S-a lansat Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare dedicat copiilor

de Nicoleta Tarantus, 24 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
S-a lansat Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare dedicat copiilor

UPC Romania ofera gratuit Magic Desktop, cel mai premiat sistem de operare conceput pentru copii. Astfel, in premiera pentru Romania, orice utilizator al site-ului www.upc.ro are la dispozitie gratuit softul dedicat copiilor cu varste de pana in 12 ani.
 
Cu o interfata prietenoasa si usor de utilizat, Magic Desktop are ca principal rol dezvoltarea abilitatilor de lucru cu calculatorul ale copiilor, intr-un mod educativ, cat mai sigur si amuzant. Softul educational contribuie, de asemenea, la dezvoltarea competentelor de baza ale copiilor - citit, scris si socotit prin selectia de jocuri si programe educationale si de divertisment pe care o contine.

 
Magic Desktop ofera cele mai eficiente aplicatii pentru folosirea in siguranta de catre copii a internetului si a emailului. Astfel,  "My First Browser" este cel mai sigur browser de internet pentru copii care exista, in vreme ce "Kids E-mail - Magic Mail" este cel mai sigur program de email pentru copii din lume.
 
Magic Desktop a fost considerat pentru al doilea an consecutiv "cel mai bun software" pentru copiii de pana la 12 ani in urma unui studiu realizat de Deloitte & Touche pentru initiativa Uniunii Europene.

"A naviga pe internet poate fi comparat cu a calatori printr-un oras necunoscut.
Site-urile sunt cartiere, informatiile sunt adrese, hackerii sunt hoti, soft-urile antivirus sunt politistii, virusii sunt arme. Cu cat esti mai experimentat, mai matur, mai abil, cu atat te poti descurca mai bine in acest cyberspatiu plin de lucruri minunate, dar si de gunoaie si pericole.

Copiii nostri, oricat de iscusiti utilizatori de internet ar fi, oricat de priceputi informaticieni sunt si oricat de multe informatii detin, sunt totusi inocenti, creduli, usor de manipulat si expusi unor pericole dintre cele mai mari: pornografie, furt de date,  hartuire, amenintari.
Sistemul de operare Magic Desktop oferit de UPC este scutul de protectie, gps-ul si ghidul copilului tau"
, a declarat psihopedagogul Irina Petrea, la conferinta de lansare a soft-ului.
 
Pe langa rolul sau puternic educational, Magic Desktop aduce o serie intreaga de avantaje pentru parinti. Astfel, accesul copiilor la computer sau la internet precum si timpul lor de joaca este controlat cu ajutorul Magic Desktop de catre parinti care stabilesc regulile de utilizare a calculatorului, prin rularea programelor educationale – metoda de recompensare.

UPC distribuie gratuit softul Magic Desktop, timp de 6 luni.

Softul suporta importarea oricarei aplicatii Windows, astfel incat copiii pot invata progresiv noi programe, pe masura ce avanseaza in lucrul cu calculatorul.
 
Magic Desktop se bucura si de sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In lunile urmatoare, sistemul de operare va fi lansat si in Austria, Elvetia, Olanda si Polonia.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod