Grăsimile sunt bune: Ce și cât poți să mănânci fără probleme

Consumat în cantități mici, untul este benefic și recomandat în locul margarinei


Carbohidraţii din pâinea albă şi produsele similare trebuie evitaţi. În schimb, alimentele pe bază de cereale integrale sunt recomandate. Alimente precum orezul, pastele şi pâinea albă sunt convertite în zahăr, ceea ce ridică riscul de dezvoltare a diabetului de tip II.

250 de mililitri este cantiatea zilnică de lapte recomandată pentru consum
Carnea procesată este un aliment care trebuie evitat.
Aceste produse conţin cantităţi mari de grăsimi trans şi de sare. Deşi sunt foarte gustoase, beneficiile sunt mult mai mici decât riscurile pentru sănătate.

Iaurtul, ca şi în cazul laptelui, trebuie consumat în varianta integrală. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahăr pentru a suplini gustul dat de grăsimile îndepărtate.

Sucurile de fructe au fost promovate mult timp ca adevărate soluţii minune, dar de fapt sunt rele pentru organism. Procesul de extragere a sucului din fructe duce la pierderea fibrelor, care sunt o parte importantă a beneficiului nutriţional al acestora.
De asemenea, prin consumarea sucului şi nu a fructului întreg, aportul de zahăr în organism creşte, pentru că de fapt sunt consumate mai multe fructe, se arată în articolul difuzat de Mediafax.

Ciocolata este foarte bună pentru inimă, dar doar cea cu minimum 70% cacao. Ciocolata albă şi cea cu lapte sunt pline de grăsime şi zahăr, cu foarte puţină cacao, astfel încât este bine să fie evitată.

Untul este bine să fie folosit în porţii mici şi este recomandat în detrimentul margarinelor sau al altor sortimente de alimente tartinabile asemănătoare.


Foto: Hepta

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ninel pe 9 Mar 2015, 14:29
    Uleiul de măsline, cancerigen?

    Pe toate sticlele de ulei turte de măsline scrie că trebuie folosit la prăjeli și mâncăruri tratate la cald. Voi spuneți că e cancerigen. Pe ce vă bazați?

    1
    1

  • Cristolovean pe 9 Mar 2015, 07:20
    Grăsimile sunt bune: Ce și cât poți să mănânci fără probleme

    Carne, slaninuta si toate produsele din porcul Mangalita au calitati nutritive foarte ridicate. astfel, noi am inceput la Ferma agroturistica Floare de Maces cu cazare sa crestem si porci Mangalita

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod