moda circulara

Ce este "moda circulară", tendința care face ravagii în lume și pe care au început s-o adopte și româncele

În această perioadă suntem nevoite să renunțăm la multe lucruri, precum călătorii sau întruniri, iar faptul că suntem încurajate să devenim mai ecologice poate fi destul de descurajant. Însă există o modalitate coezivă, creativă, ușoară, dar și economă de a face acest lucru: "moda circulară".

Ce este moda "circulară"


Moda circulară este o redirecționare a călătoriei obișnuite către gunoi a pieselor de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii. În prezent, majoritatea articolelor de modă sunt fabricate din materiale textile moi, sunt vândute, purtate, aruncate și apoi trimise în depozitul de deșeuri sau mai rău, incinerate.

"Moda circulară" este creată să perturbe acea traiectorie liniară, păstrând îmbrăcămintea și materialele folosite prin reciclare și reutilizare evitând, acolo unde este posibil, confecționarea de produse noi și reducând cantitatea de deșeuri dăunătoare mediului înconjurător.

"Moda circulară înseamnă designul deșeurilor.", spune Charlotte Turner, manager la compania Eco-Age.

"Adică fabricarea produselor care se pot descompune în mod natural sau care pot fi reciclate fără a pierde calitate. Ideea este să reducem cantitatea de resurse pe care le folosim, precum și cea de materiale care ajunge în depozitele de deșeuri.", mai spune ea. Citește continuarea pe divahair.ro! 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod