Ce este Bifidus ActiRegularis® și de ce avem nevoie de acest aliat

Cu siguranță ai auzit de Bifidus și cel mai probabil faci o asociere cu iaurtul. Dar te-ai întrebat vreodată ce reprezintă de fapt? Bifidus sunt unele dintre cele mai prietenoase bacterii din corpul tău. Ai nevoie de ele pentru că îți întăresc sistemul imunitar și te ajută să te simți mai bine.
În general, bacteriile ne sperie, dar nu toate bacteriile sunt periculoase! De fapt, unele sunt atât de benefice pentru sănătatea ta, încât e indicat să le introduci în dieta zilnică ca să te protejezi de boli, să slăbești sau să scapi de reacțiile adverse provocate de unele alimente. Acestea sunt Bifidus, bacteriile care fac parte în mod natural din flora intestinală.

Bacteriile Bifidus au fost descoperite în 1899


Pediatrul francez Henri Tissier de la Institutul Pasteur din Paris a descoperit atunci o bacterie în forma literei Y (bifid) în flora intestinală a bebelușilor hrăniți cu lapte matern și a numit-o bifidus. Câțiva ani mai târziu, în 1907, când în România izbucnea răscoala țărănească, microbiologul rus Ilia Ilici (Élie) Metchnikoff, directorul Institutului Pasteur, a fost intrigat de longevitatea țăranilor bulgari și a observat că aceasta se datora consumului constant de lactate fermentate. Metchnikoff a ajuns la concluzia că administrarea orală de culturi cu bacterii fermentate ar introduce bacterii benefice în tractul intestinal, îmbogățind flora intestinală și, implicit, sănătatea oamenilor. 

Datele promițătoare de cercetare le-au dat celor de la Danone ideea de a introduce bifidobacteriile în iaurt. După efectuarea testelor, specialiștii Danone au selectat Bifidus ActiRegularis®, care este capabilă să supraviețuiască și să crească în lapte.


  
Bifidus ActiRegularis® este exclusiv pentru Activia și este o parte integrantă a formulei și procesului de fermentare.


Iaurturile cu Bifidus au multiple beneficii, demonstrate științific. Cele mai importante dintre acestea sunt:
- Reglează funcționarea sistemului digestivCercetările arată că Bifidus reduce episoadele de răceală și alte infecții.
- Atenuează simptomele sindromului colonului iritabil. Un studiu din 2007 efectuat pe pacienții unui azil a arătat că bifidus combate constipația.
- Întăresc sistemul imunitar.
- Reduc colesterolul și tensiunea sanguină. Există studii care demonstrează că Bifidus influențează pozitiv colesterolul și tensiunea arterială.
- Reduc intoleranța la anumite alimente.
- Tratează ulcerul. Studiile sugerează că Bifidus poate împiedica răspândirea bacterieie H. pylori. Această se localizează în stomac și este cauza principală a ulcerului.

Așadar, Bifidus este prietenul pe care te poți baza pentru o sănătate digestivă mai bună și pentru a avea o stare de bine.
Dar care este cantitatea pe care o poți consuma? Academia Americană a Medicilor de Familie recomandă o doză de 10-20 de miliarde de Bifidus pe zi pentru adulți și 5-10 miliarde pe zi pentru copii. Pentru comparație, iaurturile Activia de băut conțin peste 10 miliarde de Bifidus ActiRegularis.

Este recomandat consumul constant!


Întrucât intestinul nostru conține în mod natural miliarde de Bifidus, riscul de a consuma prea multe bacterii de acest tip este minim, notează publicația Healthline. Consumul constant de iaurt cu Bifidus este recomandat pentru întărirea coloniilor de bacterii din sistemul digestiv.

  
Pentru a crea condițiile optime ca Bifidus ActiRegularis® să se dezvolte, Danone folosește un proces patentat, care include fermenți selecționați, astfel încât fiecare porție de Activia® să conțină minimum 4 miliarde de Bifidus ActiRegularis®.

Ani de cercetare pentru un gust delicios



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod