, 21:02
    Dieta

    Dar daca iei anticonceptionale ingrasa am 166 si de cand am bagat spirala care contine si meficament Nu reusesc sa scad sub 80-79kg ce trebuie sa fac

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod