9 superstiții din Franța care persistă și astăzi

Dacă vei vizita curând această țară este bine să cunoști principalele superstiții din Franța pentru a evita ghinionul sau jignirile neintenționate.
Plănuiești un sejur în Franța sau vei rămâne o perioadă mai îndelungată? Normele culturale pot fi diferite de lucrurile care ți se par obișnuite și încă există câteva superstiții din Franța de care trebuie să ții cont pentru a avea parte de interacțiuni pozitive. Când mergi la restaurant, când îți faci prieteni noi sau dacă ești invitat la masă vei avea nevoie de aceste detalii care evită semnele de rău augur și impresiile greșite.

 
Iată care sunt cele 9 superstiții din Franța pe care le poți observa și în prezent:

 
1. Nu dărui crizanteme

Aprecierea sau admirația se exprimă foarte plăcut prin oferirea unui buchet de flori, dar în Franța contează ce sortiment alegi.
Evită buchetele de crizanteme pentru că se consideră că aduc ghinion și poți transmite un mesaj eronat.

 
2. Nu ajuta pisicile să treacă peste apă

Deși este puțin probabil, în cazul în care observi o pisică încercând să treacă peste un râu sau o băltoacă mai mare nu este indicat să încerci să o ajuți. În Franța se crede că vei aduce ghinion dacă vei ține pisica în brațe pentru a trece peste apă. În trecut se considera că un astfel de gest putea avea drept rezultat chiar decesul unui membru al familiei căreia aparținea pisica.
Evită și pisicie negre. Dacă una se îndreaptă spre tine noaptea este foarte probabil să fii urmărit de ghinion.

 
3. Pisicile pot fi un semn bun pentru mirese

O altă superstiție legată de micile feline este aceea că dacă o pisică strănută lângă o mireasă în ziua nunții mariajul va fi unul lung și fericit. 

 
4.
Privește în ochii celorlalți când faci un toast

Această superstiție nu este limitată doar la Franța, ci s-a extins și în Germania și Italia. De fiecare dată când faci un toast trebuie să privești în ochii celorlalți pentru că altfel vei avea parte de 7 ani de ghinion.

 
5. Nu întoarce pâinea invers

Superstiția legată de pâine provine din Evul Mediu, când călăul era o persoană temută și respectată și toți locuitorii evitau să-l înfurie. Brutarul îi rezerva întotdeauna o franzelă întoarsă invers pentru a se asigura că nimeni nu o va lua. În prezent se crede că dacă întorci o baghetă sau orice franzelă cu fața în jos vei avea ghinion.

 
6. Nu purta haine noi vinerea

Poate fi destul de dificil să porți o ținută nouă dacă mergi la o petrecere organizată vinerea în Franța.
Se consideră semn de rău augur să porți haine noi vinerea, așa că va trebui fie să porți hainele cu o zi înainte, fie să le rezervi pentru weekend.

 
7. Fii atent la sare

Atunci când ești la masă în Franța fii atent la să nu verși sare pentru că ghinionul va fi iminent. Există multe teorii legate de originea acestei superstiții, dar cea mai populară este legată de tabloul lui Leonardo da Vinci care înfățișează Cina cea de taină, când Iuda varsă sarea pe masă.

 
8. Nu purta o centură de metal dacă vrei să calci lenjeria soțului

O altă superstiție care a persistat de-a lungul timpului este evitarea centurilor cu metal când se calcă lenjeria soțului. Se crede că dacă nu se respectă această regulă soțul va avea probleme grave cu rinichii.

 
9.
Excrementele de câine aduc ghinion sau noroc în funcție de ... picior

Poate credeai că oricum este deranjant să calci în excremente de câine, dar este valabil numai dacă vei păși cu piciorul drept. Dacă vei călca folosind piciorul stâng vei avea parte de mult noroc.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod