Ce comanzi la cină când ești însărcinată?

Poate ți se pare ideal să prepari cu grijă toate mesele pe care le consumi când ești însărcinată, dar vei avea și momente în care te vei simți obosită și gătitul nu va fi o prioritate. Este în regulă să mergi la restaurant la cină dacă știi ce să alegi și ce să eviți în cele 9 luni.
După o zi obositoare la serviciu sau în care nu te-ai simțit foarte bine precis vrei doar să te relaxezi luând o cină delicioasă într-o atmosferă plăcută. Restaurantele sunt opțiuni pozitive pentru a evita gătitul dacă nu ai foarte multă energie și nu trebuie să crezi că orice masă luată în oraș trebuie să fie un compromis pentru sănătate. În perioada în care ești însărcinată este necesar un grad mai ridicat de prudență, dar poți consuma în continuare preparate apetisante, care îți furnizează nutrienții esențiali pentru tine și bebelușul tău.

 
Iată ce poți comanda la cină data viitoare când ieși în oraș:

 
1. Aperitive

- evită ceviche cu fructe de mare
„Poate că știi deja că trebuie să eviți preparatele tip sushi, dar ai realizat că un ceviche conține tot pește crud?”, avertizează dr. Frances Largeman-Roth, nutriționist.  De asemenea cuvintele „carpaccio” și „crudo” din orice meniu trebuie să te avertizeze că acel preparat nu a fost pregătit la cuptor sau la grătar, reprezentând un risc de infecție în timpul sarcinii.
Și „sashimi” sau „tartar” indică tot ingrediente crude.
 
- evită feliile de prosciutto cu legume sau fructe
Sigur că sună mai bine decât să spui șuncă și felii de pepene, dar prosciutto este în continuare o variantă de carne crudă. Nu poate face parte din meniul tău.
 
- comandă uneori mozarella proaspătă cu felii de roșie și busuioc 
Majoritatea variantelor de mozarella proaspătă provin din lapte pasteurizat, dar nu poți fi complet sigură ce variantă utilizează restaurantul. „Dacă nu ți se poate arăta un pachet sau chelnerul nu este sigur ce să-ți răspundă mai bine evită această brânză”, spune dr. Largeman-Roth.
 
- comandă mai des cocteil de creveți
Creveții din acest preparat sunt bine gătiți, dar asigură-te că au temperatura potrivită când ajung pe farfuria ta.

 
2. Feluri principale

- comandă mai rar pește spadă cu salsa de mango
„Peștele spadă are un conținut ridicat de mercur, așa că ar fi bine să-l eviți complet în timpul sarcinii”, spune dr. Elizabeth Ward, nutriționist.
Alege păstrăvul de apă dulce sau somonul sălbatic în locul lui pentru a obține doza necesară de acizi grași de tip Omega-3.
 
- comandă mai rar penne cu sos de votcă sau alt tip de alcool
„Ideea că alcoolul din diferite rețete se evaporă ca urmare a căldurii degajate în timpul gătitului nu este decât un mit. Preparatul final va avea între 45 și 85% din alcoolul utilizat, în funcție de metoda folosită. Dacă îți este foarte poftă mai bine împarte preparatul cu o altă persoană pentru a gusta mai puțin”, recomandă dr. Ward.
 
- comandă mai des somon sălbatic, cu garnitură de cartofi copți și spanac
„Somonul are un conținut redus de mercur, plus multe proteine și Omega-3. Este ideal să-l combini cu spanac și cartofi copți pentru a crea un mix de vitamine care-ți dă multă energie și susține dezvoltarea optimă a bebelușului”, spune dr.
Largeman-Roth.
 
- comandă mai des piept de pui la grătar și cușcuș din grâu integral
Vei obține multe proteine și fibre, fiind o cină care previne depășirea necesarului de calorii fără să-ți impui restricții. Gustul delicios te va convinge să alegi această variantă din ce în ce mai des.

 
3. Deserturi

- comandă mai rar cremă cu fructe de pădure
În cazul în care are asociată denumirea „zabaglione” este mai bine să uiți complet de această opțiune deoarece este preparată cu ouă aproape crude și vin. Cere să ți se pregătească un amestec din frișcă, fructe de pădure și înghețată (dar nu înghețată de casă pentru că poate conține ouă crude).
 
- comandă mai des prăjitură cu ciocolată
Precis nu te va deranja deloc să apelezi la acest desert. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că mamele care consumă prăjituri cu ciocolată în timpul sarcinii au copii mai fericiți, așa că nu ezita când citești meniul.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod