Cine are grija de banii tai?

Pe timp de criza, problemele de natura financiara constituie un adevarat semnal de alarma. Totusi, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne oprim din a ne planifica viitorul si a incerca sa ne atingem...
Pe timp de criza, problemele de natura financiara constituie un adevarat semnal de alarma. Totusi, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne oprim din a ne planifica viitorul si a incerca sa ne atingem obiectivele. Dar, cu siguranta, presupune o atentie sporita din partea noastra atunci cand luam decizii, mai ales de natura financiara, iar apelarea la sfaturile specialistilor din domeniu este o necesitate si un ajutor.

Consultantii financiari ofera sprijin si recomandari de specialitate, te ajuta sa identifici corect nevoia de finantare si sa folosesti inteligent bunurile pe care le detii.

De exemplu, daca ai deja un imobil si doresti sa mai cumperi unul prin credit ipotecar, consultantul te va intreba ce anume vrei sa faci cu acest imobil dupa achizitie, pentru ca daca il cumperi in scopul revinderii, atunci este bine sa pui ipoteca pe bunul pe care il detii deja.


Din calculele noastre rezulta ca media ratelor clientilor nostri este mai mica decat costul mediu al unui credit ipotecar contractat pe piata in medie cu un punct procentual. Acest lucru este posibil datorita faptului ca un consultant iti gaseste solutia potrivita pentru tine atunci cand ai nevoie sa apelezi la un credit.

In prezent, costul mediu al unui credit ipotecar in euro in piata este de 13%. Daca esti interesata sa contractezi un credit ipotecar de 35.000 de euro pe 30 de ani, vei avea o rata lunara de aproximativ 360 de euro, iar la finalul perioadei de creditare vei plati peste 130.000 de euro. Apeland la un consilier de credite vei obtine finantare cu un pret mediu de 12%, ceea ce inseamna o rata lunara de 330 de euro, iar pe termen lung ai de platit aproape 120.000 de euro, cu 10.000 de euro mai putin.

Asadar, aminteste-ti avantajele colaborarii cu specialistii in credite:


  • Ofera sfaturi profesioniste si solutii optime de finantare in vederea achizitionarii unei locuinte, tinand cont de climatul economic actual si avand dezvoltate parteneriate cu marea majoritate a bancilor si institutiilor de credit deschise la astfel de colaborari;
  • Reusesc sa raspunda nevoii de finantare, chiar si intr-o perioada incerta, insa in conditii maxime de siguranta pentru clienti;
  • Recomanda ca in situatia in care ratele la credit devin o povara, iar pe piata costurile cu finantarea scad, beneficiarii sa nu uite ca au oricand la dispozitie alternativa refinantarii.

Consilierul de credite iti intocmeste profilul financiar pe baza analizei situatiei familiale, a bugetului de venituri si cheltuieli, a tipului de venituri obtinute de tine si de ceilalti membri ai familiei tale, de garantiile imobiliare de care dispui, etc. In urma acestei analize, consilierul alege pentru tine ofertele bancilor partenere care se potrivesc cel mai bine profilului si cerintelor tale.


Vei avea posibilitatea sa alegi din mai multe produse de creditare pe baza consilierii primite din partea brokerului. In cazul in care te hotarasti sa refinantezi creditul existent sau sa accesezi un nou credit, specialistii in credite vor prelua intreg procesul de creditare, de la constituirea dosarului si pana la semnarea contractului de credit. Obligatia ta este sa aduci documentele necesare depunerii dosarului de credit si sa te prezinti la semnare.
de Raluca Dobre, head of Marketing & Public Relations Kiwi Finance
Bulevardul Carol I, Nr. 64, Sector 2, Bucuresti
E-mail: raluca.dobre@kiwifinance.ro
www.kiwifinance.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod