Dieta nordică și avantajele ei

Ciupercile se numără printre alimentele recomandate de medicii danezi


Toţi participanţii au fost încurajaţi să mănânce până se satură, cu o oarecare atenţie asupra mărimii porţiilor, dar fără să calculeze caloriile.

La finalul celor şase luni, rezultatele au arătat că voluntarii din grupul care a urmat dieta nordică au slăbit 4,7 kilograme în medie, comparativ cu doar 1,5 kilograme în cazul celorlalţi. Medicii cardiologi au descoperit, de asemenea, scăderi semnificative ale tensiunii arteriale în cazul voluntarilor care au urmat dieta nordică.

Medicul Meinart Larsen a spus, în cadrul congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie, de la Barcelona, că efectele acestei diete sunt foarte importante pentru indivizii care au urmat-o, iar aplicarea ei la scară largă în rândul populaţiei ar avea un impact major, deoarece o scădere mică a tensiunii arteriale, dar menţinută pe termen lung, ar reduce numărul deceselor din cauze cardiovasculare.

Principiile unei diete sănătoase, regionale, sustenabile, sezoniere şi foarte gustoase ar putea fi aplicate, în teorie, oriunde în lume, nu doar în ţările nordice, potrivit lui Meinart Larsen.

Plantele şi ierburile, fructele de pădure, ciupercile şi chiar alegele marine sunt culese din mediul natural, iar cerealele integrale sunt folosite alături de mai multe tipuri de varză, legume rădăcinoase şi cartofi.

O utilizare mai largă a peştelui, cum ar fi somonul şi calcanul, reduce cantitatea de carne din acest nou plan alimentar, deşi consumul de vânat, cum ar fi carnea de căprioară, este încurajat.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod