Studiu. Ce preferă românii? Sala de sport sau mişcarea în aer liber?

Deşi 89% dintre români consideră activităţile fizice importante, numai jumătate dintre aceştia (46%) le şi practică în timpul lor liber

Nu mai este un secret pentru nimeni. Practicarea unui sport este un lucru sănătos, indiferent de mediul în care alegi să o faci: într-o sală de sport sau în aer liber. Dacă serviciul tău presupune un mod de viaţă stresant şi sedentar, este recomandat că mişcarea să devină o prioritate în programul tău.

Dar deşi 89% dintre români consideră activităţile fizice importante, numai jumătate dintre aceştia (46%) le şi practică în timpul lor liber. În ceea ce-i priveşte pe bucureşteni, 7 din 10 cred că mişcarea are un aport important asupra sănătăţii lor. 

Întrebarea care se pune, în acest sens, este următoarea: Ce e mai atractiv pentru români: sportul indoor sau outdoor?

Studiile arată că românii îşi încep săptămâna în forţă, mergând la sală cel mai des în ziua de luni.

Sunt două veşti privind numărul celor care practică constant acest sport. Vestea proastă este că numai 4% dintre români sunt înscrişi într-un centru de fitness şi 3% într-un centru sportiv. Însă vestea bună este că, anul trecut, numărul abonamentelor la cluburile sportive a crescut cu 12% faţă de anul precedent. Ceea ce ne face să sperăm că sportul poate deveni în viitor un mod de viaţă pentru cei mai mulţi dintre noi. Dar atunci când merg la sală, românii nu glumesc.
4 din 10 persoane ard între 300 şi 500 de calorii la o sesiune, iar cei care merg de 3-4 ori pe săptămână lucrează la aparate între 40 şi 60 de minute.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod