De ce i-a dat Madonna un milion de dolari lui Bill Gates

Vedeta a declarat că noul coronavirus lovește fără discriminare și a decis să se alăture miliardarului Bill Gates în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin.

Când proclama, din cada plină cu apă pe care pluteau petale de trandafiri, că noul coronavirus este "marele justițiar" și că acesta lovește fără discriminare, lumea a zis, din nou, că "a înnebunit Madonna".

La 61 de ani, vedeta continuă să se dea în spectacol, numai că, de data asta, în spusele ei e un mare adevăr. Ne place sau nu modul în care o zice, COVID-19 ne afectează pe toți. "E un lucru de spus despre COVID-19. Nu contează cât ești de bogat, cât ești de celebru, cât de amuzant ești, cât de deștept ești, unde trăiești, câți ani ai, ce povești tari poți să spui. Este marele justițiar și ce e îngrozitor la el este cât e de grozav", spunea Madonna în martie, într-o înregistrare video în care apărea în cada plină cu apă, acoperită cu petale de trandafiri.

"Așa cum obișnuiam să spun, dacă barca se scufundă, ne ducem cu toții la fund", a adăugat ea.

De ce a dat Madonna bani pentru fundația lui Bill Gates


Una e să zici, alta e să faci. Așa că Madonna a decis să se implice în lupta contra noului coronavirus. Când pandemia a început să se întindă pe tot globul, artista a anunțat că se implică în efortul de cercetare pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID și a făcut o donație de un milion de dolari fundației Gates Philanthropy Partners' COVID-19 Therapeutics Accelerator.

Într-o declarație publicată pe site-ul ei, Madonna.com, cântăreața a recunoscut că nu a luat în serios amenințarea noului coronavirus și s-a arătat impresionată de munca depusă de fundația Bill & Melinda Gates Foundation, așa că a decis să se alăture cauzei lor.

"Individual și global trăim evident într-o stare de urgență, trebuie să recunosc că mi-a luat ceva timp să accept, să procesez și să-mi modific stilul de viață.
Mă alătur eforturilor fundației Bill & Melinda Gates de a găsi un tratament care să prevină sau să trateze COVID-19. Trebuie să ne protejăm angajații din sistemul medical, cei mai vulnerabili, și pe toți prietenii și familiile noastre"
, a scris ea pe Instagram.

"Vreau să vă vorbesc despre asta: sunt foarte impresionată de munca fundației Bill & Melinda Gates și de eforturile de a găsi un nou sau un tratament existent care să prevină eficient sau să trateze boala. Beneficiind de forță și de cunoașterea comunității științifice, progresul important al științei ne va arăta cum să punem capăt acestei pandemii și cum să prevenim impactul viitor al virusului"
, a adăugat Madonna.

"Transmit mulțumirea mea enormă și putere curajoșilor din prima linie, cadrelor medicale și cercetătorilor care ne protejează comunitățile, celor care suferă și celor mai vulnerabili", a mai scris artista.

Bill Gates: „Majoritatea oamenilor va face vaccinul“


În februarie, Bill Gates, care împreună cu soţia sa Melinda, conduc fundaţia Bill şi Melinda Gates, s-au angajat cu până la 100 de milioane de dolari pentru a ajuta la limitarea focarului de coronavirus din întreaga lume. Ei au anunțat că fondurile vor fi folosite pentru a găsi un vaccin pentru virus, pentru a limita răspândirea acestuia şi pentru a îmbunătăţi detectarea şi tratamentul pacienţilor.



Miliardarul a anunţat că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să apară până la sfârşitul anului sau la începutul lui 2021. El a mai spus că situaţia actuală este "mai sumbră" decât se aştepta.



Bill Gates a explicat într-un interviu la CNN că există două caracteristici evaluate în dezvoltarea unui vaccin: în primul rând, faptul că vaccinul împiedică persoana să se îmbolnăvească şi, în al doilea rând, că împiedică persoana să răspândească virusul şi altora.

El a mai spus că majoritatea oamenilor va face vaccinul dacă acesta va da rezultate. "Dacă este un vaccin excelent, blochează inclusiv transmisibilitatea, toată lumea va beneficia de faptul că 70 până la 80% dintre oameni vor face vaccinul", a spus el. "Ar trebui să fim capabili să obţinem imunitate de turmă dacă ajungem la acest nivel, iar atunci ar putea să scadă numerele", a adăugat Gates.

Citește și: Rutina lui Bill Gates. Cum arată o zi din viața miliardarului american


În prezent, nu există tratamente sau vaccinuri aprobate pentru COVID-19. Experţii estimează că dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient ar putea între 12 și 18 luni.

Madonna: „O să respir în aerul cu COVID-19“


Chiar dacă a admis că a făcut declarații hazardate pe tema coronavisurului, Madonna și-a continuat șirul de afirmații șocante despre acest subiect.

Ea a spus într-o înregistrare video difuzată pe Instagram că a făcut un test care a arătat că are anticorpi contra coronavirusului și că e gata să iasă în oraș și să respire aerul cu COVID-19. "Am făcut un test ieri. Am aflat că am anticorpi. Așa că mâine o să ies să fac o tură lungă cu mașina, o să las geamurile jos și o să respir în aerul cu COVID-19", a spus cântăreața.

În mai, ea a scris pe Instagram că a avut COVID-19. "Nu mai sunt bolnavă", a precizat ea. "Când ești testat pozitiv pentru anticorpi înseamnă că ai avut virusul, ceea ce arată clar că am fost bolnavă la sfârșitul turneului meu de la Paris (...)", a scris ea.



Madonna a susținut un singur concert, pe 22 februarie, la Paris, și a anulat următorul show, invocând "probleme medicale actuale", relatează France 24. "Atunci am crezut că am avut o răceală. Slavă Domnului, suntem toți sănătoși și bine acum", a precizat artista.

Afirmațiile Madonnei sugerează că sistemul ei imunitar a fost expus la noul coronavirus, dar este neclar dacă ea a avut simptomele infectării. Totodată, nu se știe dacă anticorpii pot oferi protecție în cazul unei noi infectări.

Conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, prezența anticorpilor nu înseamnă neapărat că organismul a dobândit imunitate contra coronavirusului.

Anticorpii sunt proteine care luptă împotriva infecțiilor, iar CDC subliniază că testele nu ar trebui folosite ca modalitate unică de diagnosticare pentru COVID-19.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod