6 poziţii de yoga care te ajută să slăbeşti

Trei şedinţe de yoga pe săptămână te ajută să gestionezi mai bine stresul, să fii mai flexibilă şi să scapi de durerile care apar adesea la spate.

Lipsa de mişcare, alimentaţia dezorganizată, nerespectarea orelor de odihnă şi factorii de stress, reprezintă principalele motive pentru care aproape 4 din 10 adulţi sunt supraponderali, iar 13% sunt obezi.

În opinia specialiștilor, practicarea yoga de cel puțin 3 ori pe săptămână este cea mai eficientă metodă prin care putem scădea semnificativ nivelul hormonilor de stres și putem combate kilogramele în plus care ne dau atâta bătaie de cap şi chiar să ne modelăm corpul şi să ne tonifiem musculatura.



Studiile realizate de doctorul Alan Kristal de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle, pe un eșantion de 15.000 de adulți de peste 50 de ani, arată că persoanele supraponderale care au practicat yoga cel puțin o dată pe săptămână timp de 4 sau mai mulți ani au pierdut, în medie, 2,27 kg, în timp ce persoanele care nu practicau yoga s-au îngrășat în medie 6 kg.

Există 6 poziții de yoga pentru începători care te vor ajuta, în timp, să echilibrezi nivelul hormonal și chiar să slăbeşti considerabil fără prea mare efort, după cum recomandă profesorul de yoga acreditat internațional Dana Țupa, fondatorul PURNA Yoga Academy.

Pot fi abordate toate posturile într-o zi sau alternativ, după cum permite timpul personal.

1 din 7

1. Postura Triunghiului (Trikonasana)

Această postură îmbunătăţeşte zona taliei şi ajută treptat la eliminarea părţii laterale a grăsimilor depuse pe centura abdominală, pe care o şi tonifică, împreună cu musculatura picioarelor şi a umerilor. Putem adopta această postură, astfel:
  • Se departează picioarele în lateral, cu tălpile paralele, apoi se răsuceşte mai întâi talpa dreaptă către exterior;
  • Se ridică braţele în lateral, la nivelul umerilor şi pe expir se apleacă trunchiul spre dreapta;
  • Braţul stâng va ajunge perpendicular pe tavan, în timp ce braţul drept va fi perpendicular pe podea;
  • Capul rămâne fie în prelungirea coloanei, fie se răsuceşte uşor astfel încât privirea să ajungă la un unghi de 45 grade cu degetele mâinii stângi;
  • Se respiră normal, de voie şi se menţine poziţia, în funcţie de posibilităţi, între 30 secunde şi 4 minute;
  • Revenirea se face lent şi, după aproximativ 30 secunde, timp în care coloana şi muşchii revin la normal, se va face postura exact opus practicii anterioare;
  • Timp total de practică - între 2 şi 10 minute;
  • Recomandată în special celor care au scolioză.
MAI MULT DESPRE: Yoga, posturi yoga, yoga te slabeste
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod