Cum te hidratezi in timpul verii toride?

Vacanta, soare, bronz, plaja! Este sezonul ideal pentru ca fiecare dintre noi sa se bucure de cat mai multa distractie si voie buna.
Vacanta, soare, bronz, plaja! Este sezonul ideal pentru ca fiecare dintre noi sa ne bucuram de cat mai multa distractie si voie buna. Lenevitul pe plaja sau inotul in apa marii ne fac zilele de vara perfecte, iar accesoriul ideal pentru costumul de baie este, o piele catifelata si cat mai hidratata.

Hidratarea
inseamna un trup frumos si sanatos, adica un corp de invidiat, gata pentru expunerea la soare. Insa, in timpul verii, fiecare tip de piele se deshidrateaza.

Cum ne hidratam?


Stim ca hidratarea este strans legata de apa. Apa reprezinta 60% din greutatea noastra si de aceea  este esentiala pentru organism.

Asadar, este foarte important sa avem grija sa-i oferim pielii apa de care are nevoie, atat la nivel intern, cat si la nivel extern (prin hidratare si ingrijire).

NESCAFE are cateva sfaturi pentru tine. Daca vrei sa te asiguri ca iti hidratezi corpul si pielea suficient, trebuie sa urmezi acesti pasi esentiali.

Cat de multe lichide bei zilnic?

Lichidele sunt foarte importante pentru sanatate, iar pentru a ne mentine o cantitate de apa constanta si suficienta in organism ar trebui sa consumam 1,5 litri de lichide zilnic. Asta nu inseamna ca trebuie sa consumi numai apa plata. Cafeaua, supele si sucurile naturale sunt si ele surse de hidratare.

Astfel, primul pas ar fi sa bei suficienta apa in fiecare zi.
In timpul verii, asta chiar nu este o problema, pentru ca ti se face sete foarte des.


Esti una din milioanele de iubitoare ale cafelei solubile? Perfect.
 
Stii care este legatura dintre cafea si hidratare? Cafeaua solubila contribuie la necesarul zilnic de lichid de care are nevoie pielea ta pentru a ramane elastica si frumoasa. O piele sanatoasa si luminoasa se poate mentine prin consumul moderat de 2-3 cani de cafea solubila in fiecare zi.

Chiar daca pana acum se credea ca prin consumul de cafeina te deshidratezi, acest lucru nu este adevarat si a fost contrazis de recentele studii in domeniu 1,2,3. Dimpotriva, cafeaua solubila poate deveni sursa ta zilnica de hidratare si te ajuta sa iti mentii organismul sanatos.

Cafeaua solubila este un aliat de nadejde pentru un corp ingriit!

Consuma salate, fructe si legume in fiecare zi pe cat posibil, mai ales ca si ele te ajuta la mentinerea unui corp sanatos. Dintre legumele cu un continut ridicat de apa poti consuma morcovi, broccoli sau salata verde. Iar dintre fructe: citricele si grepfruitul. In plus,  poti consuma lapte si iaurt; laptele contine apa intr-o proportie de aproape 90%, iar iaurtul de 85%.

Partea buna este ca pentru hidratarea corpului nu trebuie sa depui un efort deosebit. Bea apa, cafeaua ta NESCAFE cu gust atat de bun, consuma fructe si legume si toti te vor invidia pe plaja. Foloseste metode naturale pentru a avea un corp sanatos si ingrijit!

Tu ce faci pentru pielea ta in timpul verii toride?


1.Ganio, MS et al (2007) Evidence-based approach to lingering hydration questions. Clinics in Sports Medicine 26: 1-16.

2.Armstrong, LE et al. (2005) Fluid, electrolyte and renal indices of hydration during 11 days of controlled caffeine consumption. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism 15: 252-265.

3.Armstrong, LE et al. (2007) Caffeine, fluid-electrolyte balance, temperature regulation and exercise-heat tolerance. Exercise and Sport Sciences Reviews. American College of Sports Medicine 0091-6331/3503/ 135 -140

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 31 Aug 2009, 15:44
    hidratare

    Toate procesele care au loc in organismul nostru depind in mare parte de apa. Pentru a avea un corp hidratat avem nevoie de un consum de minim 2 litri de apa, cat se poate de pura, slab mineralizata, fara contaminanti. Sunt companii care au venit pe piata romaneasca in intampinarea celor care doresc sa consume cu incredere o apa, cu sisteme de purificare a apei, unele din ele dotate cu membrane Reverse Osmosis, sau nanofiltrare. Sunt sisteme folosite cu succes in intreaga lume, oferind rezultate uimitoare pe termen lung. Unele din ele le puteti gasi si pe www.purificatoare-apa.com

    0
    0

  • andreea pe 3 Iul 2009, 14:13
    cafea

    eu in timpul verii ma straduiesc sa beau cate 2 litri de apa pe zi, desi mi-e foarte greu; ma bucur ca si cafeaua este o sursa de hidratare pentru ca beau 2-3 cani de cafea pe zi; plus de asta, am cautat mai multe informatii despre cafea si am aflat ca exista foarte multe studii care evidentiaza beneficiile cafelei: previne bolile cardiovasculare, scade riscul de a dezvolta diabet, este sursa naturala de antixidanti care ne ajuta in lupta cu radicalii liberi(fumatul, mediul foarte poluat, expunerea prelungita la ultravioletele solare, solicitarea nervoasa) care provoaca stres oxidativ), de exemplu: http://www.positivelycoffee.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod