Dieta californiana pe locul doi dupa dieta mediteraneana

3 motive pentru care dieta californiană este pe locul doi după cea mediteraneană

Dieta californiană este utilă pentru reconturarea siluetei, dar necesită și multă voință, mai ales în primele 10 zile în care o urmezi. Se pare că slăbirea rapidă este mai greu de realizat, iar eliminarea mai lentă a țesutului adipos realizată cu ajutorul dietei mediteraneene este preferată din ce în ce mai des de nutriționiști și de persoanele obișnuite, care vor să arate foarte bine fără să renunțe complet la anumite alimente.
Dieta californiană este împărțită în 3 faze. Prima dintre ele are drept obiectiv scăderea rapidă în greutate, ceea ce înseamnă renunțarea la dulciuri și fructe timp de 10 zile. Următoarele două faze presupun consumul alimentelor cu multe vitamine și minerale și menținerea greutății la care ai ajuns. Deși dieta mediteraneană nu are rezultate la fel de rapide, modul în care este constituită și lipsa unei faze restrictive o pot face mai ușor de urmat. Meniul de tip mediteranean este considerat de multe ori mai sănătos decât cel promovat de dieta californiană pentru că menține sănătatea pe termen lung.

 
Iată principalele motive pentru care ai putea prefera dieta mediteraneană în locul celei californiene:

 
1.
Controlul porțiilor față de interzicerea completă a zahărului

Dacă ți s-a părut că dieta californiană reduce foarte mult consumul de carbohidrați să știi că nu te înșeli. În prima fază a acestui plan alimentar nu ai voie să mănânci zahăr deloc. Spre deosebire de această dietă, cea mediteraneană se focalizează pe controlul mărimii porțiilor și al caloriilor totale. Pornește de la principiul că ar trebui să savurăm fiecare masă și să gustăm din alimente variate, dar să le consumăm cu moderație.
Astfel, riscul de excese din cauza eliminării complete a zahărului este mult mai redus pentru dieta mediteraneană. Acest plan de alimentație permite deserturile în cantități mici. De exemplu, poți mânca fructe sau fulgi de cereale cu miere, evitând astfel tentațiile care adaugă kilograme în plus.
Poate că nu vei vedea o slăbire spectaculoasă când te uiți în oglindă, însă vei reduce țesutul adipos în mod continuu, în loc să te grăbești și să-ți compromiți eforturile din cauza interdicțiilor.

 
2. Profilul nutrițional complet față de privarea de anumiți nutrienți

Pentru majoritatea persoanelor care își doresc să elimine rapid kilogramele în exces prima fază a dietei californiene poate fi foarte atractivă. În unele situații s-a observat inclusiv tendința de a prelungi această fază datorită impresiei că nu are sens să avansezi spre celelalte etape dacă poți slăbi mai rapid menținând regulile primei etape. Problema este că vei rata mulți nutrienți importanți pentru funcționarea organismului.
Nu vei avea probleme grave dacă nu urmezi dieta californiană un timp limitat, dar în cazul în care o prelungești pot apărea carențe nutriționale. 
Spre deosebire de dieta californiană, cea mediteraneană are un profil nutrițional echilibrat și o poți urma pe termen lung. Îți permite să mănânci alimente gustoase și să continui să slăbești.

 
3. Un stil de viață ușor de menținut față de o schimbare drastică temporară

Dieta mediteraneană a fost creată pentru a înlocui stilul de viață nociv, care favorizează obezitatea și îmbolnăvirile. Rețetele compatibile cu ea sunt ușor de preparat și sunt gata repede. Foarte adesea vei găsi metode alternative pentru a le pregăti sau ingredientele pot fi înlocuite cu alte variante consistente.
De asemenea, există și opțiuni care nu necesită deloc timp pentru gătit, iar ingredientele utilizate sunt ușor de găsit și au un preț redus.
Față de dieta mediteraneană cea californiană are rețete complicate, folosește ingrediente cu un preț mai ridicat și necesită un timp considerabil pentru prepararea meselor și gustărilor. În plus, mizează pe 12 super-alimente care se folosesc în aproape toate rețetele, acest lucru fiind un factor negativ pentru creativitatea la nivel culinar. Plictiseala favorizează încălcarea regulilor și îngrășarea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod