Un plus de încredere. Partea I

Încrederea în tine însăți e un instrument pe care poți să îl folosești zi de zi pentru a face lucruri foarte cool. Nu te gândi că ai nevoie de încredere personală doar ca să avansezi în carieră sau ca să te descurci în situații noi și inconfortabile.
Prea puțini oameni realizează faptul că încrederea de sine funcționează exact ca un mușchi - se dezvoltă proporțional cu frecvența de solicitare. Și știi prea bine - dacă mușchii nu sunt antrenați, se cam slăbesc. Așadar, am construit noi o listă de exerciții de rutină pentru minte și pentru suflet.

Ești pregătită să fii, în fiecare zi, de neoprit?


  • Fă sport! Ai nevoie de 30 de minute de mișcare în fiecare zi ca să ai o stare de bine și de sănătate. La urma urmei, cât înseamnă 30 de minute într-o zi?!
  • Mergi la un eveniment de networking și exersează-ți puterea de a le face bine altora, fără să te mai concentrezi doar pe propria persoană. De altfel, nu interacționa doar cu oameni pe care îi cunoști, ci fă-ți curaj să întâlnești persoane și oportunități noi.
    Nu știi ce lucruri minunate, ce idei surprinzătoare te așteaptă!
  • Fii foarte hotărâtă cu lucrurile și cu idealurile care sunt esențiale pentru viața ta. Dacă nu sunt destul de prezente sau dacă le-ai amânat prea mult, e timpul să le introduci progresiv;
  • Când primești următoarea invitație la o petrecere sau la un eveniment, spune da, fără să stai prea mult pe gânduri. E ușor să te convingi să nu faci un lucru, mai ales dacă ți-ai format deja un reflex. Așadar, exersează gândirea inversă... doar pentru că poți face asta;
  • Identifică modelul de gândire care te aduce mereu la momentul în care începi să te îndoiești de tine și, în final, să alegi să renunți la o anumită activitate. Imaginează-ți acum că cea mai bună prietenă a ta trece prin exact același proces și a hotărât să renunțe.
    Ce i-ai spune?
  • Fă tu primul pas într-o relație sau într-o prietenie! Nu mai aștepta mereu să fii invitată, ci exersează-ți inițiativa. Te vei simți mai bine știind că ai puterea să faci tu lucrurile să se întâmple!
  • Să nu-ți mai pese atât de gura lumii și nici de cum te privesc oamenii. Propune-ți într-o zi să faci numai ce vrei tu, fără să te intereseze absolut deloc ce cred oamenii despre tine. În timp, dacă exersezi, va deveni un stil de viață sănătos;
  • Nu te mai convinge singură că nu poți face ceva! Tu ești cel mai bun aliat al tău, nimeni nu-ți cunoaște puterea mai bine ca tine. Dacă ai nevoie de un sprijin, apelează la un prieten de nădejde;
  • Ți-e frică de ridicol? Ție și lumii întregi! Gândește-te că pur și simplu nu contează.
    Un pic de ridicol, un comportament mai puțin convențional și mai curajos n-au stricat niciodată. O viață ai, trăiește-o fără prea multe reguli și fără inhibiții copilărești!
  • Data viitoare când nu ai încredere în tine, amintește-ți de toate experiențele și activitățile pe care nimeni nu le face mai bine decât tine. Sigur sunt o sumedenie!
  • Când te afli într-o situație în care îți vine să pui piciorul în prag, strigând „Merit mai mult de atât!”, fă un pas în spate și gândește-te, mai bine „Pot fi mai mult de atât!”;
  • Încrederea în sine înseamnă și să știi când ai greșit și să poți să ceri iertare. Fii mereu pregătită să lași de la tine, fără să te simți vulnerabilă sau neimportantă;
  • Nu te mai lupta cu lucrurile care nu îți plac în viața ta.
    Identifică-le și fă-ți un obiectiv din a le scoate definitiv din rutina ta zilnică.

Sigur că o listă cu sfaturi nu îți va schimba viața, dacă la asta te gândești. Singurul lucru care îți va îmbunătăți imaginea pe care o ai despre tine este voința ta: dacă îți dorești să redevii stăpână pe ceea ce gâdești, simți și faci, atunci începe chiar de azi. Ideile de mai sus te pot ajuta să devii de neoprit, dar doar vrei cu adevărat asta! Iată și un imbold:

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod