Exercitii cardio pentru acasa

Exercitiile aerobice sau cardio sunt acele tipuri de activitati care implica sustinut o gama cat mai larga de muschi, in mod constant. Activitatile aerobe folosesc drept combustibil grasimea depusa. Asta inseamna ca ard calorii din depozitele de grasime si nu din carbohidratii care se gasesc in sistemul sanguin.
Exercitiile aerobice sau cardio sunt acele tipuri de activitati care implica sustinut o gama cat mai larga de muschi, in mod constant. Activitatile cardiovasculare folosesc drept combustibil grasimea depusa. Asta inseamna ca ard calorii din depozitele de grasime si nu din carbohidratii care se gasesc in sistemul sanguin.

Pe langa faptul ca reprezinta una dintre cele mai bune metode de a slabi, exercitiilor cardio au beneficii extraordinare pentru sanatatea ta:

- iti intaresc inima si sistemul circulator
- cresc capacitatea pulmonara
- reduc riscul de aparitie a bolilor cardiace
- previn hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemia si aparitia diabetului
- reduc stresul si te ajuta sa dormi mai bine


Prin urmare, daca vrei sa slabesti, activitatile cardio, precum alergat, inot sau mers pe bicicleta sunt ideale.
Astfel de activitati pot fi realizate in mod deosebit in aer liber, la sala de fitness sau la bazinul de inot, dar exista si alte tipuri de exercitii cardio pe care le poti face chiar si acasa. Secretul este sa le acorzi jumatate de ora in fiecare zi sau cel putin de trei ori pe saptamana.  Iata cateva astfel de activitati:

Sari coarda!


Este foarte simplu sa iti pui toti muschii la treaba. Ai nevoie numai de o corda de sarit, asa cum probabil ca aveai in copilarie. Saritul corzii te ajuta sa scapi de multe calorii, destul de repede, plus ca o jumatate de ora de sarit in fiecare seara sau dimineata elibereaza hormonii care iti ofera o stare de bine si senzatia ca esti plina de energie.


In afara de asta, saritul corzii lucreaza zonele problematice in cazul femeilor: fesele, coapsele si pulpele. Gasesti aici cateva exercitii simple de sarit coarda .

Danseaza!


Poti slabi si te poti distra de minune, in acelasi timp. Dansul activ si sustinut, pe muzica antrenanta, lucreaza o gama foarte larga de muschi, in functie de miscarile tale. O "sedinta" de dans de 30 de minute face minuni pentru silueta ta si te binedispune instant. Iata un tip de dans cardio "organizat", care iti lucreaza cele mai importante grupe musculare:



Alearga pe loc


Desi suna foarte ciudat, alergatul pe loc este o metoda simpla de a slabi si de a te mentine in forma, in lipsa altor tipuri de activitati si exercitii. Daca nu ai timp sa alergi in parc sau sa mergi la sala si nu iti permiti sa cumperi un stepper, aceasta metoda este solutia ta.
Este foarte simplu, nu ai nevoie de niciun fel de echipament special sau alte lucruri costisitoare.

In plus, pentru o astfel de activitate atat de simpla si atat de eficienta  nu mai poti gasi scuze de genul "nu am timp", "nu am echipament" etc. Iar daca esti dependenta de televizor, nimic nu te impiedica sa "mimezi" alergatul uitandu-te la emisiunea ta preferata.

Sari!


Pana si topaitul de colo-colo te ajuta sa slabesti! Numai sa vrei! Asaza o banda sau o sfoara pe podea si sari de o parte si de cealalta a ei, fie cu cate un picior, fie cu ambele picioare in acelasi timp. In filmuletul de mai jos iti sunt prezentate cateva tipuri de sarituri, dar si ordinea si ritmul in care sa le efectuezi:


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • romast pe 29 Mar 2012, 10:24
    Slabitul

    Primăvara bate pe la colțuri cum bate Slăbitul! Ca un răspuns biologic la climate mai reci avem tendința de a ne tine "Greutatea de Iarna" si sa avem mai puțină energie. Cu toate acestea, în timpul lunilor calde este mai usor sa topim greutatea și să devenim mai activi. Mobila-fitness.ro si activati Slăbitul primăvara aceasta!

    3
    3

  • anonimus pe 5 Mar 2012, 18:07
    pe bune?:|

    CIINE FACE SPORT SI IN ACELASI TIMP SE UITA LA FILM WTF:| sunteti nebuni?:))) de ce nu cititi si o carte? sau sa crosetati un ciorap:))

    7
    10

  • vanessa pe 27 Feb 2012, 14:41
    :D

    si mie mi-a fost la inceput greu dar dupaia este distractiv cand asculti o muzica buna energizanta si faci ceva miscari...de exemplu eu fac aceste miscari in fata televizorului cand ma uit la film sau cand ma uit pe UTV pe muzica..si uiti de oboseala si de restul...:dsucces:D:D:D

    6
    4

  • FRUMY pe 2 Apr 2010, 12:16
    pfoai mama

    poi aia are antrenament de lucreaza asa fara oprire ... eu dupa 3 minute nu mai pot respira bn :))

    11
    4

  • walezup pe 1 Apr 2010, 14:24
    cccc

    faci sport sa nu-ti fie rusine de existenta ta ca un "om" caruia ia fost lene sa faca 10 min de cardio bine, exercitiul asta este ciudat. prefer unul in care poti sa te uiti la un film in acelasi timp

    1
    5

  • g.nicoleta33 pe 29 Mar 2010, 11:05
    gabriela

    SPORTU E SANATOS

    6
    1

  • ndragosn pe 26 Mar 2010, 20:10
    hai ca putem

    ma ajutati ca nu mai pot sa fac nimic,halp, daca ma ajutati va ajut si eu pe voi terog ajutatima terog frumos

    2
    6

  • ndragosn pe 26 Mar 2010, 20:07
    help

    trebuie sa castih o masina faina ,nu?

    3
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod