fructe si legume

40 de alimente care îți oferă energie în fiecare zi

Putem consuma în fiecare zi câteva alimente care să ne aducă un plus de energie pentru a ne asigura că vom realiza fără prea mult efort tot ce ne-am propus până la venirea serii. Este important să cunoaștem proprietățile nutriționale ale alimentelor, pentru a avea o dietă cu cât mai multe alimente, însă totodată echilibrată și fără a fi încărcată cu calorii.
Stresul zilic, programul de somn haotic, sedentarismul, grijile reprezintă doar câteva dintre motivele pentru care ajungem să ne simțim mai obosiți decât ar trebui, uneori acuzând totodată și scăderea puterii de memorare sau concentrare. O dietă care cuprinde și alimente ce ne aduc un plus de energie poate fi cu adevărat un ajutor.

Este important să cunoaștem puterea energetică și nutrițională a alimentelor, pentru că hrana reprezintă un pilon de bază al sănătății.

Culoarea alimentelor, clasa în care acestea sunt încadrate, dar și alte detalii ce țin de toleranță proprie sunt importante atunci când vrem să ne echilibrăm dieta.
Spre exemplu, alimentele „mov” sunt foarte bogate în cel mai puternic antioxidant din natură – resveratrolul, dar și alimentele portocalii sau de culoare roșie sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și betacaroteni. Alimentele verzi au conținut ridicat în minerale și fibre. Cerealele prezintă carbohidrați cu absorbție lentă ce ne ajută să ne menținem energia mai multe ore după consumul acestora, fructele sunt bogate în vitamine și antioxidanți, pe când legumele au un conținut mai mare în minerale și fibre.
Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod