Cum să-ți pui la treabă imunitatea ca să-ți poți menține greutatea dorită

Indicele de masă corporală este utilizat pentru a afla greutatea ideală. Dar există și o altă cale, mai bună, consideră un specialist.
In loc sa tot socotim calorii, am puteam folosi un mod mai inteligent de a stabili greutatea corecta, considera Jeffrey Bland, fondatorul companiei Big Bold Health. El spune ca oamenii sunt diferiti si ei pot avea o greutate mai mare, dar sa fie perfect sanatosi.

„Daca ne gandim in felul acesta la greutatea sanatoasa in loc sa ne fixam pe un numar arbitrar, se vor intampla multe lucruri bune. Cred ca vom vedea mai putina rusine in societatea noastra si un tratament mai corect al oamenilor in ciuda statutului lor socio-economic”, a explicat el pentru Mind Body Green.

Ce este IMC?


Indicele de masa corporala (IMC) este indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale in raport cu inaltimea. Acest indice ajuta la stabilirea grupei de greutate in care se incadreaza o persoana, adica gradul de obezitate.

Indicele de masa corporala mai poate fi folosit pentru calcularea numarului de kilograme pe care o persoana trebuie sa le piarda sau sa le castige pentru a ajunge la greutatea ideala conform inaltimii.

Jeffrey Bland considera ca indicele de masa corporala este un mod gresit de calculare a greutatii optime.
„Este o abordare de tip standard unic a medicinei intr-o lume care ofera acum solutii mai nuantate. Si pe deasupra, poate fi nedrept si discriminatoriu”, subliniaza acesta. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod