8 trucuri care te motivează cu adevărat să faci sport

Gândeşte-te că toate hainele te vor încăpea şi se vor aranja de minune pe corpul tău perfect tonifiat. De asemenea, nivelul tău de energie va fi foarte ridicat.
Aproape toată lumea care își dorește să facă sport reușeste cu greu să-și găsească timpul și curajul necesar pentru a se angaja într-un program intens și constant de exerciții fizice. Tu te-ai gândit vreodată care sunt lucrurile care te-ar determina să faci mai multă mişcare?

Sigur că ai reflectat în acest sens, doar gândurile sunt resursa noastră de inspirație de fiecare dată când avem nevoie. Iată o listă cu cele mai importante beneficii ale unui program stabil de exerciții, respectiv motivațiile care te vor ajuta cu adevărat să îți asumi un angajament față de rutina sportivă:

1. Gândește-te la felul în care te vei simți după exerciții

Este imposibil să nu te simți minunat după ce faci sport.
Mişcarea te energizează, iti pune sângele în mișcare, îți permite să te deconectezi de tot ceea ce înseamnă lumea exterioară si să fii singură cu gândurile tale. Așa că data viitoare când vei avea nevoie de motivație pentru a face sport, gândește-te la cât de bine te vei simți după aceea.

2. Îți faci timp pentru tine

Probabil că eşti extenuată de ceea ce faci la serviciu, iar acasă nu te aşteaptă întotdeauna armonie şi distracţie. Dacă vrei să petreci puţin timp singură și izolată de cei care te supun zilnic presiunilor de tot soiul, sportul este o modalitate excelentă si sanatoasă pentru a-ți petrece timpul așa cum îți dorești și cum meriți, măcar din când în când.

3.
Arzi calorii


Poate că nu acesta este motivul pentru care ți-ai dorit să faci sport de la bun început, însă nu poti neglija acest beneficiu incontestabil unui ritual de fitness constant. Musculatura ta se va tonifia, te vei subţia şi vei arăta grozav în costum de baie!

4.Te distrezi

Poate că nu îţi place neapărat să mergi la sală, dar este imposibil să nu existe o activitate care să-ţi facă plăcere şi să-ti pună sângele în mişcare în acelaşi timp. Fie că e vorba de jogging, de tenis de câmp, de plimbat cu bicicleta şi cu rolele sau de squash, important este că te poţi distra în timp ce faci mişcare.

5.Vei arăta minunat

De fiecare dată când ai nevoie de motivaţie pentru a face sport, gândeşte-te la cum vei arăta datorită unui astfel de obicei.
Vizualizează o imagine a ta în formă maximă şi vei reuşi să ieşi din zona de confort, doar pentru a-ţi sculpta silueta exact ca în proiecţiile tale mentale.

6.Citeşte reviste şi bloguri sportive

Află ce experienţe au avut alţii, învaţă din acestea şi descoperă cele mai eficiente programe de fitness pe care le-au încercat alte persoane înaintea ta şi care au dat rezultate. Vei fi mult mai motivată să te apuci de sport, dacă vei citi despre experienţele altora şi vei roadele muncii lor.

7.Te poţi recompensa

Propune-ţi mici obiective legate de programul sportiv pe care vrei să îl practici şi oferă-ţi recompense pentru fiecare nivel pe care îl depăşeşti.
Îţi va fi mult mai uşor sa faci mişcare, dacă ştii că vei obţine şi alte beneficii din asta, în afară de cele de sănătate si de cele estetice.

8.Gândeşte-te la toate hainele care vor arăta mai bine pe tine

Fie că este vorba de cele pe care le ai deja sau de noile colecţii din vitrinele magazinelor, gândeşte-te la cât de bine vor arăta pe tine toate acele fuste, rochii şi bluze vaporoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod