mere

Fibrele alimentare, bariera împotriva bolilor. Află cum îţi apără organismul!

pere
Cea mai mare parte a fibrelor este conținută în coaja fructelor și legumelor


Întrucât cea mai mare parte a fibrelor este conținută în coaja fructelor și legumelor se recomandă consumul acestora necojite, dar bine spălate și șterse. Roșiile, merele, perele, prunele, morcovii, castraveții se mănâncă de preferință cu coajă.

Consumul regulat de fibre este benefic în lupta împotriva constipației, a unor forme de cancer, a diabetului de tip 2, a unui nivel prea ridicat al colesterolului rău etc.

Însă prea mulți uită că aportul de fibre necesită o hidratare pe măsură. Ca să fie benefice pentru sănătate, fibrele trebuie consumate cu multă apă, cel puțin 1,5 litri pe zi. În lipsa apei, un aport excesiv de fibre ar putea provoca iritații intestinale și constipație.

S-a constatat că, în general, nu se consumă destule fibre, aportul nutrițional recomandat (ANR) fiind de circa 25 de grame zilnic, în timp ce consumul mediu pe zi abia atinge 17,5 grame. Acest lucru se explică în principal prin faptul că nu se consumă fructe și legume la fiecare masă, deși campaniile nutriționale o recomandă insistent, notează site-ul menţionat de Agerpres.
Fibrele sunt adesea înlocuite cu produse lactate, carne, pește, dulciuri sau snackuri.

Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod