Dr. Oz: 6 sfaturi de zi cu zi care-ţi accelerează metabolismul

Vrei să slăbeşti, să dormi bine şi să fii mereu energică? Află de la Dr. Oz şi un specialist în domeniu câteva trucuri pe care le poţi aplica în fiecare zi pentru a înlătura oboseala şi kilogramele în plus!

Vrei să slăbeşti, să dormi bine şi să fii mereu energică? Află de la Dr. Oz şi un specialist în domeniu câteva trucuri pe care le poţi aplica în fiecare zi pentru a înlătura oboseala şi kilogramele în plus!

 

Tim Ferriss, autorul cărţii "The 4-Hour Body", care a făcut vânzări record în toată lumea, a fost invitat în emisiunea "The Dr. Oz Show" moderată de Dr. Oz pentru a explica trucurile cercetare de el de-a lungul mai multor ani şi care au dat roade atunci când vrei să slăbeşti, să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit şi să dormi bine în fiecare noapte.

 

 

Iată care sunt sugestiile specialistului:

 

1. Duşul cu apă rece accelerează metabolismul

Dă roade de fiecare dată, susţine specialistul care ne recomandă un duş cu apă călduţă alternată cu apă rece dimineaţa la prima oră sau seara. Apa rece accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

 

2. Alimentele fermentate natural îmbunătăţesc starea de spirit

Nu ai nevoie de tratament cu antidepresive pentru a scpăa de depresie şi a-ţi îmbunătăţi starea de spirit. Soluţia naturală pe care o oferă specialistul constă în alimentele fermentate natural, deoarece serotonina care ne face viaţa mai frumoasă se produce tocmai în intestin. Varza, sfecla sau alte legume pe care le laşi la fermentat doar cu sare sunt bogate în probiotice, adică bacterii bune care ajută ca serotonina să ajungă în creier. Este recomandat să consumi zilnic 4-5 linguri de diverse alimente fermentate natural (varza murată, zeama de varză murată, sfecla murată, iaurt fermentat, borş natural, lapte bătut fermentat la temperatura camerei).

 

3. Untul de migdale crude îmbunătăţeşte somnul

Specialistul dă vina pe glicemia scăzută atunci când nu reuşeşti să ai un somn odihnitor pe parcursul nopţii. Pentru a împiedica acest lucru, Tim Ferriss recomandă consumul a 2 linguri de unt de migdale crude înainte de culcare.

Migdalele au un indice glicemic scăzut, nu vor determina fluctuaţii grave ale glicemiei şi astfel vei dormi liniştită toată noaptea. De asemenea, specialistul recomandă adoptarea poziţiei de dormit pe burtă cu capul întors către dreapta, mâna dreaptă ridicată pe lângă cap şi piciorul drept îndoit ca să formeze un unghi drept.

 

4. Frişcă sau lapte integral pentru cafeaua de dimineaţă

Contrar opiniei că la cafeaua de dimineaţă se foloseşte lapte sau frişcă degresată dacă urmezi o cură de slăbire, specialistul a constatat efecte spectaculoase în cazul femeilor care-şi doreau să slăbească şi au consumat în fiecare dimineaţă cafeaua cu frişcă sau lapte integral. Explicaţia: lactatele integrale conţin acid linoleic conjugat (CLA) care împiedică depunerea grăsimilor, în vreme ce lactatele degresate măresc riscul de îngrăşare deoarece determină creşteri bruşte ale insulinei.

Studiul realizat de Tim Ferriss, autorul cărţii care a ajutat multă lume să slăbească, arată că femeile care au respectat această regulă au reuşit să slăbească între 1-2 kilograme pe săptămână.

Aşadar, specialistul recomandă să amesteci în cafea de dimineaţă 2 linguri de frişcă grasă sau lapte integral şi vei reduce semnificativ riscul de a te îngrăşa pe parcursul unui an. Un lucru important de care trebuie să ţii cont şi pe care l-a specificat specialistul este acela de a consuma cafeaua în primele 30 de minute de la trezire.

 

5. Ceaiul mate accelerează digestia şi reduce absorbţia grăsimilor

Cu un gust uşor amărui, ceaiul mate este recomandat de către specialişti in numeroase probleme de sănătate, fiind recunoscut pentru beneficiile sale. Cea mai apreciată calitate a lui este aceea că te ajută să-ţi menţii silueta, prevenind astfel obezitatea. Ceaiul mate stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor, ajutând la eliminarea surplusului de apă din organism. Specialistul recomandă persoanelor care nu consumă cafea dimineaţa să aleagă ceaiul mate.

 

6. Scorţişoara reduce riscul de a lua în greutate

Scorţişoara ţine glicemia sub control, împiedicând acumularea kilogramelor în plus.
 

 

Comentarii (13)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexe pe 15 Iul 2013, 15:31
    Ceaiurile de slabit

    La reclamele de ceaiuri nu sunt scrise ingredientele din care sunt facute,doar cat e de eficient si cat se poate slabi .Dar problema poate fi ,caci unele persoane poate fi alergic la o planta ,sau efectele acesteia ,deci ar trebui sa stim si sa fim siguri ca aceste ceaiuri chiar ne ajuta si ne folosesc.

    0
    0

  • corina pe 10 Apr 2013, 13:23
    ceai canadian

    buna ziua! am inceput sa iau ceaiul de luna trecuta. acum am ajuns la a 3 a cutie si sunt tare multumita. am slabit 7 kilograme pana acum si am pielea mult mai fina. cred ca e bun si pentru detoxifiere. in concluzie pare bun la toate. voi continua sa iau ceaiul si sa beau macar 1 cana pe zi. spor la slabit tuturor celor care vor sa slabeasca !

    0
    0

  • belanice pe 9 Oct 2012, 22:50
    eu ma simt excelent,dar nu eram complexata nici inainte

    Cand am ajuns la 101 kg , mi-am spus imi place sa mananc mai mult decat sa arat bine , deci ma ingras si asa m-am acceptat pe mine cum sunt. Dar am avut niste probleme cu hormonii si medicul endocrinolog cand m-a vazut s-a infipt putin in mine, iar eu de gura ei am inceput sa tin regim dat de medic.Am vazut ca am slabit in luni vreo 12 kg si mi-a intrat ambitia in mine pana am ajuns la 68 kg .Vreau sa iti spun ca mi-a fost foarte bine. Sa te trezesti dimineata si sa te uiti in oglinda sa vezi cat de bine arati este alta viata. Mi-am schimbat si mentalitatea in legatura cu imbracamintea, acum ca ma apreciez cum arat ma imbrac mai sexi si chiar si oamenii din jurul meu ma admira pt ambitia care am avut-o si cum arat. Pot spune chiar ca unele persoane ma privesc mai cu respect de cand am dat jos atat, bine nu ca ma interesa prea mult parerea lor.Parerea mea sincer ca oricum arati trebuie sa te accepti cum esti si sa nu fii complexata, eu una nici cand aveam kg nu eram complexata, dar aveam multe complicatii din cauza greutatii.Cum era faptul ca nu purtam ce imi placea, prietenul meu nu se simtea atras de mine, acum un chef de viata si imi vine sa umblu aproape dezbracata pt ca am inceput sa ma venerez pt cum arat, fata de cum aratam inainte. Plus imi veni si o idee de genul sa ma fac nutritionist ca sa ajut si alte persoane.

    0
    2

  • giuliaa pe 15 Sep 2012, 18:11
    ceai

    Si eu am fost grasuta,am avut 73kg si am reusit sa slabesc 12kg in 2 luni. In primul rand vreau sa spun ca daca tu nu te simti bine in pielea ta,cu kg pe care le ai ,transmiti aceeasi stare si oamenilor de langa tine.Asa ca indiferent de kg in plus,de frumusete sau de hainele cu care suntem imbracate, trebuie sa avem o parere buna despre noi si sa ne vedem cele mai frumoase.Eu la 73 de kg nu ma simteam complexata,imi impuneam,oricum cel mai important este sa fii sanatoasa,dar sa nu ne luam dupa vorba aceea:,,omul gras e si sanatos'',poate doar frumos,frumosi suntem cu totii pana la urma.M-am hotarat sa slabesc dupa ce am vazut-o pe prietena mea ca a slabit in jur de 10 kg in cateva saptamani cu aerobic si ceai canadian Canadian Tea.Mi-am cumparat si eu ceai ,dar nu am mers si la sala,am facut in unele seri abdomene acasa dar atat. Am mancat cat de cat sanatos si am baut acest ceai zilnic ,care e foarte bun la gust.In 2 luni am slabit 12kg.Si nu uitati doamnelor:Atitudinea conteaza!!!

    0
    0

  • belanice pe 9 Sep 2012, 07:09
    laptele integral este bun la cura de slabire

    Eu am slabit 33 de kg,chiar daca am baut si 2 litri de lapte integral pe zi. Eu beau lapte si in loc de suc. Cativa nutritionisti au ramas uimiti ca am slabit chiar daca am baut lapte. Este adevarat ca am slabit mai lent.

    1
    0

  • Stela pe 8 Sep 2012, 15:12
    Ceai canadian

    ce pret are canadian tea. vreau sa mi comand. vreau sa slabesc 20 de kilograme!

    0
    1

  • Lacramioara pe 7 Sep 2012, 19:25
    Canadian tea

    Si eu beau canadian tea de la inceputul anului. Este foarte benefic pentru organismul meu. Nu am de gand sa renunt la acest ceai.

    0
    1

  • Irinuk_Marin pe 17 Aug 2012, 14:57
    ola ola

    Mmmm ceaiul mate e genial! Imi place la nebunie si ceaiul verde,pentru accelerarea metabolismului prefer sa iau supliment Chilliburner si asa nici nu mai mananc prea mult! Multa multa miscare si voie buna,asta recomand eu pentru a scadea in kg ! :D:))

    0
    0

  • laura pe 14 Aug 2012, 16:21
    buna

    Buna .ceaiul canadian tea da rezultate foarte bune in detoxifierea organismului.Eu am baut canadian tea zilnic cate o cana mare timp de 2 luni,mi-a curata tenul,nu mai races jos,am slabit 11kg si nu mai sunt balonata.Mie mi l-a recomandat o prietena doctorita ,mi-a spus ca are in el niste plante antioxidante care regleaza organismul din toate punctele de vedere,elimina toxinele acelea nocive care sunt vinovate de imbatranirea celulelor si de boli.Acum nu mai beau zilnic dar o data la doua zile tot beau,ma simt bine tare cand beau.

    0
    0

  • GanduriAlbe pe 27 Iul 2012, 20:24
    Ceai mate!

    Se face cu apa,este un ceai traditional argentinian si in general in se foloseste America Latina.Avand foarte multa cofeina acceleraza arderea caloriilor.Se foloseste in diete care stimuleaza metabolismul lenes. Se prepara intr-un recipient special,la o cana de Iarba Mate se foloseste apa doar cat sa.l acopere. http://www.nocturnar.com/forum/attachments/encuestas/13145d1331997108-te-cafe-o-mate-que-te-gusta-mas-mate.jpg

    2
    0

  • cornelia pe 16 Feb 2012, 00:53
    ceai mate

    Ceaiul mate nu este japonez, planta este originara din America de Sud si se numeste (stiintific) Ilex paraguariensis. S-a gasit si la noi in pliculete (parca Greenfield, care era si prin Metro), sau la magazinele cu ceaiuri (stand-uri din malluri, magazine propriu-zise, sau la Carturesti).

    7
    0

  • Dyno pe 15 Feb 2012, 19:28
    RE: Ceai mate

    Este vorba de ceaiul japonez, extraordinar de energizant si care contine foarte multi anti-oxidanti. De obicei il gasesti la firmele care vand ceaiuri naturale. Din cate stiu (si eu intentionez sa-mi iau) la Demmers costa 140RON 200gr de ceai. Se face cu lapte (posibil si apa) si probabil nu utilizezi mai mult de cateva grame (deci o sa tina cam pentru 50 de ceaiuri)

    5
    1

  • elena pe 15 Feb 2012, 14:04
    ceai mate?

    unde gasesc va rog acest tip de ceai?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod