Dietă. Cum poţi să mănânci pâine şi să slăbeşti. Sfaturi de la un expert


 

De ce pâinea integrală te ajută să slăbeşti


Îţi voi oferi acum tot atâtea motive pentru a alege pâinea integrală în locul celei albe:
1. Este săţioasă. Din nou, vedetele sunt fibrele care ajută la scăderea indicelui glicemic al pâinii, ceea ce păstrează senzaţia de saţietate pe termen lung, te ajută să mănânci mai puţin şi, implicit, te protejează de apariţia diabetului zaharat.
2. Stimulează tranzitul intestinal, ceea ce are un efect benefic în echilibrarea florei intestinale, a digestiei şi metabolismului.
Pâinea integrală conţine fibre – substanţe nedigerabile esenţiale în tranzitul intestinal, care previn şi ameliorează constipaţia şi reduc riscul de boli digestive (ulcer, colon iritabil etc.) şi cancer de colon. Consumul recomandat pentru un organism sănătos este de 15 grame de fibre la 1000 de calorii. Pâinea integrală are 5.7 grame de fibre/100 calorii.
3. Scade colesterolul. Tot fibrele s-au dovedit foarte eficiente în a reduce absorbţia colesterolului rău în organism, ceea ce se traduce prin scăderea depunerii lui pe artere – cauza cea mai frecventă a bolilor de inimă.
4.
Este bogată în micronutrienţi, cu un conţinut de trei ori mai multe vitamine şi minerale şi de cinci ori mai mult magneziu, calciu şi fosfor comparativ cu pâinea albă. Doar 100 grame de pâine integrală acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine B1, B3, B6 şi 20% din necesarul de fier. Creşte capacitatea de concentrare, prin conţinutul de vitamine din grupa B, care stimulează sistemul nervos.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod