fitness

3 exerciții simple pentru un corp mai flexibil și mai sănătos

De multe ori, asociem termenul de flexibilitate cu posturile complicate din yoga.
Adesea, ne imaginam ca a fi flexibila inseamna a putea face anumite miscari. Esti flexibila daca iti poti atinge degetele de la picioare sau podeaua atunci cand te apleci cu genunchii drepti. Esti flexibila daca poti sa iti pui piciorul pe dupa umeri, asemenea contorsionistilor.

Toate acestea nu reprezinta decat presupuneri, caci a fi flexibila inseamna, de fapt, a-ti misca frecvent corpul si a face o serie ampla de miscari, pentru a-ti mentine muschii si tesuturile mobile si sanatoase. Scopul flexibilitatii nu este sa poti intra in cele mai complexe asane de yoga, ci de a avea oase si articulatii sanatoase si muschi rezistenti, care sa iti sustina toate miscarile de zi cu zi.

In plus, o mobilitate si o flexibilitate buna te ajuta sa dezvolti mai multa forta musculara, sa fii mai rezistenta la efort, sa te relaxezi mai profund si sa scapi de diverse dureri recurente.

Iata 3 exercitii pentru flexibilitate complete, care te vor ajuta sa ai un corp mai sanatos!


1. Respiratia diafragmatica, pentru flexibilitatea partii superioare a corpului


Daca vrei sa fii flexibila si mobila, respiratia este primul lucru caruia trebuie sa ii acorzi atentie.
Majoritatea persoanelor respira superficial o mare parte din timp, amintindu-si doar din cand in cand sa respire adanc.

Incepe prin a te aseza pe un scaun, cu spatele drept si ambele talpi pe podea. Ridica-ti mainile si pune palmele de o parte si de cealalta a cutiei toracice. Incepe sa respiri cat de profund poti, simtind cum palmele pozitionate pe coaste se ridica, in timp ce cutia toracica se extinde. Apoi, expira lent, simtind cum palmele revin in pozitia initiala sau coastele se strang usor in interior.

Repeta aceasta respiratie diafragmatica de cate ori doresti, pana simti ca devii constienta de miscarile corpului.
Daca vrei, poti adauga acestei respiratii o miscare in plus. Ridica mainile deasupra capului pe inspir, iar apoi lasa-le usor pe langa corp cand expiri sau roteste bratele inainte si inapoi, pentru a creste flexibilitatea la nivelul umerilor. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod