5 sfaturi pentru o pizza sănătoasă

Pizza este unul dintre felurile de mâncare iubite de multă lume, dar se recomandă să nu o consumi în exces. Întrucât are o înaltă valoare calorică, este considerată mâncare de tip junk-food.

Totul depinde însă de modul în care este făcută şi de ingredientele utilizate, scrie ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres, care redă câteva secrete pentru o pizza sănătoasă.

Topping: Faptul că pizza are multe ingrediente nu înseamnă că este mai puțin sănătoasă sau că are mai multe calorii. Secretul constă în alegerea ingredientelor astfel încât combinația să fie "ușoară". Rucola, frunze de spanac, broccoli sau avocado, pui la tavă sau jambon și mirodenii potrivit de puternice precum piperul negru vor fi opțiuni sigure pentru o pizza sănătoasă.

Blatul: Cu cât este blatul mai subțire, cu atât este mai bine pentru menținerea unei diete echilibrate și sănătoase.

Este important, de asemenea, ca blatul să fie elaborat pe bază de ingrediente integrale.

Brânza:
Acest ingredient trebuie să fie ales cu grijă pentru a se asigura o bună digestie. Brânza fără lactoză este o alternativă ușoară, care combate senzația de balonare, menţionează publicaţia citată.

Intervalul orar:
Oricât de tentantă ar fi pizza pentru o cină târzie, se recomandă să fie consumată mai devreme, datorită carbohidraților. Cel puțin două ore ar trebui să despartă cina de ora de culcare, pentru ca fiecare ingredient să poată fi digerat în mod adecvat.

Băutura: Unul dintre pericolele tradiționale este legat de faptul că pizza se consumă împreună cu băuturi carbogazoase și/sau cu un mare conținut de zahăr.
Cel mai bine ar fi ca pizza să fie însoțită de apă sau de sucuri naturale fără adaos de zahăr.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod