Exercitiul care ajuta la slabit

Exercițiul care arde de 6 ori mai multe calorii decât jogging-ul

Există un exerciţiu pe care dacă îl practici măcar de trei ori pe săptămână te ajută să arzi de 6 ori mai multe calorii decât jogging-ul.
Este vorba despre un exerciţiu simplu, dar mai neobişnuit pe care specialiştii îl recomandă ca fiind una dintre cele mai bune metode de a scăpa de kilogramele în plus.

Retro-alergarea, alergatul cu spatele sau alergatul înapoi cum a mai fost numit acest gen de alergare se pare că aduce mult mai multe beneficii decât jogging-ul, ajutându-te să arzi mai multe calorii. Deşi pare dificil la o primă vedere, dacă alegi traseele pe care le cunoşti şi care nu sunt foarte populate atunci poţi să alergi în siguranţă.


În cadrul unui experiment recent, s-a observat că atunci când alergăm cu spatele, talpa este rulată în sens invers, ceea ce face ca muşchii să muncească mai intens şi să ardă un număr mult mai mare de calorii. Nu numai că este un exerciţiucare te ajută să arzi de 6 ori mai multe calorii decât jogging-ul, dar se pare că alergatul cu spatele sau retro-alergarea protejează genunchii şi reduce riscul accidentărilor la nivelul picioarelor. Este potrivit pentru persoanele care au probleme cu genunchii, pentru că impactul asupra acestora e mai blând, dar şi pentru bolnavii de Parkinson, care au probleme cu echilibrul.

În plus, trebuie să ştii că 100 de paşi înapoi reprezintă echivalentul a 1000 de paşi normali, aşa că poţi să alergi mai puţin şi să arzi multe calorii.


Pentru că este un exerciţiu dificil trebuie să îl introduci treptat in programul tău şi să-l încerci eventual pe banda de alergat ca să te poţi sprijini până când te obişnuieşti cu acest fel de alergare.


Beneficiile alergării cu spatele


Arzi de 6 ori mai multe calorii decât prin alergarea normală

Deoarece exerciţiul este mai intens şi arderea caloriilor va fi una mai alertă. Specialiştii susţin că acest tip de mişcare, făcut timp de 15 - 45 de minute, de trei ori pe săptîmână, timp de o lună şi jumătate, duce la pierderea a 2,5% din greutatea corporală.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod