Diete care-ti pot pune in pericol sanatatea

"Poti manca tot ceea ce vrei, in orice moment si oricat de mult, iar kilogramele se vor topi ca prin farmec!". Iti suna cunoscut acest slogan? Nu ma indoiesc, insa sper ca doar te amuzi...
"Poti manca tot ceea ce vrei, in orice moment si oricat de mult, iar kilogramele se vor topi ca prin farmec!". Iti suna cunoscut acest slogan? Nu ma indoiesc, insa sper ca doar te amuzi, nu il pui si in practica. Aceste promisiuni sunt cel putin iluzorii - asta ca sa nu spun "mincinoase".

Cu toate acestea, chiar daca nu dai crezare acestor ineptii, nu este exclus sa cazi in capcana unor regimuri alimentare care suna destul de serios si care, nefiind "impanate" cu acel refren ridicol, par mai credibile. Iti vei face insa un imens deserviciu daca le incerci...

Ceea ce e foarte periculos este faptul ca, cel putin in prima faza, orice dieta conduce la pierderea unor kilograme. Lucru care te-ar putea face sa crezi ca, in cazul tau, regimul respectiv da rezultatele scontate si poti sa continui. Iar atunci cand iti vei da seama ca este o greseala, poate fi destul de tarziu.

Cel mai mic rau care ar putea sa ti se intample este ca, dupa cateva saptamani, sa constati nu numai ca ai "recuperat" kilogramele pierdute, ba ai acumulat si ceva in plus.
Pentru multe persoane, acesta este un moment psihologic: isi pierd increderea in sine si renunta la orice demers de acest gen. Neplacut, nu-i asa? Si, cum spuneam, aceasta este cea mai inofensiva consecinta...

Dar se poate intampla sa iti dereglezi metabolismul (si de-aici sa degenereze multiple afectiuni) sau sa constati ca te confrunti cu o boala de nutritie ale carei urmari se vor face resimtite multa vreme. Apoi te intrebi: nu era mai bine sa te fi informat in prealabil si sa fi evitat asemenea situatii?

In primul rand, nu lua in calcul sub nici o forma dietele extrem de monotone: in fiecare zi supa de legume, orez fiert (fara nimic alaturi, ca doar e regim alimentar, nu? Cat de gresit!), regimuri constand exclusiv in fructe sau legume (nu spun ca nu sunt benefice, dar te priveaza de elemente nutritive esentiale pentru organism). Acest gen de regim te va epuiza, pur si simplu, din punct de vedere fizic, iar pe termen lung exista riscul unei anemii severe. Nu acesta este scopul unei diete! Sper ca nu esti de parere ca o dieta este cu atat este mai eficienta cu cat este mai chinuitoare!

Retine faptul ca dintr-o dieta cu adevarat benefica si sanatoasa nu lipsesc inghetata, o felie de sunca, sau o prajitura.
Secretul consta in cantitatea consumata si in alegerea momentului. Sa fim seriosi! O prajitura nu te va transforma intr-un pachiderm, dupa cum faptul ca salivezi dupa o inghetata (pe care ti-o refuzi, in stil spartan) nu te va preface in Claudia Schiffer...

O alta greseala teribila ar fi sa te increzi in dietele care-ti recomanda clisme cu tot felul de ceaiuri, medicamente cu efect diuretic si alte asemenea. Organismul tau nu are nevoie de asa ceva. Acestea sunt proceduri pur medicale, care se prescriu numai de catre specialist, dupa un diagnostic limpede si care se urmeaza sub supraveghere, urmate de controale periodice. Daca nu tii cont de acest lucru, iti vei periclita sistemul digestiv, ficatul si rinichii.

In alta ordine de idei, sper ca nu (mai) crezi in "miraculoasele pastile de slabit". Alt slogan ametitor si complet neadevarat, pe masura celui despre care ti-am vorbit la inceputul acestui articol. Argumentul celor ce le sustin ar fi ca aceste pilule inlocuiesc, teoretic, vitaminele si mineralele pe care le pierzi in timpul unei diete.

Insa tocmai despre asta este vorba! Un regim sanatos si eficient nu te va priva de nici un element nutritiv esential.
Ca sa nu mai spunem ca, la o adica, poti recurge la suplimente nutritive pe care le cumperi din farmacii si despre care poti sti destul de bine ce contin.

Fereste-te de regimuri alimentare care iti promit ca vei manca pe saturate si nu vei acumula decat extrem de putine calorii. De acord, este de dorit sa nu exagerezi in privinta aportului caloric, dar n-o sa te chinui sa-ti calculezi fiecare inghititura, nu? Este si demotivant, si periculos: organismul va "crede" ca te infometezi si va adapta procesul de metabolism in consecinta. Numai ca, atunci cand inchei regimul si iti reiei alimentatia obisnuita, metabolismul va ramane acelasi din perioada regimului... si de aici pot aparea probleme, intrucat vei constata ca te ingrasi neverosimil de repede, cu toate ca nu mananci prea mult.

In sfarsit, una dintre cele mai la indemana metode prin care poti verifica o dieta (inainte de o incepe!) este sa citesti cu atentie rezultatele pe care ti le propune aceasta. Stii ce se spune: "Daca ceva pare prea frumos ca sa fie adevarat, probabil ca asa si este".
E valabil si in ceea ce priveste un regim alimentar. De altfel, nu exista un regim universal valabil. Ceea ce i se potriveste prietenei tale, ar putea avea urmari nedorite pentru tine.

In incheiere - stii care este una dintre cele mai banale, dar in acelasi timp nedorite consecinte ale slabitului rapid? Pierzi atat grasime, cat si masa musculara; dar cand te ingrasi la loc, este vorba numai despre grasime. De altfel, pe parcursul unui asemenea regim te vei simti mai tot timpul epuizata, nicidecum activa si in plina forma, cum ar fi normal.
 

Comentarii (25)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • matzukov pe 20 Dec 2012, 13:55
    diete

    Dar de SPORT nu vorbeste nimeni ?!!?

    0
    0

  • dora pe 11 Iun 2008, 13:39
    pt. iuliana marin

    intr-adevar, nu exista o reteta standard pt. slabit. trebuie sa vezi ce merge bine organismului propriu. eu mananc de toate, dar cu masura. fac miscare moderat. beau ceai verde, pt. ca am observat ca elimin mai bine toxinele din corp. seara nu mananc decat daca mi-e pofta, iar atunci cu masura sau foarte foame. dar, chiar si atunci, m-am obisnuit sa mananc un fruct sau sa beau o cana de lapte. sa stii ca nu fac un efort deosebit in sensul asta. si reusesc sa ma mentin bine. ce-i drept, si varsta are un cuvant de spus. ca la 20 de ani slabesti si arati altfel decat la 35 - cat am eu acum. si greutatea ideala se calculeaza in functie de varsta. dar, daca ai obezitate, atunci cel mai bine ar fi de mers la un medic, care stie foarte bine ce trebuie de facut.

    0
    0

  • anamaria pe 28 Mai 2008, 21:17
    pt marin iuliana

    Cumpara-ti o tigaie grill, un wok (un fel de ceaun cu gura mai larga) si o oala de fiert la aburi. Pe tigaie o sa iti poti face pui, curcan sau peste fara ulei (sau cel mult ungi putin de tot tigaia cu ulei de masline), pe wok poti sa iti faci diverse amestecuri de legume iar la aburi poti sa fierbi legume si orez (fierte la aburi legumele nu-si pierd vitaminele, asa cum se intimpla cind le fierbi in apa). Iti recomand sa nu mai maninci nimic prajit, nimic cu sos, nimic care lasa grasime, sa eviti alimentele cu E-uri, bauturile acidulate si zaharul, sa inlocuiesti sarea cu condimente (ierburile de provence de exemplu sunt bune la orice), sa pui lamiie pt gust, sa eviti combinatia carne-cartofi, carne-paste. Cateva retete: 1. peste pe tigaia gratar, cu orez brun, broccoli si morcov fiert (poti pune putin sos de soia pt gust pe orez) si lamaie pe restul. 2. creveti la wok cu legume taiate marunt (ardei, mazare, porumb) 3. piept de pui sau curcan la tigaia gratar cu o salata facuta din salata verde, rucola, busuioc, salvie si ceapa verde 4. ciuperci, napi, dovlecei, ceapa coapte la cuptor pe o foaie de staniol cu sos de iaurt, patrunjel verde, lamaie si usturoi 5. paste integrale cu legume taiate marunt si facute pe wok cu lamiie si sos de soia 6. peste la tigaie cu cartofi natur si salata 7. salata cu legume de sezon si mozzarella. La desert poti servi orice fel de fructe de sezon amestecate sau nu in iaurt iar in loc de zahar foloseste miere. Iti garantez ca daca vei manca asa un an de zile vei slabi cel putin 10 kg.

    0
    0

  • maria pe 28 Mai 2008, 07:36
    herbalife - aiurea

    Am urmat cu herbalife 2 sapt. Am tinut strict regimul si in prima saptamana m-am INGRASAT 5 kg. NU ESTE MINCIUNA, am patit-o eu. Plus ca-mi scazuse tensiunea la 92/65 si pulsul la 55. Aveam mereu senzatie de cocleala in gura, nu aveam chef de nimic, nici cafea nu mai beam, ca nu-mi mai placea. Am trait 2 sapt. de cosmar. Si am mai dat si 5 milioane ptr. herbalife - dintr-o pensie de 7 mil. Acum am renuntat, ma infometez si vreau sa dau jos macar cele 5 kg luate cu herbalife - dar nu reusesc. Asa ca atentie la herbalife ! O sa incerc sa-i urmez sfatul Monicai. Culmea este ca eu am mancat toata viata sanatos, fara grasimi, fara prajeli, fara dulciuri - nu-mi plac ... Dar cred ca este ceva ereditar - am 20kg in plus si la 55ani este cam mult. Va urez la toti succes la slabit - cei care aveti nevoie.

    0
    0

  • nely pe 22 Mai 2008, 23:45
    dieta

    este pur si simplu adevarat ce scrie mai sus... depinde de ce maninci ,ce cantitate maninci si la ce ora... depinde si de organismul fiecaruia si in zilele care traim si numai verdeturi daca mincam tot nu ajungem la rezultatul dorit..este bine sa ne iubim asa cum nea lasat dumnezeu si sa ne iubim noi insine ca sa fim placuti si celor din jurul nostrul slava domnului am 40 de ani si arat destul de bine chiar daca am luat 3-4 kg pe timpul ierni,vara este aproape si le dau jos fara sa ma obosesc prea tare, cit despre pastile si toate modalitatile ?? numai credeti fetelor astia sint in stare sa vinda orice ptr bani ... iubitiva asa cum sinteti si mincati putin mai putin decit pina acum!!! mincarea nu este un dusman !!!sanatate la toate si BUNUL DUMNEZEU sa ne binecuvinteze si sa fim mai buni!!!

    0
    2

  • MIHAELA pe 22 Mai 2008, 04:49
    DIETA

    NU EXISTA DIETA MINUNE. TOTUL DEPINDE DE VOI;DE CUM VA PUTETI ABTINE FARA A VA INFOMETA.

    0
    0

  • marin iuliana pe 21 Mai 2008, 18:28
    dieta

    multumesc monica pentru sfatul dat daca mai ai si alte retete te-as ruga sa mi le dai inca o data iti multumesc

    0
    0

  • MONICA pe 16 Mai 2008, 19:13
    marin iuliana

    Hmmm....intradevar .... e o problema chestia cu infometarea mai ales daca esti si predispusa spre ingrasare.Eu am o metoda bunicica de slabit...500g pe saptamana.Cum am inceput? timp de o saptamana mi-am scris intr-un carnetel cam ce manac si cat mananc...si apoi am calculat caloriile respective...Daca reusesti sa faci asta....ai facut un pas imens....Acum...mananc mai putin cu 400 kcal .Zilnic mananc la aceleasi ore.Iau un mic dejun la 7 dimi, in care consum aproximativ 500kcal( cacao cu lapte desgresat, 2 felii paine integrala cu branza topita,sau cu cereale,uneori cu miere....uneori chiar si cu unt.) la 9 beau un ceai verde, la 11beau un suc dintr-o lamaie o portocala si o jum. de grepf.La 14 mananc o salata mica( rosii cu ardei/salata cu rosi si castraveti + ori piet de pui prajit, ori pireu de legume, ori supa de pui, ori orez cu mazare si porumb dulce,ori legume fierte.La 15 un iaurt in care pun o lingurita de fulgi de porumb.Seara cam inainte de culcare cu 3 ore mananc ori peste, ori o paparaie dintr-un ou cu rosii,ori pur si simplu fructe....depinde ce pofta am.Binenteles ca intre mese beau apa cam 1.5l pe zi. A....si sa nu uit....sambata ma mai aventurez la un kebab,un cartof prajit cu gratar...dar asta ma costa o ora de plimbat ....:( Si uite asa scad cam 500g pe saptamana... Ideea e ca tu singura poti sa iti faci ,NU O DIETA,ci un meniu sanatos, cu ceea ce iti place tie,tinand cant de : Cand te pui la masa sa mananci gandeste-te tot timpul ca asa manaci incat sa pati manca peste 3 ore din nou...ca doar nu mananci pentru toata saptamana :) Putina miscare nu strica.....daca nu iti place sportu....sterge zilnic praful, geamurile si periaza covoarele ( dak ai:) )si de ce nu, cand mergi la cumparaturi....nu-ti face toate cumparaturile deodata...lasa cate ceva si pentru mai tarziu... As putea sa te ajut cu retete usoare si comestibile dar ...nu as vrea sa fiu nici prea plicisitoare. Rabdare si perseverenta....si vei reusi.

    0
    0

  • marin iuliana pe 12 Mai 2008, 20:51
    diete

    am tinut multe diete nu le-am dus pina la capat pentru ca nu am putut sa ma infometez as vrea sa stiu daca cineva a fost in situatia mea si a slabit sa ami dea niste sfaturi va multumesc

    0
    0

  • marin iuliana pe 12 Mai 2008, 20:47
    dieta

    am 48 de ani 1,56cm inaltime 95 kg si vreau sa slabesc cum?

    0
    0

  • Maria pe 8 Mai 2008, 12:55
    secretul

    Esti grasa si te gandesti ca nu se mai poate asa! Asta este foarte bine! Trebuie sa tii o cura de slabire! Gandul te inspaimanta. E si normal! Pentru ca in general curele de slabire iti dau peste cap organismul, nu mai zic ce chin este sa urmezi un astfel de regim. Automat te gandesti: cura de slabire = cosmar. Secretul pentru a slabi este sa te gandesti de fiecare data cand mananci ceva daca este sanatos pt. organismul tau! Cand mananci alimente sanatoase nu te mai simti vinovata ci chiar mandra ca faci ceva benefic pt. tine!Incercati asta fara sa tineti cura de slabire si veti vedea ca va veti simti mai bine si chiar veti slabi! Nu consumati : paine, apa minerala sau sucuri din comert de orice fel, prajeli, conserve, zahar, carne de porc. Consumati: fructe, legume, carne de pui(friptura la cuptor este foarte buna), peste, fructe de mare, oua, lactate, legume congelate (puteti gati cu ele dar fara sa le prajiti), cereale integrale, masline, ulei de masline, sucuri naturale( preparate in casa si indulcite cu miere, in loc de cafea dimineata beti un ceai verde cu putina lamaie si cu miere si multa, multa apa plata. Eu am probleme cu stomacul si nu pot sa ma infometez si sa tin cura de slabire. Dar, nu este nevoie pt. ca mananc sanatos si am 1.59m si 47 kg :). Asa ca bafta si voua!

    0
    0

  • angi pe 8 Mai 2008, 10:30
    calorii

    Cea mai buna este o dieta echilibrata, insotita de miscare (nu neaparat sport facut acasa sau la sala, e foarte bun mersul pe jos si urcatul scarilor) si de consultarea zilnica a tabelelor de calorii, pentru a nu depasii necesarul zilnic de calorii (calculat pentru inaltimea fiecaruia, varsta, greutate actuala si cat doreste sa slabeasca). 100g mai putin la greutate inseamna 700 kcal.

    0
    0

  • Doina pe 8 Mai 2008, 10:06
    herbalife, slabitul si standardele :)

    stiu pe cineva care a ajuns in spital dupa o cura de herbalife - dar fiecare cu organismul lui... atunci cand ai 1.66 si 56 de kg si ti se pare ca esti grasa sau 1.67 si 62 kg si ti se spune ca esti grasa poate ca e vb de raportul dintre masa de grasime si masa musculara nu de numarul de kg (care ar trebui calculat si functie de structura osoasa, IMC, varsta si de ce nu categoria sociala si antecedentele familiale) si atunci solutia este arderea si transformarea grasimii in masa musculara prin gimnastica si nu o cura de slabire care ar deregla metabolismul. totusi, atunci cand se calculeaza IMC si este clar ca o persoana are probleme cu greutatea este necesar un regim alimentar strict dar care trebuie stabilit de un nutritionist in urma unei analize riguroase a modului de viata si a starii de sanatate a pacientului. cred ca ar trebui inceputa o campanie foarte serioasa impotriva standardelor promovate de cei din lumea modei si de media (vedete si manechine nefiresc de slabe) pentru a contracara problemele ce au aparut deja in randul persoanelor tinere de sex feminin (boli grave ca anorexia - ana, bulimia - mia si eating disorder - ED). sanatatea trebuie pretuita mai mult decat aspectul fizic.

    0
    0

  • simi pe 8 Mai 2008, 09:42
    pentru andreea

    Andreiuta ... nu fructele si legumele iti mentin masa musculara ci .... proteinele! fructele si legumele aduc un aport de vitamine si minerale care participa la procesele metabolice si, ca si enzime. feteler, va dau un sfat! mancati de toate !!!! eu, numai de la regimuri m-am ingrasat 15 kg! pana m-am desteptat si am tinut regimul hipocaloric, adica .... mananc de toate dar in limita unui numar de calorii, in plus nu te ridica satula de la masa! e foarte adevarat ce scrie in articol! eu am patit-o cu regimurile, nu mai vreau sa aud de ele! si mi-am stricat si stomacul de la porcariile de ceaiuri laxative si diuretice de slabit.

    0
    0

  • cristina pe 7 Mai 2008, 17:52
    mancati

    nu pricep de ce unele pers (femei in special) sunt obsedate sa slabeasca dar atunci cand se afla in fata unei patiserii saliveaza k o fantana arteziana :| si grabesc apoi pasul... sa nu mai amintesc de faptul k atunci knd intra acolo s apuca si cumpara cate 3-4 prajituri ...pentru ele , bineinteles.sa fim seriosi ! dak intr-adevar v-ar pasa de silueta si de sanatatea voastra , v-ati mai abtine ...asta in cazul in care kg sunt multe. in primul rand este bine sa evitati sa introduceti in casa foarte multe dulciuri sau grasimi dak vreti sa mai slabiti.sa mancati mai putin si mai usor ( asta nu inseamna infometare ) si nu mancati seara ! dak s-ar respecta aceste reguli ... ar fie perfect. cat despre articolul de mai sus , mi s pare unul foarte reusit si plin de adevaruri

    0
    0

  • dany pe 6 Mai 2008, 18:13
    slabitul

    nici eu nu par f grasa...dar pentru varsta mea sunt...si cand am facut analizele acelea obligatorii mi s-a zis k st prea grasa pt varsta mea...sa va lamuresc am 16 ani...1.67m si 62kg...desigur ca ,cand am fost la doctor aveam 65kg...dar am incerkt sa slabesc si am reusit...intr-o luna si cam si jumate am slabit 3kg...si tot ce a trebuit sa fac a fost sa mananc in cantitati mai mici...si nu mam abtinut de la mai nimik.......dar mai este o problema...desi doctorul mia zis k st prea grasa pr varsta mea..eu st anemica...deci ar tb sa mananc mai mult si imi trb fier si calciu...akm cum as putea afla cate kg tb sa am? \

    0
    0

  • moreanu denisa pe 6 Mai 2008, 16:43
    slabitul

    nu sunt foarte grasa..am 1.66 si am 56 de kg...totusi as vrea sa fiu putin mai slaba..merg la sala dar parca nu isi face efectul ..cu alimentatie mie greu sa renunt la multe..dar totusi as vrea un sfat ...ce e bine sa mananci k sa fi sanatos si sa arati bine:D..

    0
    0

  • Melania Popescu pe 5 Mai 2008, 20:03
    herbalife

    si eu cu herbalife. nu ca as vrea s-o contrazic pe doamna dinainte- dar la mine a tinut. am tinut regim 3 luni, 3 luni mentinere si am slabit aproximativ 14 kg. de atunci am mai slabit vreo 4. nu mananc - pe cat posibil - seara dupa ora 6, miscare- foarte putina- in perioada dietei mergeam si la sala- a ajutat. dar mananc regulat si nu rontai intre mese. herbalife m-a ajutat sa vad cat de aiurea mancam. si in perioada dietei - am mai mancat inghetata sau o bucatica de ciocolata. da' nu una intreaga. ideea era ca chiar am vrut sa slabesc. am o mica problema cu metabolismul, dar ma ajuta merele. ce pot sa va spun- sa nu mancati tarziu seara. sau macar sa n-o faceti foarte des. si sa mancato bine dimineata si la pranz. seara sa alegeti mai usor. nu e adevarat ca dietele ar fi mai scumpe. salatele nu-s cat fripturile. si poate avea un gust bun cu ton sau cu branza. sau numai cu iaurt- in loc de uleiuri sau maioneza. mult noroc si ambitie cu caru'

    0
    0

  • Alina pe 5 Mai 2008, 19:43
    slabitul

    Am slabit 16 kg in 7 luni, poate nu pare prea repede dar regimul care l-am tinut este cat se poate de echilibrat... exact cum se mentioneaza in articol.. va aduceti aminte sau poate stiti de la cunostinele care am avut nenorocul sa stea in spital... ce se mananca acolo dupa o operatie? supa, branza de vaci, gratar. cine nu slabeste cu asa o alimentatie? si culmea te faci bine :D

    0
    0

  • alina pe 3 Mai 2008, 19:25
    diete

    va salut pe totzi din calabria itala tzara pastelor dar va pot asigura ca nu pastele ingrasa as cum suntem obisnuitzi noi din contra eu s sotzul meu am facut dieta mediteraneana ce contzine paste si pot sa va spun ca sotzul meu a slabit in 2 luni 10 kg si nu ii lipsea nimic am invatza ca e cantitea de mancare si sunt reguli caretrebuiesc respectate cum ar fi nr se elimina tot ce e prajit acidulat pt ca au triplu de calorii si fff important cand gatesti foloseste ulei de masline dar pus la sfarsit crud asa isi mentinte vitaminile si nu ingrsa si bineanteles cantitatea de ulei practic 3 linguri de ulei trbuie sa le impartzi in masa de pranz si cina si paniea?2 felii de paine una la pranz si una seara si reusita e garantata sunt multe sfaturile...dar trebuie de scris mult va salut pe totzi din romania

    1
    0

  • doina pe 2 Mai 2008, 19:35
    Herbalife

    Am fost in echipa Herbalife si va spun cu siguranta ca sunt niste porcarii ordinare.In prima faza slabiti dar mai tarziu o sa puneti la loc de 3 ori cat ati slabit din simplul motiv ca va ard muschii. In nici intr-un caz sa nu dati crezare aiurelilor Herbalife. Eu dupa 1 luna m-am lamurit : sunt medicamente , atentie medicamente, pline de amfetamine care va dau senzatia de vigoare .

    0
    1

  • andreea pe 1 Mai 2008, 23:04
    depinde

    depinde ce mananci ca sa te simti slabita.... daca manaci legume fructe si ai grija cat mananci nu cred ca masa munsculara scade .. dar ca sa slbesti depinde de corpul fiecaruia

    0
    0

  • Elona pe 1 Mai 2008, 12:28
    Herbalife

    Ce părere aveţi despre produsele Herbalife? Se spune că au vitamine, iar regimul se bazează pe proteine şi minerale.

    0
    0

  • olivia pe 30 Apr 2008, 22:49
    pentru malincik

    depinde foarte mult de gravitatea situatiei!dak esti anemika..te vei reface in 2-3 luni,dar dak ai ajuns anorexica atunci e varza cu tine!ai putea sa te chinui o viata intreaga!eu zic k cel mai bine sa consulti un specialist,un nutritionist! dietele fetelor nu duc la bine,mincati echilibrat,faceti miscare constant si asta va fi cheia catre un corp armonios!dar nu uitati si de hidratare,pielea are nevoie de ingrijire iar organismul de lichide,si cumfara gindire pozitiva?!toate combinate:un elixir al frumusetii interioare si exterioare! dati gata orice barbat!succes!

    2
    0

  • malincik pe 30 Apr 2008, 19:17
    diete.........

    am trecut si eu printr-un astfel de experiment ,,dietetic,, si acum ma confrunt cu o problema serioasa -mi-am dereglat metabolismul,e posibil oare sa-mi revin in acest sens? dak da ,atunci cum?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod