Evită caloriile în plus fără stres: 8 trucuri care taie foamea

Îți dorești foarte mult să porți haine cu măsuri mai mici dar eforturile tale sunt compromise de pofta de mâncare constantă, care nu te lasă să te gândești la altceva? Îți poți recontura corpul fără să ai mereu dureri de cap sau amețeli. Încearcă și tu câteva trucuri care taie foamea și vei reuși să scazi totalul de calorii fără probleme.
Dacă nu reușești să te încadrezi în caloriile propuse de anumite diete nu trebuie să apelezi la pastile care diminuează apetitul pentru că pot avea efecte secundare. Ai la dispoziție multe trucuri simple care taie foamea fără să te expui riscurilor. Vei vedea că silueta ideală nu este rezultatul restricțiilor permanente, ci măsurile potrivite te vor ajuta să nu mai simți nevoia de gustări hipercalorice la fel de des și să reziști în fața tentațiilor care creează sentimente de vinovăție.

 
Iată care sunt principalele trucuri care taie foamea și te aduc mai aproape de greutatea dorită:

 
1. Bea apă înainte de fiecare masă

În cadrul studiilor realizate s-a observat că un pahar mare de apă băut înainte de fiecare masă reduce intensitatea foamei și prelungește senzația de sațietate câteva ore după masă. De asemenea, consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi timp de 8 săptămâni asigură scăderea poftei de mâncare și a greutății totale, precum și a procentului de grăsimi.
Tot în categoria trucurilor lichide intră și supa.
Alege-o în loc de aperitiv și vei mânca mai puțin.

 
2. Trucuri care taie foamea: Consumă alimente cu multe fibre

Fibrele nu se descompun la fel de rapid ca și restul nutrienților și rămân mai mult timp în organism. Încetinesc digestia și previn foamea intensă. În cadrul studiilor de specialitate s-a identificat o legătură directă între meniurile cu un conținut ridicat de fibre și prevenirea obezității.
 
Optează pentru următoarele surse de fibre cât mai des:
- cereale integrale;
- linte și fasole uscată;
- mere și avocado;
- migdale;
- semințe de chia;
- legume crude.

 
3. Bea ceai Yerba Maté

Acest ceai este obținut prin prelucrarea plantei Ilex paraguariensis și reduce pofta de mâncare. De asemenea, ceaiul Yerba Maté ameliorează starea de spirit dacă este combinat cu o rutină zilnică de exerciții fizice de intensitate moderată.

 
4. Trucuri care taie foamea: Alege ciocolata neagră

Specialiștii au comparat calitățile ciocolatei cu lapte cu efectul ciocolatei negre. Concluzia este că numai ciocolata neagră te poate face să mănânci mai puțin.
Este indicat să o consumi ca gustare pentru a putea reduce caloriile la următoarea masă principală.

 
5. Valorifică puterea ghimbirului

Pudra de ghimbir stimulează digestia și previne numărul crescut de gustări, în special cele dulci.

 
6. Alege alimentele cu un volum mare, dar cu puține calorii

Porțiile foarte mici de mâncare promovate în cadrul dietelor îți pot da impresia că te înfometezi constant și că niciodată nu poți mânca suficient. În acest context vei reduce tentația de a comite excese alimentare dacă alegi porții mari de legume, fructe sau cereale integrale fierte.

 
7. Trucuri care taie foamea: Fă mișcare sau antrenează-te înainte de masă

Exercițiile fizice sunt o altă metodă utilă pentru a scădea intensitatea senzației de foame sau a o preveni complet. Studiile realizate au relevat că antrenamentele dinaintea meselor, mai ales cele de intensitate crescută, au drept efect suprimarea hormonilor care declanșează foamea.

 
8. Gestionează stresul în mod eficient

Agitația, tristețea, furia, frustrarea sau irascibilitatea te pot face să apelezi la mâncare pentru a te consola. Din păcate studiile de specialitate dezvăluie că există tendința de a mânca foarte multe dulciuri și alimente inutile din punct de vedere nutrițional în astfel de momente.
Odihnește-te suficient, citește, interacționează pozitiv cu cei din jurul tău, fă plimbări în aer liber și joacă-te cu animalele de companie pentru a-ți reface echilibrul psihologic. Vei slăbi mai ușor dacă ești mulțumit și optimist.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod