Uleiul de fructul pasiunii: cocteilul de vitamine de care are nevoie părul tău

Uleiul de fructul pasiunii (Maracuja) presat la rece are o aromă exotică și acționează rapid pentru refacerea podoabei capilare. Dacă și tu ai probleme cu părul care se electrizează, este foarte încurcat, are șuvițe rebele sau crește foarte lent trebuie să testezi acest remediu natural eficient.
Uleiul de Maracuja a devenit foarte popular în ultima perioadă deoarece are o cantitate dublă de antioxidanți față de uleiul de argan. Conține 75% acid linoleic și are molecule de dimensiuni mari, fiind ideal pentru a-ți proteja părul și a-l hidrata în profunzime, făcându-l mai elastic și rezistent.
Este un ulei revitalizant, care poate inclusiv să stopeze albirea părului, așa că merită să-l încerci cât mai curând. Are un miros plăcut și delicat, astfel încât nu va fi deloc un sacrificiu să efectuezi acest tratament natural.

 
Ce componente din uleiul de fructul pasiunii îți ajută părul?

Folosirea frecventă a acestui ulei pentru îngrijirea podoabei capilare favorizează creșterea mai rapidă și reglează producția de sebum de la nivelul scalpului. Conține numai 15% acizi grași saturați, restul de grăsimi fiind nesaturate, acest lucru garantând că are o consistență ușoară, se absoarbe rapid și nu va pune în pericol volumul părului. 
Moleculele de dimensiuni mari îl fac un remediu potrivit pentru părul cu un grad ridicat de porozitate, dar poate fi utilizat cu succes și pentru șuvițele cu un grad mediu de porozitate, care sunt deshidratate sau au un aspect tern.
Uleiul de fructul pasiunii face părul mătăsos, îi redă luciul și strălucirea, prevenind apariția șuvițelor rebele uscate, care se rup foarte ușor.

 
Iată ce componente din acest ulei sunt benefice pentru podoaba capilară:

 
1. Flavonoidele

Au o acțiune antioxidantă puternică, protejând părul și scalpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi și stopând deteriorarea sau albirea prematură.

 
2. Vitamina A

Favorizează regenerarea celulară din tot corpul, fiind esențială pentru creșterea părului și protecția șuvițelor tale împotriva condițiilor meteorologice variabile.

 
3. Vitamina C

Este un antioxidant foarte eficient, care luptă împotriva radicalilor liberi, crește elasticitatea părului și accelerează ritmul de creștere.

 
4. Vitamina K

Acționează rapid pentru a îngriji scalpul și rădăcinile părului. Fortifică fiecare fir de păr, reduce rupererea sau căderea și crește rezistența podoabei capilare pe termen lung.

 
5. Vitamina E

Este un ingredient de bază în lupta împotriva radicalilor liberi și a degradării părului. Previne pierderea strălucirii și combate aspectul tern al șuvițelor.
Acționează ca o componentă anti-aging asupra podoabei capilare și menține un nivel optim de hidratare.

 
6. Potasiul

Previne căderea părului și fortifică fiecare șuviță. 

 
7. Fosforul

Menține vitalitatea și rezistența părului, stimulând și creșterea mai rapidă. Lipsa de fosfor poate avea drept consecință apariția mătreții.

 
8. Calciul

Acționează sinergic cu restul nutrienților din uleiul de fructul pasiunii pentru a preveni căderea părului. Deficiența de calciu poate avea drept rezultat rărirea părului.

 
Cum să folosești uleiul de Maracuja pentru îngrijirea părului?

În primul rând trebuie să alegi uleiul presat la rece, pur, fără alte uleiuri combinate și fără silicon, alcool, conservanți sau coloranți chimici. Pentru a realiza un tratament de profunzime este recomandat să aplici uleiul de fructul pasiunii la nivelul scalpului, aproximativ o linguriță, apoi să distribui încă 2 lingurițe pe toată lungimea părului.
Lasă să acționeze 1-2 ore, apoi șamponează părul și aplică balsamul obișnuit.
Pentru că are o consistență foarte ușoară uleiul poate fi utilizat și pentru aranjarea zilnică a părului. Va face părul mai strălucitor și va hidrata fiecare șuviță în parte. Pune 6 picături de ulei în palmă, apoi aplică-l pe păr, de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Nu vei mai avea probleme cu electrizarea sau șuvițele rebele până la finalul zilei.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod