Alimente pentru micul dejun care îţi oferă energie

Foarte multe femei, în mod special cele care se luptă cu kilogramele în plus sau cele care vor să-şi ţină sub control greutatea, sar peste micul dejun. Este un mit foarte răspândit conform căruia eliminarea micului dejun te ajută să fii mai slabă.
Foarte multe femei, în mod special cele care se luptă cu kilogramele în plus sau cele care vor să-şi ţină sub control greutatea, sar peste micul dejun. Este un mit foarte răspândit conform căruia eliminarea micului dejun te ajută să fii mai slabă.
 
 Efectul este fix opus - vei fi obosită, lipsită de viaţă şi îţi va fi foarte foame peste câteva ore, încât vei fi dispusă să mănânci orice. Iar cum patiseriile şi gogoseriile sunt la tot pasul, cu siguranţă nu vei rezista tentaţiei.
 
 Îţi prezentăm mai jos lista alimentelor pe care să le mănânci la micul dejun şi care îţi oferă energie şi nutrienţii necesari pentru a te simţi perfect toată ziua.
 

 Cereale, "marcă proprie"

 
 Este foarte simplu şi comod să mănânci cereale la micul dejun. Le scoţi din dulap, torni lapte şi gata. Din păcate, se întâmplă să alegem cele mai nesănătoase tipuri de cereale, procesate excesiv, pline de zahăr, coloranţi şi conservanţi.

 
 Îţi poţi face singură un amestec de cereale care îţi vor transforma micul dejun într-unul savuros, ideal pentru o zi plină de energie. Amestecă într-un recipient diverse tipuri de cereale integrale cu seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, nuci, alune, arahide şi bucăţi de fructe deshidratate. Astfel obţii propria ta combinaţie de cereale, fără aditivi, dar cu foarte multe substanţe nutritive.
 

 Ouăle, alimente perfecte pentru micul dejun

 
 Oul este un aliment tipic pentru micul dejun. Îţi oferă suficiente proteine şi reduce semnificativ senzaţia de foame întreaga dimineaţă. Deşi se spune că ouăle cresc mult nivelul colesterolului, studii recente au arătat că acest lucru nu se întâmplă dacă alegi să le consumi dimineaţa.
 
 Într-un studiu realizat în 2007, cercetătorii au comparat scăderea în greutate a femeilor care au consumat ouă la micul dejun şi a celor care au consumat covrigi.
Porţiile celor două grupuri de femei au fost identice în ceea ce priveşte numărul de calorii.
 
 Rezultatele studiului au indicat că femeile supraponderale care au consumat două ouă la micul dejun, de cinci ori pe săptămână, în timpul unei diete sărace în grăsimi, au pierdut cu 65% mai mult în greutate şi şi-au redus circumferinţa taliei cu 83%, au declarat că au mai multă energie, iar analizele de sânge nu au evidenţiat schimbări majore în nivelul colesterolului din sânge, comparativ cu femeile care au consumat covrigi.  
 

 Lactate fără prea multe grăsimi

 
 Iaurtul, laptele bătut, kefirul, sana şi alte sortimente de lactate sunt perfecte pentru micul dejun. Alege-le pe cele care nu sunt foarte bogate în grăsimi. Acestea intră în categoria proteinelor slabe, care menţin sub control senzaţia de foame şi îţi oferă energie.  
 

 Pe de altă parte, aceste sortimente de lactate stimulează tranzitul intestinal şi te ajută să elimini toxinele, acestea din urmă fiind uneori responsabile pentru senzaţia de oboseală.

 

 Fructe şi băuturi din fructe

 
 Fructele reprezintă o altă alegere bună pentru micul dejun, singura problemă fiind aciditatea acestora. Unele persoane nu pot consuma fructe dimineaţa, tocmai din acest motiv. O soluţie ar fi asocierea cu cerealele, care reuşesc să le reducă acest efect.
 
 Pe de altă parte, dacă eşti o fire ceva mai comodă, băuturile pe bază de fructe, lactate, nuci şi seminţe, pe care le poţi face cu ajutorul blender-ului sunt adevărate comori pentru sănătatea ta. Partea cea mai practică este aceea că le poţi lua cu tine, dacă nu ai timp să le bei acasă.
 

 Le-am întrebat pe fanele Eva de pe Facebook ce mănâncă la micul dejun. Iată ce au răspuns:
 
 "Când mă trezesc dimineaţa îmi prepar un pahar mare de apă călduţă cu o jumătate de lămâie stoarsă. Apoi savurez un fruct (le prefer pe cele de sezon), deoarece fructele se digeră primele şi curăţă stomacul. Şi în cele din urmă un bol cu cereale integrale alături de un pahar de lapte semidegresat sau iaurt (ajută la tranzitul intestinal).

 Înainte nu cunoşteam secretul, dar l-am aflat de curând, e valabil pentru orice masă: în cazul în care mănânci fructele înainte cu 30 de minute de masă, ai energie. Dar dacă le mănânci imediat după ce ai servit masa, rezultatul nu e tocmai frumos: Balonarea! Şi ştiu că nimănui nu-i place. Aşa că, mâncaţi fructele înainte de masă cu 30 de minute, iar după masă cu cel puţin 2 ore. Nimănui nu-i place să aibă burtica umflată şi grea
", ne spune Raluca.
 
 "Eu la micul dejun mănânc un ou fiert, o feliuţă de branzică şi o căniţă cu lapte", aflăm de la Mavi.
 
 "Fructe, cereale integrale, lapte", spune Lavinia.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • manu pe 6 Sep 2010, 19:13
    mic dejun

    un pahar cu apa;fructe(ex:banana)

    3
    1

  • anto anto pe 5 Sep 2010, 11:28
    mic dejun

    eu la micul dejun mananc o salata de oua fierte cu rosii si ulei de masline

    3
    2

  • anto anto pe 5 Sep 2010, 11:28
    mic dejun

    eu la micul dejun mananc o salata de oua fierte cu rosii si ulei de masline.

    1
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod