De ce te îngraşi luând pastile de slăbit?

Efectele adverse ale pilulelor
Funcţionează sau nu pastilele de slăbit? Merită să dai banii pe ele? Află părerea mai multor medici despre pastilele şi suplimentele care sunt acum "pe val".

Hai să fim serioşi. Nu ai cum să iei pastile de slăbit cu pumnul, să nu ţii cont de ceea ce mânânci şi să slăbeşti! Mai mult, nu vei rezolva decât să te îngraşi şi mai mult după ce renunţi la pastile şi nu urmezi în continuare un regim alimentar sănătos şi echilibrat, susţin experţii. Este o întreagă dezbatere pe această temă, cât de eficiente sunt şi mai mult ce efecte adverse generează ele dacă sunt administrate pe termen lung. Nu sunt nici pe departe atât de inofensive precum le credeai.

Cu toate cercetările pe care le au în spate astfel de produse care-ţi promit "marea cu sarea", medicii avertizează că în majoritatea cazurilor este vorba doar despre un ingredient care s-a dovedit că ar fi eficient în procesul de slăbire, însă nu şi produsul în totalitatea lui.

Iată ce părere au mai mulţi medici citaţi de publicaţia britanică Daily Mail despre numeroasele pastile de slăbit şi suplimentele care promit să-ţi topească grăsimile, accelerând metabolismul.

XENICAL

Ingredient de bază: orlistat
Efecte adverse: dacă vei consuma alimente grase în timpul administrării, poţi să suferi de o formă destul de gravă de diaree, fără să fie precizată în prospectul medicamentului
Ce spun medicii: Xenical poate să dea rezultate bune, însă numai dacă ai grijă să adopţi un plan alimentar sărac în grăsimi combinat cu mult sport. Poţi să iei Xenical pe perioade lungi, însă, dacă mănânci alimente bogate în zahăr, procesate şi consumi alcool, nu vei slăbi.

XLS CALORIE REDUCER

Ingredient de bază: chitosan, derivat din carapacea unor crustacee
Efecte adverse: inhibă absorbţia unor vitamine şi minerale nutritive
Ce spun medicii: chitosanul ajută organismul să elimine grăsimile, însă eficienţa produsului depinde de "biodisponibilitatea" lui, adică de gradul de absorbţie a lui în organism. Orice efect benefic al lui este limitat doar la masă şi administrarea dozei, aşa că ia-ţi gândul de la gustări.

FORMOLINE L112

Ingredient de bază: chitosan
Efecte adverse: inhibă absorbţia unor vitamine şi minerale nutritive
Ce spun medicii: nu există nicio dovadă concretă că ar reduce cantitatea caloriilor pe care corpul le procesează.

PROACTOL

Ingredient de bază: litramine, obţinută din cactus
Efecte adverse: nu se cunosc
Ce spun medicii: cu toate că există studii clinice care atestă eficacitatea produsului, nu trebuie luate în seamă pentru că au fost făcute doar de compania care a dezvoltat produsul. Poţi să iei în calcul doar faptul că ingredientul de bază are o lungă istorie de utilizare în Mexic, Spania si Orientul Mijlociu ca inhibitor al apetitului şi are beneficii antioxidante.

ALLI

Ingredient de bază: orlistat
Efecte adverse: similare cu cele date de administrarea Xenical-ului, în cazul în care nu ai grijă la ceea ce mănânci şi incluzi prea multe alimente grase în regimul tău.
Ce spun medicii: este o versiune mai puţin eficientă a Xenical-ului, singura diferenţă constând în faptul că este recomandat să-l iei doar 6 luni, dar dacă revii la obiceiurile alimentare nesănătoase te vei îngrăşa la loc. Te menţii doar dacă vei continua să mănânci echilibrat.

LIPOBIND

Ingredient de bază: litramine
Efecte adverse: nu se cunosc
Ce spun medicii: este asemănător cu Proactol. Efectele pe care le aştepţi nu le vei obţine decât dacă urmezi şi un regim hipocaloric. Mai mult, vei da o grămadă de bani pentru că este un produs scump.

PASTILE CU ALGE MARINE

Ingredient de bază: fucus, o algă marină brună
Efecte adverse: creşte tensiunea arterială, hipertiroidism (excesul de hormoni tiroidieni), reacţii alergice
Ce spun medicii: fucus conţine mult iod, esenţial pentru funcţionarea normală o tiroidei. Însă nu există nicio dovadă că ar stimula metabolismul, decât dacă ai tiroidă hipoactivă.

PASTILE CU CEAI VERDE

Ingrediente de bază: extract de ceai verde, capsaicina (din chilli), mate, guarana, bioperina (din piperul negru) sau extract de damiana
Efecte adverse: similare cu cele cauzate de consumul excesiv de cafeină, dureri de cap sau probleme cu somnul
Ce spun medicii: ceaiul verde poate să accelereze puţin metabolismul datorită conţinutului de cafeină. Bioperina şi capsaicina au efect pretins termogenic, adică pot să mărească puţin temperatura corpului odată ingerate şi să accelereze arderea grăsimilor, dar acest lucru nu este dovedit. Poţi să obţii unele rezultate, însă tot trebuie să ai mare grijă la alimentaţie. Unele dintre aceste pastile conţin L-Carnitina si picolinat de crom, dar niciunul nu s-a dovedit a fi eficace pentru pierderea în greutate.

Reţine că orice pastile ai lua, nu vei rezolva problema kilogramelor dacă nu înveţi să urmezi un regim alimentar sănătos. De asemenea, sportul îşi are rostul lui în curele de slăbire şi nu trebuie să-l tai de pe listă.


Tu ce produse de slăbit ai folosit? Au dat roade şi ai reuşit să te menţii la greutatea corporală dorită?

 

Comentarii (28)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana pe 26 Mar 2013, 01:51
    despre capsula de slabit

    Am slabit 14 kg in 3 luni cu capsula de slabit arpfarm doar cu mici ameteli! Sunt foarte multumita! Ar trebui sa o incerce oricine vrea sa slabeasca repede si mult!

    3
    0

  • Vivi pe 25 Apr 2012, 11:41
    Slabeste cu ardei iute!

    Buna Oana, Eu iti recomand pastilele cu ardei iute-Chilliburner. Eu am slabit de la 76 kg la 63 in 2 luni. Inainte de a ma apuca de tablete am tinut si o cura de detoxifiere...te sfatuiesc si pe tine la fel pt ca te va ajuta mult. In rest...n-am mai mancat dupa 6 si am baut fffff multa apa, mai ales ca aveam si probleme cu celulita si foloseam de 2 ori pe zi si gelul de la ei pt celulita. Daca ai intrebari, iti raspund cu placere. Poti sa citesti mai multe info despre metoda asta pe: http://www.mujer.ro/ardeiul-iute-nu-o-sa-fie-niciodata-gras Spor la slabit!

    1
    0

  • malan denisa pe 25 Mar 2012, 09:31
    de ce nu se intampla nimic?

    buna!ma numesc denisa am 17 ani si am inceput sa iau pastila de slabit de 5 zile.Pana akuma nu am avut nici o stare negativa din cele enumerate de cei care au incercat-o(insomnii,ameteli,tulburari de vedere,caderea parului etc)si am in schimb mereu senzatia de satietate.Nu mananc nimic toata ziua (cu exceptia cerealelor inainte de pastila)si sunt de-a dreptu' uimita de acest fapt.as vrea si eu cateva pareri in aceasta privinta.:(( ps.nu ma cantaresc pana cand termin toata cutia:P pareri pls astept.(chiar si prin email)

    5
    0

  • bia pe 2 Feb 2012, 12:40
    superslim

    am luat super slim si mai tare m-am ingrasat.Sa fie o dereglare sau s-a declansat vreo glanda de la pastile,ce sa fac?

    1
    0

  • oana pe 26 Apr 2011, 11:55
    cum poti sa slabesti

    as vrea si eu niste pastile pt slabit

    2
    0

  • oana pe 26 Apr 2011, 11:54
    cum poti sa slabesti

    as vrea si eu sa imi recomandati niste pastile pt slabit

    1
    0

  • ary_7 pe 29 Ian 2011, 22:04
    Herbalife

    Am slabit cu Herbalife acum 2 ani si ma mentin ,desigur doar pentru ca mi-am schimbat stilul de viata si mananc sanatos. Produse de la herbalife nu mi-au produs efecte adverse,am slabit in jur de 4-5 kg pe luna,depinde si de metabolism dar cel mai sanatos este asa deoarece intr-o cura de slabire nu e indicat sa se slabeasca mai mult de 5 kg pe luna pentru a nu suferi organismul.Eu am pierdut 18 kg in 4 luni.Ce este drept ,sunt cam scumpe produsele,dar nu-mi pare rau, si ma simt bine si fericita pentru ca am aflat de Herbalife si am slabit .

    0
    3

  • mireloi pe 27 Ian 2011, 11:42
    pastilele Zein

    dar cu pastile Zein a incercat cineva?

    0
    3

  • lena ci pe 26 Ian 2011, 20:20
    hca

    va rog sa-mi da-ti si mie un semnal daca a luat cineva HCA?

    0
    0

  • geo m pe 26 Ian 2011, 12:36
    Acai berry

    Dar de Acai berry nu spune nimeni, nimic? Ati incercat? A dat rezultate?

    0
    0

  • ali pe 26 Ian 2011, 10:32
    herbalife

    # de harbalife nu spune nimeni nimic? ce parere aveti? sunt bune? va rog urgent o parere. Multumesc

    0
    1

  • eu pe 22 Oct 2010, 12:14
    slabire

    Eu am slabit cu electrostimulare si continui sa slabesc,combinat cu streptostrachina si copil mic.am ajuns de la 65 kg la 110 la nasterea fetei mele...acum la un an am 74...incap in hainele dinainte de sarcina dar mai mentin si cu cate o folie de capsula de slabit care e super buna...plus sport plus electro..s-au dus ceva dar mai am inca vreo 7-8.....e complicat si scump.

    0
    0

  • Maria pe 22 Oct 2010, 11:39
    De acord cu IULIANA

    Si eu am folosit regimul hipocaloric dupa prima sarcina, si am redus greutatea de la 62 la 47 kg, apoi am folosit ani la rand regimul hipocaloric ca metoda de mentinere a greutatii corporale. Este cea mai buna metoda de a slabi, iti poti face si cate o concesie cu dulciuri, am mancat inclusiv ciocolata, inghetata, dar totul in limita numarului de calorii necesar pentru a slabi sau a ma mentine. Vi-l recomand cu caldura tuturor, totul este sa aveti rabdare si timp de calcule. Va obisnuiti repede! Succes!

    0
    1

  • Popa Liviu Dorel pe 21 Oct 2010, 21:01
    Cum sa slabesti ?

    Eu am redus de la 121 kg (ajunsesem asa ca ma lasasem de fumat!), la 91 kg cat am acuma ! Asta de la 31 iunie ! Am aruncat 30 kg ! Am scos de tot painea, si carnea din alimentatie! Mai mananc cate un ou ,2 oua pe zi si o mica feliuta de branza sicam 2-3 rosii ! Secretul insa nu e acesta ! INAINTE DE FIECARE MASA , de 3 ori pe zi consum cate 2 grapefruit rosii ! (costa intre 4,5-6 lei/kg-depinde de furnizorASTA ESEADEVARATUL REMEDIU8 ! INAINTE (SI N U DUPA)FIECARE MASA)

    0
    0

  • nicoleta pe 21 Oct 2010, 19:36
    pilula de slabit

    am luat aceasta pilula ,,magica,,nu mancam nimic pt ca nu-mi era foame,beam apa cred ca la 5 litri pe zi si stateam lipita de wc.nu puteam pleca nicaieri,k ma apuca.am slabit cam 3 kg intr-o luna,dupa care s-au depus7.depinde cred de metabolismul fiecaruia,mie nu mi-au priit niciunele

    0
    0

  • gaby pe 21 Oct 2010, 16:33
    a avut efect

    Am incercat niste pastile produse in India,Ayurslim,care chiar au efect, 5 kg intr o luna.Regleaza metabolismul,taie foamea si cheful de dulciuri.macar sint naturale, nu chimicale,sint facute doar din plante.....puteti incerca. Eu o sa continui,sa vad daca merge in continuare

    3
    0

  • danna pe 21 Oct 2010, 16:00
    Eu chiar am slabit cu pastile ...

    Nu vreau sa fac vreo reclama dar am incercat multe feluri deoarece dupa sarcina am ajuns 120 din 55 cat aveam inainte de sarcina. Eu zic si sant de parere ca poti slabi doar cu vointa si degeaba iei pastile daca mananci grasimi . a apropo luasem niste pastile cu chitosan si a dat jos vreo 10 kg . poi am facut multa greva foamei , si am ajuns la 65 de kg .Acum ca locuiesc intr-o tara cu clima umeda unde mai tot timpul ploua am luat vreo 10 kg inapoi si m-am gandit sa incerc capsula de slabit si chiar a dat rezultate la mine am reusit sa slabesc aproximativ 5 kg intr-o luna .Mi se par foarte bune avand in vedere ca am mancat normal doar ca nu mai aveam senzatie de foame mai deloc si ma saturam foarte repede. Oricum nu am mancat doar friptura si produse de patiserie ptr ca nu exista pastilele alea minune. Xenical am incercat acum ceva ani dar din pacate fara rezultate...

    1
    1

  • IULIANA pe 21 Oct 2010, 15:18
    NUMARATUL CALORIILOR

    Cea mai comoda metoda de slabit este sa numarati caloriile si sa mancati ce vreti...doar ca..va fi cantitatea cam mica..asta e..Eficienta este si dieta disociata, asta ptr. cine poate sa o tina, de asemenea sanatos este sa ai 3 mese pe zi care sa nu depaseasca 500 calorii masa...sunt multe metode de a slabi. Important este sa vrei sa slabesti, sa ai ambitie si sa vezi ce anume poti sa urmezi. In nici un caz cu pastile sau ceaiuri..au atatea efecte adverse...Vrea cineva sa slabeasca imbolnavindu-se?..atunci..spuneti NU ceaiurilor si pastilelor !..Slabitul este doar pe moment, iar bolile si disfunctiile asociate lor sunt ptr. totdeauna !

    0
    0

  • beatrice pe 21 Oct 2010, 15:06
    pt luminita

    am aproape 100 de kg, care nu ma deranjaeza foarte tare, ma simt bine si frumoasa.Poti avea 50 de kg si sa nu te simti bine, dar daca vrei cu adevarat ceva cu rezultate sanatoase, si sigure apeleaza la un nutritionist, poate o sa ti se para mai scump decat pastilele, dar imi vei multumi.

    2
    0

  • Sue pe 21 Oct 2010, 15:03
    slabit

    Eu am incercat in zadar cu pilule de slabit, imi era mereu foame, ce am pierdut, il aveam inapoi in cateva zile. Parerea mea ca ar fi bine sa faca fiecare o cura de dezintoxicare a intestinelor, ceea ce rezulta o digestie mai rapida si mai sanatoasa. Mai nou asa am slabit, fiindca acum digestia mea s-a echilibrat, pot sa merg la toaleta regulat (inainte mergeam la 3-4 zile, eram mereu constipata)....

    1
    0

  • carmen pe 21 Oct 2010, 14:08
    pastile de slabit

    am 46 de ani , 58 de kg , corp gen ,,din spate liceu din fata muzeu " nu folosesc pastile dar consum cereale integrale , musli, si multe fructe . nu maninc dupa 7 seara si inlocuiesc zaharul cu aerul - adica cafea - ceai - fara indulcitor iar ciocolata de loc

    0
    0

  • Vali pe 21 Oct 2010, 12:49
    pentru Olimpia

    Iti recomand cu caldura consultul unui endocrinolog, el va putea evalua cauza greutatii (prea mici) pe care o ai. e posibila o disfunctie a glandei tiroide.si atunci cu un tratament bine pus la punct o sa ajungi la grutatea normala, dar nu incerca cu alte metode...sincer nu merita riscul...e sanatatea ta.

    0
    0

  • Strate Olimpia pe 21 Oct 2010, 11:58
    eu vreau sa ma ingras

    eu vreau sa ma ingras si nu stiu cum ??? puteti sa mi dati un sfat ?

    0
    0

  • mihaita"a" pe 21 Oct 2010, 10:50
    reductil

    eu am luat reductil si tin sa va anunt ca am slabit extraordinar de bine.......aveam insomnii, putine ameteli si o stare de sete, dar astea sunt la inceput ....trebuie sa stii sa treci peste ele si totul e ok. cu reductil am slabit 8 kg si am fost foarte multumita........deci eu cred ca depinde si de organism.......dar din cate persoane cunosc eu si au folosit reductil toate au slabit la inceput pana se obisnuieste organismul cu el are cateva reactii....dar trebuie sa stim sa le depasim.....succes!!!! orice medicament

    0
    0

  • olga pe 21 Oct 2010, 10:18
    cura de slabire

    eu am luat pastile de cedru de mere, nu am slabit nici 100grame

    1
    0

  • elena pe 21 Oct 2010, 09:50
    diverse

    Cred ca efectele benefice si cele adverse tin si de metabolismul fiecarei persoane. Si eu am luat reductil si am slabit peste 10 kg in 2 luni, dar am combinat totul cu sport de intretinere., si nu am avut nici pe departe efectele descrise de oana....niciunul !!! Asa ca eu zic ca este la latitudinea fiecareia ce sa ia si cat, pentru ca TU trebuie sa te simti bine cu tine, indiferent ce spun toti altii din jur.

    0
    0

  • oana pe 21 Oct 2010, 09:34
    reductil

    Am luat reductil o perioada de timp, efectele lui sau vazut foarte rapid, am slabit foarte repede....dar.....nu mancam nimic ca nu mi era foame deloc, beam multa apa pt.ca aveam o senzatie de sete permanenta, am ajuns sa nu ma pot atinge de mancare deloc, dupa cate zile am inceput sa am ameteli si de aici toate efectele secundare posibile: dereglarea mentruatiei, constipatie, dureri de cap, a inceput sa mi cada parul in cantitati foarte mari. Am renuntat sa le mai iau si dupa cateva zile am inceput sa mi revin incet incet am inceput sa mananc foarte putin, intr-o saptamana am pus dublu la loc decat am dat jos. Si acum dupa doi ani mai resimt efectul acestor pastile Nu va recomand nici macar sa va ganditi ca ati putea sa le luati, eu personal nici nu vreau sa mai aud de pastile de slabit chiar daca vin la recomandarea unui medic cum le am luat si eu pe acestea. Sportul si o dieta echilibrata sunt mai sanatoase si mai eficinte.

    0
    0

  • pop luminita pe 21 Oct 2010, 08:41
    clarinol

    as dori sa stiuce efecte adrverse are aceasta pastila de slabit:clarinol?

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod