Prietena ta cea mai bună pe parcursul unei diete

… ai să râzi, dar ar trebui să fie apa! Indiferent de recomandările nutriționistului sau de propriile alegeri în materie de plan de slăbit, există un unic ingredient pe care îl ignorăm sau pierdem din vedere.
Apa este temelia pe care trebuie să îți construiești întregul stil de viață, mai întâi din motive de sănătate, mai apoi pentru frumusețe. Și probabil unicul consens în ceea ce privește opiniile variate ale nutriționiștilor.

Cum ne folosim de apă atunci când vrem să pierdem în greutate?

Bea un litru de apă dimineața.

 
Este foarte important să îți instaurezi un obicei extrem de simplu, care te și scapă de o parte din grija celor doi litri de apă pe care trebuie să îi consumi în orice caz în fiecare zi. În cazul acestui obicei, trebuie să bei patru pahare mari de apă (sau o sticlă de un litru), pe stomacul gol, dimineața, înainte de a te spăla pe dinți.
Apa, odată intrată în organismul tău, angajează toate procesele organice specifice debutului de zi, sprijinind metabolismul și purificându-ți, practic, sistemul digestiv. Pierderea în greutate are loc mult mai ușor atunci când este susținută de multe lichide, însă acest obicei te poate surprinde și pe alte planuri: vei remarca ce curat va fi tenul tău în mai puțin de două săptămâni!

Bea un pahar de apă înainte de orice masă ori gustare.

 
În majoritatea timpului, mâncăm și aproape dublu cantitativ decât ar trebui sau decât avem nevoie? De ce? Pentru că este cunoscut că semnalele care pornesc de la creier când ne simțim sătui sosesc după aproape 20 minute de la finalizarea mesei. Cum poți să îți păcălești creierul? Îți reduci pofta de mâncare ocupând spațiul în stomacul tău înainte să te așezi la masă, cu un simplu pahar de apă.
Vei remarca că senzația de foame se va diminua și vei avea parte de un dejun mai liniștit, care se va termina mai devreme. 

Consumă alimente cu un conținut ridicat de apă.

 
Atunci când îi aminești corpului, prin alimentație, din ce este creat, nu îți va răspunde decât pozitiv. Consumă cât de frecvent alimente care conțin multă apă: struguri, castraveți, pepene, roșii, ardei gras. Pe lângă opțiunile tale atunci când îți compui masa, sunt binevenite astfel de alimente, pentru că echilibrează digestia și contribuie la armonia biochimică ce se va instala în stomacul tău.

Dacă nu ești obișnuită să consumi cantități mai mari de apă sau alimente bogate în apă, încearcă să te stimulezi cu pași mici.
Consumarea unui litru de apă pe stomacul gol poate fi incomodă pentru început, așa că poți porni de la două pahare și poți mări progresiv mililitrii.
adnana-costandache
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod