Exercitii pentru incalzire

Indiferent daca tocmai ai inceput sa faci sport sau il practici de ceva timp, incalzirea este necesara inainte de orice fel de asemenea efort. Asta dintr-un numar de motive...
Indiferent daca tocmai ai inceput sa faci sport sau il practici de ceva timp, incalzirea este necesara inainte de orice fel de asemenea efort. Asta dintr-un numar de motive:

  •  pentru a pregati muschii inaintea exercitiilor;
  •  pentru a creste tensiunea (si a oxigena mai bine celulele);
  •  pentru o mai buna mobilitate a incheieturilor;
  •  pentru reflexe mai bune etc.

Depinde ce fel de miscare faci pentru a alege tipul de incalzire. Incalzirea trebuie sa corespunda tipului de efort care va fi depus apoi si muschilor care vor fi solicitati. Daca de obicei alergi, incalzirea consta intr-o plimbare, cu pasi din ce in ce mai rapizi. In cazul aerobicului, cateva exercitii usoare, pentru a nu risca sa te ranesti, a evita carceii si alte accidente, precum luxatiile.

Daca te-ai decis sa faci gimnastica pe cont propriu, iata cateva idei. Mai intai, porneste muzica - un fond muzical e mai placut atunci cand faci exercitii fizice. Poti incepe prin cateva miscari de dans - iti va placea si iti va ridica si moralul. Continua cu urmatoarele seturi de exercitii:

Rotiri de brate


Tine bratele perfect intinse si roteste-le in fata, simultan, numarand de 2 ori pana la 8 (2x8 timpi). Repeta in acelasi fel, rotind mainile in celalalt sens, spre spate. Apoi, roteste-le simultan, inainte si inapoi, ca o morisca.

Rotiri de bazin circulare


Mentine picioarele drepte si talpile fixe pe sol. Tine mainile pe solduri. Roteste bazinul spre dreapta, 2x8 timpi. Repeta si spre stanga.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Romica pe 27 Mar 2012, 20:19
    Informativ

    Asi dori sa stiu in ce fel influienteaza LDL(low density lipide) colesterol in exercitile fizice intense si daca glucidele saturate in exces au vreun rol in cresterea colesterolului rau.Multumesc frumos!

    0
    3

  • iuly pe 26 Iun 2011, 13:50
    5 kg

    buna,sunt iulia,am 15 ani,1,62 inaltime si 53 de kg.As vrea sa slabesc 3-5 kg si sa scap de celulita...am inceput sa fac exercitii si vreau sa stiu daca pentru vreo una dintre voi au functionat...

    1
    2

  • superslimm pe 2 Iun 2009, 06:08
    Vrei sa slabesti 100% natural

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    3

  • Anca pe 3 Mai 2009, 19:23
    ajutor

    Ma numesc Anca am 26 de ani.. 1,69 cm...si 72 kg .. as vrea sa scap de burtica si grasimea de pe solduri.. Cum pot sa fac sa le dau jos si ce trebuie sa mananc ca sa scad din greutate.

    1
    3

  • ANGY pe 1 Mai 2009, 21:41
    vreau sa dau 5kg jos

    sant operata si am pus 5 kg pe mine ,vreau sa le dau jos, cum pot sa fac si ce trebuie sa mananc.

    1
    2

  • yan pe 7 Iul 2008, 15:15
    am solutia pt voi fetelor(bianca si anca)

    sunt consultant de nutritie si v-as fi de foarte mare folos. contactati-ma la e-mail : dorin_matyas@yahoo.com (pt mai multe detalii)

    1
    2

  • bianca pe 7 Iul 2008, 14:15
    ajutor

    am 1,56 cm inaltime si 67 de kg.Aceste kilograme pe care le am in plus le-am pus foarte repede dar nu mai pot sa scap de ele,sunt disperata pt ca am incercat tot felul de cure de slabire dar nici una nu a dat rezultat,ba mai mult cand ma opream parca ma ingrasam mai mult. ce sa fac?.....

    3
    1

  • GAVRILA ANCA MIRELA pe 6 Iul 2008, 11:43
    diera

    Ma numesc Anca si am 33 ani am cam un 1.70 ,58 kg nu ma consider grasa dar ma deranjeaza ca am burtica si depun repede pe solduri mai am o problema cand sunt stresata mananc mult si des ce pot sa mananc in acele momente cand sunt stresata CU MII DE MULTUMIRI

    0
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod